Forskel(ligheder)

21 spørgsmål om kærlighed (Maj My Midtgaard Humaidan)

Processed with VSCO with a7 preset

Sidste sommer startede jeg en føljeton, hvor jeg stillede en masse spændende mennesker de samme 21 spørgsmål om kærlighed. Indlæggene var populære og enormt hyggelige at lave – og jeg småtudede hver eneste gang, jeg fik en række svar retur. Og så blev det december – og jeg lavede julekalender. Og så blev det januar og februar og marts – og nu blev det april. Og jeg har flere gange tænkt, at det kunne være en fin ting at tage op igen. Og en dag, som var i forgårs, så jeg Maj Mys instagramopdatering om hendes tvillingers fødselsag. Og hun skrev noget om den dag for fem år siden. Og så tænkte jeg, at jeg måtte genoptage kærlighedsføljetonen – med hende som første fortæller.

Jeg er nemlig gået hen og blevet ret vild med Maj My. Hun er gift med Kristian Humaidan, som de fleste måske bedst kender som den ene halvdel af musikduoen UFO Yepha. Og så er hun mor til 4 (!) – og blogger. Jeg fik en mail fra hende dengang i efteråret, hvor jeg vaklede rundt imellem journalistdrømmen, fuldtidsbloggertilværelsen og mit pauserede sygeplejestudie. Hun skrev til mig at jeg var god – og at jeg godt kunne komme til at lave det, jeg ville – uden at blive journalist. Og så fandt jeg ud af, at hun eddermame også var god. Maj My er nemlig selv uddannet journalist og hun skriver så godt og så klogt. Om livet på Ærø og livet i almindelighed. Lange, gode blogindlæg, som altid gør mig en lillesmule klogere, stærkere eller roligere.

Til juni får jeg fornøjelsen af at møde hende, da jeg skal til Ærø og deltage i et af hendes retreats for kvinder, som I kan læse mere om HER. Jeg glæder mig helt vildt. Men nu skal det handle om Maj My og Kristian.

Processed with VSCO with a7 preset

HVOR MØDTE I FØRSTE GANG HINANDEN?
Til en trediveårs fødselsdag hos en fælles bekendt i Aarhus i 2004. Jeg boede i New York, men var hjemme på besøg, mens Kristian havde fuld gang i ”Vi griber mikrofonen hver dag” og festivaljobs og så videre. Vi endte med at tale sammen hele den aften, og fortsatte i en mailkorrespondance derefter, selvom vi begge havde kærester, som vi egentlig var glade for.

HVOR LANG TID GIK DER FØR I BLEV KÆRESTER?
Halvandet år. I 2006 kom jeg uden varsel hjem til Danmark, fordi min bror fik kræft, og var meget syg. Da jeg stod i frokoststuen på onkologisk afdeling i Aarhus den første dag, skrev jeg til vores fælles bekendte, og bad hende sende mig Kristians nummer. Ingen andre vidste, at jeg var i Danmark, men jeg havde et akut behov for at være sammen med ham. Så han kom, og vi gik ud i byen sammen, oprettede en dansk telefon til mig, og snakkede.

vsco-photo-5

 

HVEM SCOREDE HVEM?
Mit liv bestod næsten udelukkende af at være sammen med min bror på hospitalet, og jeg kunne ikke rumme ret meget andet, men fem måneder efter jeg var kommet tilbage til Danmark, var Kristian og jeg i biografen en aften. Da vi sad udenfor biografen bagefter, spurgte han, om jeg var vild med nogen for tiden? Jeg svarede bare, at det havde jeg slet ikke overskud til, og da han spurgte, om jeg ville med ham hjem og spise rugbrødsmadder, takkede jeg nej. Kort efter sad jeg på bussen, og så ramte det mig: ”Jeg elsker Kristian! Selvfølgelig elsker jeg Kristian. Jeg skulle være taget med ham hjem.” Ugen efter skulle vi ses igen, men Kristian blev syg, og jeg tilbød at komme forbi med noget suppe. Siden den aften har jeg ikke været i tvivl om, at han er mit livs kærlighed. Men det vidste jeg nok allerede lidt før. 

HVORNÅR VIDSTE DU, AT HAN VAR “THE ONE”?
Måske allerede, da jeg besøgte min bedste veninde i New York nogle måneder før, vi blev kærester. Hendes gode veninde fortalte om mødet med sit livs kærlighed (som hun stadig er sammen med), og sagde: ”Det skal være let, ikke svært eller smertefuldt. I skal have lyst til at lave det samme en lørdag aften og en mandag morgen.” Så fór jeg hen, og tog min computer frem, fandt Kristians hjemmeside, og pegede: ”Det er ham.” Samme aften sendte jeg en e-mail, hvor jeg skrev: Skal vi ses, når jeg kommer tilbage? Den næste gang vi så hinanden, var den aften i biografen.

HVEM SAGDE FØRST “JEG ELSKER DIG”?
Det gjorde jeg. I en sms klokken 00:01 på hans 25 års fødselsdag, hvor jeg lå på en isolationsstue på Rigshospitalet med min bror, mens Kristian var på skiferie med sine venner. Han svarede med det samme: ”Jeg elsker også dig.”

vsco-photo-1-30

HVOR OG HVORDAN MØDTE DU HANS FORÆLDRE FØRSTE GANG?
Det kan jeg ikke huske, men han havde mødt mine en del gange, før vi blev kærester, fordi vi så hinanden i Aarhus, når jeg var i Danmark. Før vi blev kærester, mens han og jeg stadig var i andre parforhold, sagde min mor (foran min amerikanske kæreste, men på dansk): ”Han er noget særligt, ham Kristian.” Min mor har altid haft en stærk intuition…

HVOR ER I HVER ISÆR VOKSET OP?
Han er vokset op på Thurø uden for Svendborg,  jeg er vokset op i Højbjerg uden for Aarhus.

HVORDAN VAR JERES BRYLLUP?
Det var fantastisk. Tre dages magisk kærlighedsbombe på Ærø i 2014 med firs glade mennesker. Vi quizzede på færgen til Ærø, sang fællessang i haven, dansede i optog fra kirken gennem byen med hornorkester, og fik isvafler til dessert. Det var vores livs fest.

maj-kristian-3-kirke-0266

HAR I EN SANG?
Nja, jo, så er det nok Yann Tiersens ”Comptine d’un autre été l’après-midi”. (Nu lyttede jeg lige til den, og fik tårer i øjnene, så ja, det er vores sang.)

 

HVORNÅR HAR I DET BEDST?
Når vi har overskud til at idéudvikle, diskutere de vigtige ting og folde vores muligheder ud i fællesskab. Når vi ser på vores fire børn, og tænker: ”yes, det kører sgu!”

HVILKEN FILM VAR DEN FØRSTE, I SÅ I BIOGRAFEN SAMMEN?
Jeg tror, det var en meget dårlig gyser. ”666”.

HVILKEN KONCERT VAR DEN FØRSTE, I VAR TIL SAMMEN?
Det kan jeg ikke huske. Ingen af os er særligt meget til livemusik, medmindre der er siddepladser. Lazy people.

HVILKE TRE ORD BESKRIVER DIG? OG HVAD VILLE HAN SIGE?
Modig, kompromisløs, tillidsfuld. Han ville sige omsorgsfuld, stærk, indsigtsfuld.

Processed with VSCO with a7 preset

HVAD ER HANS DÅRLIGSTE VANE?
At han spiser hurtigt, og smasker (lidt).

HVAD VILLE HAN HELST ÆNDRE VED DIG?
At jeg synes, det er irriterende, at han spiser hurtigt, og smasker (lidt). Han er egentlig aldrig ude efter mig.

PÅ HVILKET PUNKT HAR HAN ÆNDRET SIG MEST, SIDEN I MØDTE HINANDEN?
Man kan sige, at vi sammen har rykket os fysisk fra stort til mindre: Fra København til Svendborg og senest Ærø. Til gengæld oplever jeg, at noget indeni er blevet større. Vi er mere os selv, mere vores kerne, end tidligere. Når man finder derind, er der naturligt en taknemmelighed og dyb kærlighed, som blomstrer. Han er blevet roligere, mere tillidsfuld. Ligesom jeg er.

HVAD ER JERES BEDSTE FERIEMINDE?
Vi har mange, selvom det er et par år siden, vi rejste sammen sidst. Vi har stået på et fjeld i Norge med vores første barn i en bæresele og tårer i øjnene over hvor smukt det land er. Vi har handlet krydderier i Goa med samme barn og min søster. Været på helikoptertur på Færøerne, rejst i USA et par gange. Vores første rejse sammen startede med fire uger i Thailand efterfulgt af tre uger hos min fætter i Kina. Det var intenst.

Processed with VSCO with a7 preset

 

HVILKE TRE TING VIL I GERNE NÅ AT GØRE SAMMEN?
Jeg vil gerne blive gammel med Kristian. Det er mit højeste ønske i livet at have voksne børn og børnebørn med ham. Jeg vil tage flere kurser sammen og måske gå en pilgrimstur en gang, side om side.

HVILKEN TV-SERIE HAR I SLUGT HURTIGST?
The OA. Eller Stranger Things.

HVAD ER DET LÆNGSTE I HAR VÆRET UDEN HINANDEN?
To uger i 2006 da Kristian blev i Kina, mens jeg rejste hjem til mine familie.

HVORFOR KAN DU IKKE UNDVÆRE HAM?
Han er min fortid, min nutid, min fremtid. Vi har været igennem min brors kræftforløb, min fars død, fået fire børn sammen. Han er min sparringspartner, mit forbillede, min utrættelige støtte. Han er det menneske, som jeg deler livet med. 

maj-kristian-3-kirke-0175

FLERE SVAR PÅ SPØRGSMÅL OM KÆRLIGHED:

CANA BUTTENSCHØN – FYRSTEN OG FRUEN – SNEGLCILLE – SUPERHELTEMOR – BITTEBITTE – FAR UDEN FILTER – LILLEMOR – SIDSEL OG LASSE – FAG AND FAB – NATASHA AL-HARIRI – ØSTFRONTEN – FAR TIL FIRE PIGER – LAULAUBAUBAU – COPENHAGEN WILDERNESS – MIN MAND – VOXTRUP – KARMAMILLI –
TWINPEAKS – FREDERIKKE EGEL

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

10 kommentarer

 • Bente

  Åh <3

  Dejligt, du tager de her indlæg op igen! :-*

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Sikke nogle fantastiske søde svar. Blev helt rørt❤️ Hun skriver virkelig godt!😊 Gør du også. Faktisk lang tid siden jeg har kommenteret. Men nyder din blog, læser stadig trofast med 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Så dejligt at du genoptager føljetonen. Endnu mere dejligt at du lægger ud med Maj My – hende er jeg (også) gået hen og blevet fan af. Elsker hendes blog. Virkelig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Dejligt at høre! Og det kan jeg sørme godt forstå – hun kan også noget helt særligt :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Theresa

  Jeg elsker de her kærligheds føljetoner! Men jeg har faktisk gået og håbet lidt på, at du måske ville færdiggøre din USA føljeton så vi kan finde ud af hvad det endte med? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Åh ja. Min USA-føljeton fik jeg lige pludselig svært ved at komme videre med. Jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg har vist en masse kladder liggende. Det kan være at jeg prøver igen :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Connie

  Åh hvor er det skønt, at du laver de her indlæg igen. Dem har jeg savnet. De er bare så hyggelige og dejlige at læse. Og fælder også jævnligt en lille tåre over de gode historier ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Hvor er det dejligt at høre!! Jeg glæder mig til at udgive flere :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forskel(ligheder)