Punktform

21 spørgsmål om kærlighed (Superheltemor)

DSC_0005

Det er torsdag og dermed tid til en omgang kærlighed. Og i denne uge har jeg fået Kim fra Superheltemor til at lege med. Hendes fantastiske kærlighedshistorie har faktisk figureret her på domænet tidligere – tilbage i December, hvor hun bidrog til min kærlighedsjulekalender.

Jeg elsker Kims blog. Min eneste anke er, at hun blogger alt for sjældent – for jeg kunne snildt bruge en dosis af hendes skriblerier hver eneste dag. Så god er hun nemlig.

HVOR MØDTE I FØRSTE GANG HINANDEN?
På en videregående uddannelse. Jeg satte mig over for ham den første dag, og vi begyndte at tale med det samme. Det var som om vi havde kendt hinanden altid, og vi var nærmest som siamesiske tvillinger, så meget vi var sammen.

HVOR LANG TID GIK DER FØR I BLEV KÆRESTER?
Et halvt år. 
Jeg blev meget overvældet af hvor voldsomt jeg forelskede mig i ham. Det havde jeg ikke prøvet før, og det var meget skræmmende at havne i en følelse, jeg ikke selv kunne styre. 
Vi var begge optaget til anden side da vi mødte hinanden, og han viklede sig lynhurtigt ud af sit forhold, mens jeg tog tilløb. Mit forhold var egentlig mere et venskab end et decideret kærlighedsforhold, men jeg var bange for hvad folk ville tænke, og bange for at brænde mig helt vildt på de følelser jeg pludselig stod med.
Til sidst indså jeg, at selv om jeg var bange for at blive helt ødelagt hvis jeg valgte ham og det så ikke gik, ville jeg med sikkerhed fortryde det resten af mit liv hvis jeg ikke turde prøve. For det var det der var det rigtige…

HVEM SCOREDE HVEM?
Jeg tror vi var lige gode om det.
Forelskelsen var stormende og gensidig, fra vi havde kendt hinanden få dage, men det var ham der meldte klart ud at han ville have mig, og at han var parat til at vente på at jeg blev klar.

HVEM SAGDE FØRST “JEG ELSKER DIG”?
Det gjorde han.

1936

HVORNÅR VIDSTE DU AT HAN VAR “THE ONE”?
Oprindeligt har jeg aldrig troet på at det der med “den eneste ene” findes.
Vi forelskede os larmende i hinanden meget hurtigt, men jeg tror først at det var efter vi havde været sammen mange år, fået mange børn, overlevet sygdomme og kriser sammen, og stadig var  vilde med hinanden, at jeg vidste med sikkerhed at ingen anden nogensinde ville kunne tage hans plads. Så måske gik der 5-7 år før jeg vidste det sikkert.
Jeg er ikke i tvivl om at det vi har er så solidt som det kan blive, og noget særligt.

HVORNÅR OG HVORDAN MØDTE DU HANS FORÆLDRE FØRSTE GANG?
Det kan jeg faktisk ikke huske… Jeg kan kun huske at jeg de første mange år vi var kærester følte mig alt for hurtigttalende københavnsk når jeg så hans familie, og hele tiden forsøgte at få mig selv til at tie stille.

HVOR ER I HVER ISÆR VOKSET OP?
Han er født i Korea og opvokset i en lille by, ikke så langt fra Århus. 
Jeg har boet på Østerbro, Frederiksberg, Rødovre og Brønshøj i min barndom.

427910_10150712596029661_1895865903_n

HVORDAN VAR JERES BRYLLUP – ELLER HVORDAN DRØMMER DU OM AT DET BLIVER?
Vores første bryllup var en lynhurtig gang rådhus, da jeg var højgravid med vores første barn, for 15 år siden. Ingen fest eller gæster.
Da barn tre skulle døbes, overraskede vi gæsterne, og blev viet samtidig. Det var meget uhøjtideligt, hvor gæsterne gav mad til buffet istedet for gaver; der blev sunget karaoke og de nærmeste venner blev hængende længere og drak øl – men der var mange babyer og småbørn med, og det blev ikke helt det brag af en fest som vi havde håbet…
Oprindeligt drømte vi om at blive gift udendørs: leje en feriekoloni og have bål, drinks og helstegte dyr, og en fest der varede i flere dage. Den drøm taler vi stadig om, indimellem. Jeg vil ikke udelukke at vi kunne finde på at gifte os en tredje gang med hinanden. 
Næste år har vi været kærester i 20 år. Måske er det et godt tidspunkt at gen-fejre gammel kærlighed?;)

HAR I EN SANG?
Vi har mange sange, der minder os om forskellige tidspunkter i vores fælles liv – men den som vi tænker på som “vores” er Bob Dylans “to make you feel my love”. Ninjaman haaaaader ellers Bob Dylan inderligt, men den sang var vi begge to helt ramt af da den udkom, og han sang den for min mave da jeg var gravid.

HVORNÅR HAR I DET BEDST?
Når vi en sjælden gang får passet unger, kan vi godt lide at gå virkeligt lange ture sammen – altså gå hele vejen ind til København, istedet for at tage bus de der 7-8 km, og den slags.
Så er der tid til at tale sammen, uden forstyrrelser.
Nu er det hverdage der er flest af, og vi er heldigvis ret gode til bare at være i hverdagen sammen, og finde åndehuller af hygge i travlheden.

HVILKEN FILM VAR DEN FØRSTE, I SÅ I BIOGRAFEN SAMMEN?
Jeg havde hjulpet ham med at male hans lejlighed, og som tak inviterede han mig i biffen.
Vi skulle mødes på Vesterbro torv, hvor han – meget overraskende – skulle have sin tunge piercet. Jeg holdt ham i hånden imens, hvilket var klamt, men ikke helt så klamt som filmen han havde valgt: en fransk dokumentar om insekter…
Et utroligt mærkeligt filmvalg til en første date!
Da filmen var slut var hans nypiercede tunge hævet så meget op, at han ikke kunne tale uden at savle. Det blev ikke den aften vi kyssede første gang, men jeg var vild med hvor kikset og anderledes det hele havde været, så han skræmte mig ikke væk.

HVILKEN KONCERT VAR DEN FØRSTE, I VAR TIL SAMMEN?
Jeg tror det var med Beck, i KB-hallen. Det var en virkeligt fed koncert, som vi kyssede og dansede os igennem, og stadig kan tale om som en af de bedste koncerter vi har været til.

HVILKE TRE ORD BESKRIVER DIG? OG HVAD VILLE HAN SIGE?
Mig: neurotisk, sarkastisk, doven
Hans svar: sjov, klog, omsorgsfuld

54116

HVAD ER HANS DÅRLIGSTE VANE?
Jeg synes ikke han har vaner der er direkte utilgivelige. Hemmeligheden ved et langt parforhold er nok noget med at lære at sige “pyt”, og bære over med hinandens mindre fejl.
Selvfølgelig kan jeg da synes det er irriterende at han glemmer at slukke komfuret, ikke hører efter hvad jeg siger, eller ikke gider tjekke forældreintra – men i det store regnskab er det ikke nok til at ændre ved at jeg synes jeg er heldig.

HVAD VILLE HAN HELST ÆNDRE VED DIG?
Ham: “nogle gange kunne du godt være en lille smule mere huslig… Men jeg kan godt leve med det!”

PÅ HVILKET PUNKT HAR HAN ÆNDRET SIG MEST, SIDEN I MØDTE HINANDEN?
Jeg synes han er blevet om muligt endnu pænere. ;)
Og hviler mere i sig selv generelt. Han er blevet mindre genert og mere udadvendt. Det klæder ham rigtigt godt.

HVAD ER JERES BEDSTE FERIEMINDE?
I foråret var vi alene i Berlin sammen, uden børn. Aleneferie for første gang i over 14 år. Det var rigtigt fedt at mærke hvor meget vi stadig har at tale om, trods alle de mange år sammen. Tid til at gå lange ture og tale sammen, fire dage i træk. Det var helt exceptionelt.
Ud over det har vi en lang række faste sommertraditioner med vores børn, som vi har gjort hele deres liv: krabbefiskeri, sten-smutning, aften-gåture. De stunder gemmer jeg på længe, selv om de gentager sig hvert år.

23785

HVILKE TRE TING VIL I GERNE NÅ AT GØRE SAMMEN?
Så længe vi bare bliver gamle sammen, betyder det ikke så meget hvad vi laver ellers. Selvfølgelig vil vi gerne noget med at rejse sammen osv, men det er ikke det vigtigste at nå. 
Efter at han blev alvorligt syg af kræft for et år siden har det ændret nogle prioriteter, og vi er blevet  bedre til at være glade for det vi har nu og her.
Skal jeg nævne tre ting må det være: flytte til Australien i et halvt år når pigerne flytter hjemmefra; holde faste søndagsmiddage for børn og børnebørn når den tid kommer; lære et eller andet nyt i fællesskab, fx ved at tage på kunsthøjskole eller lignende.

HVILKEN TV-SERIE HAR I SLUGT HURTIGST?
Vores absolutte favoritserie er “Game of thrones”, men den kommer jo kun med et afsnit om ugen – så jeg tror det er “Marco polo” vi så hurtigst. Den så vi i løbet af et par dage, i en ferie. Vi er af en eller anden mystisk grund begge to ret fascinerede af hele historien om Djengis Khan, og den serie er både historisk spændende og visuelt flot.
Vi ser seriøst mange serier, og hvis jeg skulle ændre noget ved vores liv, var det at vi skruede lidt ned for serie-stening om aftenerne – og fx malede sammen eller spillede spil, som vi gjorde da vi var unge – men det er også lokkende hyggeligt at stene Netflix under dynen i sofaen, når ungerne endelig sover.

HVAD ER DET LÆNGSTE, I HAR VÆRET UDEN HINANDEN?
Højst 4 døgn i træk. I løbet af 19 år!

HVORFOR KAN DU IKKE UNDVÆRE HAM?
Vi har snart været sammen længere tid, end vi ikke har. Er blevet voksne sammen, har skabt en familie, har gennemlevet store glæder og sorger sammen. Selvfølgelig snerrer vi af hinanden indimellem, og ikke alle dage er lige fede,men helt grundlæggende føler jeg mig ikke hel uden ham, og jeg kan ikke forestille mig et liv hvor vi ikke er sammen.
Han er uden tvivl det vigtigste menneske i mit liv.

ATT_1470175701411_67793

 

7 kommentarer

 • Jeg bliver helt glad over, at den slags stadig lykkes! Hvor er det fedt og livsbekræftende <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kim

  PS Cecilie: det er den forkerte sang, du har lagt på;) Den du hsr lagt på er en forfærdelig cover erosion af Billy Joel – den originale er Bob Dylans ;). Ikke at det betyder meget, men det er klart Dylans version der er den bedste, synes jeg

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Åh hvor irriterende – men jeg kan simpelthen ikke finde originalen på youtube – selvom jeg godt kan høre på Spotify, at jeg er helt galt på den! Haha! Hvis du har et link til den rigtige, så send det endelig! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • I er så cute – får lyst til at genlæse jeres kærlighedshistorie, som du lavede på bloggen engang:D Findes den stadig?

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Punktform