Skal du på apoteket i dag?

10 år

image70

De er over det hele. Med deres hvide huer og store smil. Og jeg bliver lykkelig, når jeg ser dem og jeg føler en trang til at ønske dem tillykke. Og jeg gør det også.

Ti år. Det er ti år siden. Ti år siden jeg kæmpede mig igennem min afsluttende eksamen i samfundsfag. Fuldstændig uforberedt, fordi alt muligt andet fyldte alt for meget. Fordi der var rod i mit hoved. Ti år siden jeg overlevede. Med et 6-tal. Vist kun fordi min lærer og jeg havde en usagt forståelse for hinanden. Vi kunne godt lide hinanden, mig og Bjarne. Jeg tror, han reddede mig den dag. Talte min sag. Så jeg med et lettet smil og tårer i mine øjne kunne gå ud i aulaen på Øregård – og få min hue på. Af Bjarne.

Ti år. Det er ti år siden, jeg fik taget det dér billede. Hos en fotograf, der hed Henrik. Vi havde det sjovt. Røg vist cigaretter sammen. Og så blitzede han løs – imens jeg skjulte mig bag skulende øjne og hårde udtryk. Med og uden hue.

Ti år. Det er ti år siden, jeg ikke anede hvordan livet ville forme sig. Alt lå åbent. Ingen idé. Ingen anelse om, at jeg bare halvandet år senere ville finde mig selv med en positiv graviditetstest i hånden. Ingen anelse om, at jeg ti år senere ville være mor til tre og kone til en. Og overspringshandle fra min eksamenslæsning – med sentimentale blogindlæg om en svunden tid. Hvad er en blog overhovedet? Ingen anelse om, at sygeplejerske skulle blive min vej – eller at jeg ikke engang ville være nået i mål ti år senere. Og så alligevel være lykkedes med alt det vigtige.

Ti år senere. Det føles som det dobbelte, imens det føles som i går. Og jeg er ved at tude, når jeg kigger på de øjne. Skulende. Uanende. Hårde. Forvirrede. Jeg klarede den, Cecilie – vi gjorde! Det går godt. Alt kommer til at løse sig og du skal bare følge med.

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

6 kommentarer

 • Elin Skjefstad

  Cecilie, jeg er også vild med din måde at skrive på. Det er sjovt, fint og personligt ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Hold nu op altså, begyndte nærmest at tude over det indlæg😘Den der følelse af at hele livet venter, det er så vildt og ubeskriveligt i den alder. Kæft hvor kan du bare skrive, kvinde.❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Det er jo fuldstændigt crazy, så godt du skriver. Der er sgu da ren skrivekunst :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Hvad pokker er det, du gør? Hvordan dælen formår du, gang på gang, at efterlade mig med tårer i øjenkrogene, efter at mine øjne har danset ned over dine ord? <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Åh altså – jeg ved det ikke, men hvor gør det mig dog glad og rørt, at det sker! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bliver også helt glad, når man ser dem.
  Jeg blev færdig i 2009, 18 år gammel, med et halv-dårligt pjækkegladt gennemsnit, en hæklet bøllehat som joké på den højtidelige studenterhue og drømmen om at skulle høre Malk De Koijn på Roskilde. Det var sgu en god sommer.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal du på apoteket i dag?