For syv år siden

18 spørgsmål om kærlighed (Sia)

15192771_10157876095785473_5720190466709891513_n

Det er torsdag, så I skal selvfølgelig ikke snydes for det faste torsdagsindlæg “21 spørgsmål om kærlighed”.

Det er dog ikke en helt almindelig torsdag. Det er nemlig Sias 7-års fødselsdag – og derfor fik jeg den fikse idé, at dedikere ugens kærlighedsindlæg til hende. Det viste sig nemlig, at lige præcis 18 ud af de 21 spørgsmål, sagtens kunne overføres på mor/barn-kærlighed. Så det har jeg gjort. Og jeg håber, at I synes om det!

img_2454

HVOR MØDTE I FØRSTE GANG HINANDEN?
På en fødestue på Gentofte Hospital. Med grønne klinker på væggene og et elektrisk stearinlys på bordet ved siden af. Og i en verden, der stod fuldstændig stille. Hvad der gik forud for vores første møde, kan I læse i den fødselsberetning, som jeg har skrevet HER.

10392010_363552870472_1217468_n

HVOR LANG TID GIK DER FØR I BLEV KÆRESTER?

HVEM SCOREDE HVEM?

HVEM SAGDE FØRST “JEG ELSKER DIG”?
Det gjorde jeg! Jeg tror, at jeg nåede at tænke det en masse gange, imens hun stadig var inde i min mave – og så sagde jeg det vel højt meget hurtigt efter vores første møde. Jeg kan ikke huske præcis hvornår og hvordan, men jeg tror ikke, at vi nåede at forlade barselsgangen.

img_2436

HVORNÅR VIDSTE DU, AT HUN VAR “THE ONE”?
Right away!

HVORNÅR OG HVORDAN MØDTE DU HENDES FORÆLDRE FØRSTE GANG?
Sias far mødte jeg første gang på den café, som jeg arbejdede på, da jeg var 20 år gammel. Læs mere om vores første møde HER.

osogsia

HVOR ER I HVER ISÆR VOKSET OP?
Jeg er vokset op i diverse forstader til København. Buddinge, Søborg, Lyngby og Gentofte. Sia er vokset op på Østerbro og jeg tror faktisk ikke, at hun kommer til at bo andre steder i løbet af hendes barndom. Det kommer hun sandsynligvis til at finde ganske kedsommeligt – alt imens jeg forestiller mig, at det må være det tryggeste og dejligste i hele verden.

img_2456

HVORDAN VAR JERES BRYLLUP? ELLER HVORDAN DRØMMER DU OM, AT DET BLIVER?

HAR I EN SANG?
Jeg sang “jeg ved en lærkerede” for hende som godnatsang hver eneste aften, da hun var lille. Så det må næsten være den. I starten med den “gamle” melodi – og senere i den nye version. Ja, der lærte I måske noget nyt…


 

HVORNÅR HAR I DET BEDST?
Når vi dør af grin over et eller andet. Sia kan virkelig bryde sammen af grin – sådan helt fysisk. Og det er heldigvis enormt let, at få hende til det. Også selvom hun minuttet inden har været hamrende vred på mig – over en af livets mange uretfærdigheder.

HVILKEN FILM VAR DEN FØRSTE, I SÅ I BIOGRAFEN SAMMEN?
Klokkeblomst og vingernes hemmelighed. I Cinemaxx lige inden hun fyldte 3. 

HVILKEN KONCERT VAR DEN FØRSTE, I VAR TIL SAMMEN?
Jeg havde hende i maven, da hendes far og jeg var inde og se Sia optræde i Vega i 2009. Det var også den aften, vi besluttede, at hun skulle hedde Sia. Ude på den anden side har vi vist kun været til nogle børnekoncerter, men jeg har en drøm om at hive hende med ind og se Rasmus Seebach eller Christopher en dag. Det ville hun muligvis synes var det sejeste i hele verden.

HVILKE TRE ORD BESKRIVER DIG? OG HVAD VILLE HUN SIGE?
Ustruktureret, empatisk og glad
Sia kalder mig oftest “psyka irriterende”, “for lækker” og “den bedste mor i verden” – jo hun gør!

img_2438

HVAD ER HENDES DÅRLIGSTE VANE?
Hun sutter på sit hår og hun er helt vildt dårlig til at reagere på sit navn, når hun spiller iPad…

HVAD VILLE HUN HELST ÆNDRE VED DIG?
Min holdning til hvornår hun må få sin egen iPhone. Jeg har sagt, at hun må få en når halvdelen af børnene i hendes klasse har en. Og hun har spurgt mig hvad der så sker, hvis alle forældrene siger det samme til deres børn. Hun er snu. Det er jeg også.

PÅ HVILKET PUNKT HAR HUN ÆNDRET SIG MEST SIDEN I MØDTE HINANDEN?
Hun er bare sådan lige gået fra at være en fuldstændig hjælpeløs, lille nyfødt baby – til at være en lang, selvstændig, klog og sjov 7-årig. For eksempel.

image

HVAD ER JERES BEDSTE FERIEMINDE?
Vores fire charterferier på den samme campingplads i Toscana. Sia knus-elsker det sted – så det gør jeg også. Og så var vores allerførste ferie, som var hendes fars og min bryllupsrejse til Rom, nu også noget ganske særligt. Sia var knapt 4 måneder gammel. Vi havde ingen penge, så vi boede på et ret kummerligt hotelværelse uden varmt vand, hvilket gjorde det ret svært at varme hendes sutteflasker. Og så slentrede vi ellers rundt i Roms gader med Sia i bæreselen – eller i den kombivogn, som vi havde lånt – og som havde en defekt, der fik den til at køre helt vildt skævt. Om aftenen spiste hendes far og jeg pizza i sengen på hotelværelset, imens Sia sov i barnevognskassen på gulvet.

img_2453

HVILKE TRE TING VIL I GERNE NÅ AT GØRE SAMMEN?
Jeg ønsker mig nogle flere ture – bare hende og jeg. Som den tur vi havde til Horsens for et år siden, hvor vi så Vild med dans-finale og sov på hotel. Og så vil jeg gerne grine endnu mere sammen med Sia. Og opleve hende blive voksen.

HVILKEN TV-SERIE HAR I SLUGT HURTIGST?
Dora the explorer. Klart.

img_2455

HVAD ER DET LÆNGSTE I HAR VÆRET UDEN HINANDEN?
Ni dage, da hun var med hendes far og lillebror i Canada sidste efterår. Det var skrækkeligt.

HVORFOR KAN DU IKKE UNDVÆRE HENDE?
Fordi hun er mit barn. Hun er så stor en del af den, jeg er – og af den, jeg gerne vil være. Hun gør mig ganske enkelt til et bedre menneske. Hun er den største og den bedste overraskelse i mit liv – og tanken om hvor jeg ville være uden hende, er både underlig og skræmmende. Jeg er så ufatteligt taknemmelig for, at hun dumpede ned hos mig – og gav mig retning, mening og uendelige mængder kærlighed.

img_2419

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

8 kommentarer

 • Mathilde H

  Nøj, hvor fint! Blev hun glad for øreringene? :-) KH og god dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kim

  Årh…så sødt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Åh der blev jeg meget rørt og fik helt lyst til at lave en lignende tekst til mine egne børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Det er også en virkelig fin og hyggelig øvelse! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg har aldrig kommenteret før – men dét der! Det er så smukt! Stort tillykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Det her er det fineste indlæg, jeg nogensinde har læst. Jeg bliver helt rørt. Stort tillykke med Sia!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Tusind, tusind tak! Både for det ene og for det andet :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

For syv år siden