Fem favorit-apps

21 spørgsmål om kærlighed (Twinpeaks)

mette-marie-foto

Mette Marie, som blogger full time på Twinpeaks, har sagt ja til at svare på mine spørgsmål – og det er jeg ret meget oppe at køre over. Mette Marie er nemlig en kæmpe stor inspiration for mig – både når det kommer til blogging, men i høj grad også når det kommer til livsanskuelse.

Hun har en ret vidunderlig evne til at se det positive i det meste og det største i det mindste – og det smitter i den grad af, når man læser hendes tekster. Jeg forlader i hvert fald altid hendes domæne enten en lille smule gladere eller klogere – og det kan altså noget!

Mette Marie gift med skuespilleren Jon Lange, som hun har tvillinger med – og som hun fortæller det her om:

HVOR MØDTE I FØRSTE GANG HINANDEN?
Jeg så Jon første gang i biffen i 2003, da han var med i filmen Midsommer, og jeg har siden da synes, han var det flotteste stykke mandfolk, verden nogensinde har præsteret.
Første gang, jeg så ham i virkeligheden, var til premieren på Alle For Én, men da så han ikke mig. Første gang, vi så hinanden, var i Kastrup Lufthavn, da vi begge skulle med flyet til Berlin en tidlig morgen i marts 2011. Den historie skylder jeg faktisk stadig på bloggen … Vores første date var søndag d. 23. april 2011.

12188846_10153626958706886_1365726986_n
HVOR LANG TID GIK DER, FØR I BLEV KÆRESTER?
Præcis én uge. Søndag d. 1. maj var vi på vores anden date, og den dato omtaler vi som vores kærestedag. Det var første gang, vi kyssede hinanden, og siden har vi ikke set os tilbage. D. 10. juni var dog den dato, hvor han officielt spurgte mig, om jeg ville være hans kæreste. Og ja, jeg ved det. Jeg er autist, når det kommer til kærlighedsrelaterede datoer. 

HVEM SCOREDE HVEM?
Jeg scorede klart ham! Jeg lobbyede benhårdt for at få en date, efter at vi havde set hinanden i lufthavnen den morgen. Men da kontakten var etableret, tog han heldigvis over. :-)

HVEM SAGDE FØRST “JEG ELSKER DIG”?
Det gjorde vi nærmest begge to. Vi havde været kærester i et lille halvt år og havde endnu ikke sagt det, men vi varmede op. I stedet for at sige “Jeg elsker dig” sagde vi “Jeg elsker Daim”. Hvilket også er totalt sandt, i øvrigt. Om morgenen på min 30 års fødselsdag, dristede jeg mig så til et “Jeg elsker DIG”, da jeg havde fået hans fødselsdagsgave. Han svarede “Jeg elsker også Daim”, og jeg vidste så ikke, om han ikke var klar til at sige det, eller bare ikke havde hørt mig. Men senere samme dag, da vi skulle til at tage en lur på min sofa (det var en god fest dagen forinden) sagde han “Jeg elsker dig” og troede, at han sagde det først. 

skaermbillede-2016-11-10-kl-13-45-04
HVORNÅR VIDSTE DU, AT HAN VAR “THE ONE”?
På vores første date håbede jeg det. På anden date begyndte jeg allerede at tro lidt på det. Vi talte om nogle vilde fremtidsdrømme og havde ret optur over, hvor godt, vores individuelle drømme passede sammen.

HVORNÅR OG HVORDAN MØDTE DU HANS FORÆLDRE FØRSTE GANG?
Da vi havde datet i tre uger, skulle han spille et stykke på Det Kongelige Teater, som hans forældre skulle ind og se, og det skulle jeg også. Først senere fandt jeg ud af, at den kjole, jeg havde på, var gennemsigtig, men så var isen ligesom brudt. 

HVOR ER I HVER ISÆR VOKSET OP?
Jon er vokset op lidt udenfor Roskilde, og jeg er vokset op i Mommark på Als.

HVORDAN VAR JERES BRYLLUP – ELLER HVORDAN DRØMMER DU OM AT DET BLIVER?
Det var stresset, regnfuldt, perfekt og fyldt med solskin. :-) Jeg har skrevet et indlæg om det HER, hvor man også kan se vores bryllupsfilm. 

997994_10151447221851886_1528642081_n

HAR I EN SANG?
Ja, det skifter lidt, men lige nu tuder vi begge to, når vi hører John Ledgend med ‘All of Me’.Som jeg i øvrigt hører, mens jeg varer på de her spørgsmål. :-)HVORNÅR HAR I DET BEDST?
Ret tit, heldigvis. Når Krapylerne (vores 2-årige tvillinger) krammer hinanden (den ligger ret højt på listen pt), når hjemmet ser pænt ud, ungerne sover, der er nye afsnit af Homeland i kassen og is i fryseren, eller når vi er ude at rejse med ungerne.

HVILKEN FILM VAR DEN FØRSTE, I SÅ I BIOGRAFEN SAMMEN?
Det var på vores første date! Jon inviterede mig i Grand for at se en svensk film til CPH:PIX. Den var sindssygt dårlig, og jeg kan ikke huske, hvad den hed. Siden da har vi helst set krimier eller Marvel sammen.

HVILKEN KONCERT VAR DEN FØRSTE, I VAR TIL SAMMEN?
Det har vi sgu stadig til gode, faktisk.

HVILKE TRE ORD BESKRIVER DIG? OG HVAD VILLE HAN SIGE?
Jeg er optimistisk. Og så er jeg et sindssygt rodehoved. Og så er jeg et familiemenneske.
Jeg ringede lige til Jon og bad ham beskrive mig med få ord. Han svarede “Fuldstændig fantastisk”. God mand. ;-)

skaermbillede-2016-11-10-kl-13-49-22
HVAD ER HANS DÅRLIGSTE VANE?
Han ryger nogle gange. Han stopper også tit, men det vender retur. Dog har jeg aldrig nogensinde set ham ryge en smøg, da han kun gør det, når jeg ikke er til stede.

HVAD VILLE HAN HELST ÆNDRE VED DIG?
Jeg tror gerne, han ville have, at jeg råbte lidt mindre højt, når vi skændes.

PÅ HVILKET PUNKT HAR HAN ÆNDRET SIG MEST, SIDEN I MØDTE HINANDEN?
Da jeg mødte ham, var han en vidunderlig fyr. Og nu synes jeg, i takt med, at vi har fået børn, at han har udviklet sig til at være en endnu mere fantastisk MAND. Det er ret fedt at få lov at bevidne tæt på, sådan noget.

HVAD ER JERES BEDSTE FERIEMINDE?
Det må være vores teltferie med ungerne i Kroatien i sommer. Dybt usexet, kæmpestor campingplads med et vandland på størrelse med Fyn. Men det var simpelthen så skidehyggeligt!

skaermbillede-2016-11-10-kl-13-43-44
HVILKE TRE TING VIL I GERNE NÅ AT GØRE SAMMEN?
Vi håber at kunne bo i udlandet i nogle år sammen – gerne i forbindelse med Jons arbejde. Så vil vi gerne flytte i hus på et tidspunkt, og så er tanken at dø mæt af dage, side om side, mens vores børn har alt for travlt med at hænge ud med deres egne børn og børnebørn. 

HVILKEN TV-SERIE HAR I SLUGT HURTIGST?

Vi kom ret hurtigt igennem både Dexter og Homeland, og lige nu sluger vi alle afsnit af West World så snart, de udkommer.

HVAD ER DET LÆNGSTE, I HAR VÆRET UDEN HINANDEN?
Vi har været fysisk adskilt i 10 dage ad gangen et par gange på grund af Jons arbejde, hvilket jeg egentlig ikke synes, man tager skade af. Tvært imod. Der er noget ungdomsforelskelse over at savne hinanden. For tiden er Jon ved at filme en TV-serie på Fyn, så han er ikke hjemme det meste af ugen, og sådan har det stået på siden starten af august. Det har vi faktisk hygget os ret godt med. Omend jeg glæder mig til, at han kommer helt hjem igen til december.

HVORFOR KAN DU IKKE UNDVÆRE HAM?
Jeg KAN godt undvære ham – men jeg har virkelig ikke LYST! <3

skc3a6rmbillede-2016-07-01-kl-21-28-22

FLERE SVAR PÅ SPØRGSMÅL OM KÆRLIGHED:

CANA BUTTENSCHØN – FYRSTEN OG FRUEN – SNEGLCILLE – SUPERHELTEMOR – BITTEBITTE – FAR UDEN FILTER – LILLEMOR – SIDSEL OG LASSE – FAG AND FAB – NATASHA AL-HARIRI – ØSTFRONTEN – FAR TIL FIRE PIGER – LAULAUBAUBAU – COPENHAGEN WILDERNESS – MIN MAND – VOXTRUP – KARMAMILLI

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

   

4 kommentarer

 • Fælles-dåseøl-foto er på en måde endnu mere romantisk, end et bryllupsfoto. Hverdags romantik kan bare et og andet <3

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Haha – du har totalt ret! Jeg blev også helt glad da jeg fandt det billede :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Nu vover jeg mig lige til at sige noget.. Jeg synes de her indlæg er så hyggeligt, men… ofte kender jeg jo svarene fordi jeg også læser med på den pågældende bloggere blog.. kunne det måske være interessant at høre nogle af dine læseres svar i stedet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Hej Julie. Jeg kan sagtens forstå hvad du mener – og tanken var egentlig også at blande nogle ikke-blogger-svar ind i føljetonen, som jeg gjorde med Natasha Al-Hariri. Jeg skal nok blive bedre til at huske det :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Fem favorit-apps