Beretning fra det svenske

21 spørgsmål om kærlighed (Voxtrup)

a5a79a9c-8c25-40dd-b46b-7b9f1452ac9c

I dag har jeg fået Nana fra bloggen Voxtrup til at svare på mine spørgsmål. Jeg har lært Nana at kende gennem vores blogs – og jeg ved ikke hvordan det skete, men pludselig var vi begge to en del af noget, der går under navnet “Dillerbanden”.

Jeg er vild med Nana. Hun er skrupskør – og så er hun samtidig noget af det varmeste og mest ordentlige, jeg har mødt. Og så er hun pæn. Og sjov. Og gift med Lasse, som hun har været sammen med siden hun var 21. Da jeg læste hendes fantastiske svar, slog det mig, hvor lig deres historie er vores. Godt nok var de ikke ligeså hurtige til at lave børn, som os. Men de mødte hinanden da de var ligeså unge, som vi var. På en bar, ligesom vi gjorde. Og Nana var vist nogenlunde ligeså løs på tråden, som jeg var. Og når jeg læser hendes allersidste svar, kan jeg kun ønske mig, at jeg stadig er ligeså vild med min mand, når vi har været sammen i 15 år, som hun tydeligvis er med sin.

HVOR MØDTE I FØRSTE GANG HINANDEN?
På Cafe Sebastopol på Nørrebro, hvor vi begge arbejde. Han startede en måneds tid efter mig, og på det tidspunkt havde jeg allerede gang i lige lovligt mange mænd. Sebastopol var på det tidspunkt et af de hotteste steder i Kbh., og der var virkelig gang i den. Vi var et stort hold unge mennesker, der levede og åndede for det sted, og når vi ikke stod bag baren, sad vi på den anden side, og drak drinks og spiste croque madames. Vi var sammen på kryds og tværs og der foregik så mange vanvittige ting, som jeg slet ikke tør røbe her i frygt for, at min mor skulle finde på at læse med. Nå, men da Lasse startede på cafeen så jeg både en af mine kollegaer, en fyr på 31 (31!) og min ekskæreste. Det var noget rod.
Jeg lærte langsomt Lasse at kende, og vi havde vildt mange sjove vagter sammen. Jeg syntes han var skide sød og sjov og lækker i hans hvide skjorte. Tre dage efter d. 11 September (ja DEN 11. September 2001) aftalte vi, at han skulle komme ned og drikke en øl når min vagt var slut. Bare fordi det kunne være hyggeligt. Lasse skulle på den amerikanske ambassade med sin søster og hendes veninde Lisa, som jeg havde arbejdet med på cafeen inden Lasse startede. Da hun hørte at Lasse skulle ned og mødes med mig, følte hun sig forpligtet til at advare Lasse i mod mig. “Lasse, pas nu på! Hun er en fucking man-eater og hun æder dig levende og kaster dine sølle rester ud til rotterne.” Sagde hun. Der skulle heldigvis mere til at skræmme Lasse, og det endte med at vi kyssede den aften. Det er 15 år siden, og jeg har ikke været i nærheden af at være sammen med andre i de 15 år.

HVOR LANG TID GIK DER FØR I BLEV KÆRESTER?
Fra vi mødte hinanden første gang, til vi rent faktisk blev kærester, gik der vel omkring 3 måneder. Men vi var vel officielt kærester fra en måneds tid efter vores første kys.

HVEM SCOREDE HVEM?
Han scorede helt klart mig. Tsk…

HVEM SAGDE FØRST “JEG ELSKER DIG”?
Det sagde han. Vi lå i hans lille grønne sofa og jeg følte mig så lykkelig og heldig.

1ae5304a-0933-4a78-bb78-133a5e5185ca-1-1

 

HVORNÅR VIDSTE DU, AT HAN VAR “THE ONE”?
Den følelse havde jeg faktisk fra starten, men jeg var kun 21 år og mit pessimistisk sind fortalte mig, at man ikke møder “the one” som 21-årig. Altså hvem fanden gør lige det? Vi gjorde det faktisk også forbi to gange. Og når jeg skriver vi, så mener jeg ham. Han gjorde det forbi to gange, og hver gang fortrød han inden der var gået et døgn. Men jeg tror faktisk, at det var meget godt lige at få den der bratte opvågning ved at bryde med hinanden. Det var meget sundt at mærke, at vi slet ikke kunne være væk fra hinanden. Men i situationen syntes jeg selvfølgelig, at han var den vildeste drittsekk.

HVORNÅR OG HVORDAN MØDTE DU HANS FORÆLDRE FØRSTE GANG?
Åh gud. Det var slet ikke sjovt. Det var sgu næsten et bagholdsangreb. Vi havde måske været sammen i et par uger og jeg var på arbejde på cafeen. Vi var slet ikke tæt på at være nået til “mød hinandens forældre” stadiet. Vi var jo for helvede ikke engang rigtigt kærester. Og pludselig sidder Lasse ved et af bordene med hans søster og et midalderne par, som kun kunne være hans forældre. Fuck fuck fuck. Og det var mit bord. Altså, det var mig der skulle betjene det bord og jeg panikkede. Jeg gik med svedige håndflader ned til bordet med menukortene og hilste på Lasses forældre. De aner på det tidspunkt ikke hvem jeg er, andet end jeg selvfølgelig er Lasses kollega. Da middagen er ovre siger Lasses far “Hvor er det dog en overordentlig smuk og sød kollega du har Lasse”. I ved, sådan som kun fædre kan sige det. Lasse kigger på sin far og sin mor og siger “Og ved I hvad? Hun er min pige.” Det er noget Lasses far fortalte mig et stykke tid senere og igen i hans bryllupstale til os.

13528802_10153760495680835_7005832854073646810_n

HVOR ER I HVER ISÆR VOKSET OP?
Lasse er vokset op på landet. Og når jeg siger landet, så mener jeg LANDET. På en bondegård. Han havde en gris der hed Bøffe. En stor tam kælegris.
Jeg er fra København. Jeg havde 2 fisk.

HVORDAN VAR JERES BRYLLYP – ELLER HVORDAN DRØMMER DU OM, AT DET BLIVER?
Vi blev gift hjemme i vores stue på Østerbro to uger inden min termin. Jeg var for at sige det mildt ret højgravid. Det var kun vores nærmeste familie der var der, men det var en rigtig dejlig dag. Vi aftalte at vi skulle holde den store bryllupsfest senere. Det er 8 år siden, og vi har stadig ikke fået nosset os sammen til at få holdt den fest. En skønne dag… en skønne dag.

HAR I EN SANG?
Lasseeeee, har vi en sang? Næææ… siger han. Og han har ret. Vi har ingen sang. Ej hvor kedeligt.
Men jeg kan sige, at den sang der minder mig mest om min og Lasses første tid som kærester er “Beautiful Day” med U2.

HVORNÅR HAR I DET BEDST?
Når vi er i vores sommerhus. Uden tvivl.

HVILKEN FILM VAR DEN FØRSTE, I SÅ I BIOGRAFEN SAMMEN?
Laseeeee, kan du huske den første film vi så sammen i biffen? Næææ… siger han. Fuck, jeg kan heller ikke huske det. Men det var helt sikkert i Empire bio på Nørrebro.

HVILKEN KONCERT VAR DEN FØRSTE, I VAR TIL SAMMEN?
Det kan jeg huske. Halleluja, endelig noget jeg kan huske. Det var en George Michael koncert. Nææ, vent… Nej. Det var vist ikke den første. Fuck, det kan jeg ikke huske. Lasseeeee, kan du huske den første koncert vi var til sammen? Han siger “ja, var det ikke… Nej, vent, det var da… nej, jeg er helt blank. Fuck altså.

HVILKE TRE ORD BESKRIVER DIG? OG HVAD VILLE HAN SIGE?
Tosset, skrap og kærlig. Det synes jeg selv. Lasseeee, beskriv mig lige med tre ord. Han siger lækker, fjollet og omsogsfuld. Det er 3 gode ord svarer jeg. Hvad havde du regnet med? Spørger han. Og det ved jeg faktisk ikke, men jeg er glad for de tre ord.

HVAD ER HANS DÅRLIGSTE VANE?
Han efterlader altid hans æbleskræller på skærebrættet. Og faktisk ikke kun æbleskræller men ALLE frugtskræller. Pærer, banan, appelsin, kiwi… Altid. Det er så pisseirriternde. Så smid dog de skræller ud. Jesus altså.

HVAD VILLE HAN HELST ÆNDRE VED DIG?
Han ville helt sikkert ønske, at jeg ikke ærgrede mig så meget. Jeg er blevet bedre til det, men jeg kan godt bruge en del til på at ærgre mig over en parkeringsbøde. Det er skørt. Og jeg ved det godt.

PÅ HVILKEN PUNKT HAR HAN ÆNDRET SIG MEST, SIDEN I MØDTE HINANDEN?
Han har faktisk ikke ændret sig specielt meget. Han hviler så sindssygt meget i sig selv, og er god til at bevare overblikket når jeg freaker. Men selvfølgelig er han blevet mere voksen. Og så han jo blevet far til to drenge hvilket uden tvivl har fået en mere følsom side frem i ham. Det synes jeg klæder ham ret godt.

af1cac19-442d-4cc5-ae85-bdf6ecfb4b5b-1

HVAD ER JERES BEDSTE FERIEMINDE?
Lasse studerede i Canada og jeg tog samtidig til Barcelona. Efter 4 måneders adskillelse tog jeg over til ham, og så havde vi den mest fantastiske måned, hvor vi kørte fra Vancouver til San Francisco og tilbage igen. Gennem små amerikanske flækker, hvor vi sov på moteller og andre pudsige steder. Det var fandme en fed tur. Men ellers var vores tid i Abu Dhabi ret uforglemmelig. Men det kan man næsten ikke kalde et ferieminde eftersom vi boede der. Kan man?

HVILLE TRE TING VIL I GERNE NÅ AT GØRE SAMMEN?
Vi vil gerne nå at rejse meget mere sammen. Og flytte til udlandet sammen igen. Helst indenfor de næste 5 år så drengene ikke bliver for gamle. Og sidst men ikke mindst, så er der den der bryllupsfest vi har i sinde at holde.

HVILKEN TV-SERIE HAR I SLUGT HURTIGST?
Vi har efterhånden fået slugt et del serier sammen, men den vi slugte hurtigst har nok været LOST. Virkelig latterlig slutning, men ellers en fed serie.

HVAD ER DET LÆNGSTE I HAR VÆRET UDEN HINANDEN?
Da vi havde været kærester i 3 måneder rejste Lasse til Australien i 4 måneder. 4 MÅNEDER! Det var ulideligt. Vi aftalte egentlig, at vi ikke skulle være kærester mens han var væk, og bare se hvad der skete når han kom tilbage. Vi var trods alt kun 21 og 22 år. Der gik kun en uge før han ringede hjem og spurgte om vi ikke alligevel skulle være kærester mens han var væk. Ved ikke om han var bange for, at jeg skulle lave ballade (taget min fortid i betragtning) men det havde han nu ingen grund til. Jeg ville kun have Lasse.

HVORFOR KAN DU IKKE UNDVÆRE HAM?
Jeg skal forsøge at gøre det kort. Han er min modsætning. Han er alt det jeg ikke er, og alt det jeg har brug for for at kunne overleve. Uden ham ville jeg knække midt over. Simpelthen. Han kan altid se det hele fra oven og har en uovertruffen og misundelsesværdig evne til at sige pyt til til en parkeringsbøde. Han er direktør og går hver morgen afsted i jakkesæt og slips, hvilket jeg synes er vildt sexet. Men det jeg finder langt mere lækkert, er da han i morges spillede fodbold med drengene i vores lejlighed. Nøgen. Og der blev virkelig hoppet efter den bold. Det er helt gakket og helt perfekt.

Efterskrift: Jeg fik lige Lasse til at læse det igennem og han blev helt rørt. Han havde dog en enkelt lille rettelse. Han havde to grise. Øffe og Bøffe. Jeg havde skrevet Øffe, men Bøffe var åbentbart kælegrisen. Og så synes han måske godt jeg kunne nedtone svaret på første spørgsmål lidt. Det lyder jo som om du knaldede alle mænd på din vej, siger han. Det passer ikke. Det gjorde jeg slet ikke, men jeg lader nu bare svaret være som det er :-)

0747ebac-504b-4008-a1e7-a863749ec4b9

FLERE SVAR PÅ SPØRGSMÅL OM KÆRLIGHED:

CANA BUTTENSCHØN – FYRSTEN OG FRUEN – SNEGLCILLE – SUPERHELTEMOR – BITTEBITTE – FAR UDEN FILTER – LILLEMOR – SIDSEL OG LASSE – FAG AND FAB – NATASHA AL-HARIRI – ØSTFRONTEN – FAR TIL FIRE PIGER – LAULAUBAUBAU – COPENHAGEN WILDERNESSMIN MAND

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

4 kommentarer

 • Mathilde H

  Er vild med disse indlæg, bliver altid glad af at læse dem :-) Og så virker Nana og Lasse som et skønt par.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh hende Nana er på alle måder en skøn dame!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nuh, hvor fint!
  Jeg mødte også min kæreste over billige shots og med hamrende AceOfBase på en af gadens mest snuskede diskotekter. Jeg var 20, han tre år ældre og selvom jeg lige skulle bruge et år på at sige ja, til en mand der spurgte efter 4 måneder, er jeg uendeligt glad for han blev. For andre vil jeg ikke have – nogensinde.
  Og her, 6 år efter, når han tager afsted i skjorte og trimmer fuldskægget lidt og leger vigtig mand, ved jeg han elsker at komme hjem, hoppe i sine sweatpants, fyre op for sin playstation og tage med drengene på stadion. Heldigvis. Han er nemlig stadig den, jeg blev vild med i 2010 (:

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Beretning fra det svenske