Jeg springer over

9 podcastanbefalinger

arkiverede-fotos

Hvis der var noget, som mine mange og lange cykelturer til og fra Herlev, gjorde mig god til, så var det at høre podcasts. Når jeg en sjælden gang imellem kom afsted uden mine høretelefoner, var jeg seriøst semideprimeret – for det var så fedt at trille gennem byen, mosen og motorvejen med alt muligt lækkert i ørerne. Og nu har jeg samlet de ni, jeg blev allergladest for.

 

Third Ear

img_3291-jpg

Den her kender rigtig mange af jer sikkert i forvejen, men det er altså den, der har givet mig de største oplevelser podcastmæssigt. Holdet bag podcasten vandt en af kronprinseparrets stjernedryspriser sidste år, hvilket simpelthen er så velfortjent. Det er lidt svært at forklare hvad podcasten “går ud på”, men kort fortalt er det forskellige historier, der er sket i virkeligheden, og som fortælles på en måde, så det nærmest føles som om man er der selv. Med lydeffekter og fantastiske fortællere.

Start med at høre: Start med at lytte til “I et forhold med“. Og hvis du allerede kender den sindssyge historie, så prøv “Kvinden med den tunge kuffert” eller “Farfars to liv“.

Tårekanalen

img_3292-jpg

Jeg er blevet ret glad for Tårekanalen, hvor værtinden Rikke Collin inviterer gæster ind for at snakke om noget, der rører dem til tårer. For et forfærdligt følsomt menneske er det her altså guf. Jeg ender altid selv med at tude – og jeg elsker, at der udover snakken om den film/bog/serie/whatever, som gæsten har udvalgt, også er plads til en snak om følelser generelt og om gæstens personlige forhold til at lade sig røre af noget. Det er altid de fineste snakke. Og så venter jeg i øvrigt med længsel på den dag, hvor der kommer et afsnit om SKAM.

Start med at høre: Det afsnit, hvor Cathrine fra Rockpaperdresses snakker om Titanic, er helt fantastisk. Det gav mig et akut behov for at se filmen igen-igen – for at lægge mærke til alle de detaljer, som Cathrine på den mest smittende begejstrede måde delte ud af.

 

Mads og Monopolet

img_3289-jpg

OK, den her er givetvis totalt overflødig, eftersom Mads & Monopolet er danmarks mest downloadede podcast ever. Men den skal alligevel med. For jeg har – siden jeg begyndte at høre podcasts – ikke misset et afsnit. Og Mads og Monopolet har gjort det magiske, at mandag er en af de allernemmeste dage at springe op på cyklen – fordi jeg kan stikke et nyt afsnit i ørerne. Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har grædt højlydt af grin på cykelstien – eller hvor mange gange jeg er blevet en lillesmule klogere.

Start med at høre: Anything. Det kan ikke gå galt. Men hvis jeg absolut skal anbefale et specifikt afsnit, så snup det fra d. 6/1, hvor monopolet bestod af Sofie Linde, Mads Christensen og Mads Langer – og hvor der var nogle virkeligt interessante dilemmaer iblandt.

 

Jeg er mobilafhængig – med Thomas Skov

img_3286-jpg

Jeg slugte den her podcast i løbet af et par dage og det resulterede i et helt indlæg om det problem, som Thomas Skov har – og som jeg pludselig kunne se, tydeligere end nogensinde, at jeg i den grad også havde. Og stadig har, i øvrigt. Jeg er nok snart nødt til at høre den igen…

Start med at høre: Start fra starten. Det giver ikke mening ellers, for man følger Thomas Skov i hans “afvænningsforløb”. Så start med afsnit 1, hvor fantastiske Leonora Christina Skov i øvrigt deltager.

 

Hjørnekontoret

img_3287-jpg

Den her podcast er jeg helt vild med. Ane Cortzen er vært – og i hvert afsnit snakker hun med en topchef om hans eller hendes vej mod et hjørnekontor. Det er nogle dybt interessante snakke med nogle hamrende inspirerende mennesker – og selvom det ligger langt fra min verden, så er det simpelthen så fascinerende at få et indblik i.

Start med at høre: Afsnittet med Morten Albæk er min absolutte favorit. Det er simpelthen så sindssyg og fantastisk en historie, som I ikke må snyde jer selv for!

 

Dårligdommerne

img_3285-jpg

Det her er seriøst sjovt! Dårligdommerne er mænd, der snakker om dårlige film. Og jeg græder af grin. Jeg kan overhovedet ikke finde rundt i hvem af værterne, der er hvem, men det er også ligemeget – for de er allesammen pissesjove og de har den fedeste kemi og interne humor.

Start med at høre: Jeg synes kun at det er sjovt at høre om de film, jeg selv har set. Lidt ligesom at jeg elsker at læse anmeldelser når jeg kommer hjem fra biografen. Det afsnit, jeg har været allermest færdig over var det om Anja efter Viktor – Kærlighed ved første hik 3.

 

Voksen ABC

img_3288-jpg

Måske min yndlingspodcast overhovedet. Voksen ABC, som min gode, kloge og dejlige veninde Cecilie laver sammen med sin ligeså gode, kloge og dejlige veninde Rachel. De gennemgår alfabetet bogstav for bogstav – for at nå frem til de ord, der er allermest definerende for voksenlivet. Det er interessant, tankevækkende, sjovt og rørende. De er nået igennem hele alfabetet og sæson 2 er lige på trapperne – denne gang med gæster.

Start med at høre: I skal høre det hele, men hvis jeg skal anbefale et bestemt afsnit, så bliver det afsnittet om ord, der starter med S. Det var det afsnit, der rørte mig mest. De snakker om savn – og Rachel fortæller om savnet til sin far, der ikke er her mere. Og så fortæller Cecilie om sin mor på en måde, der vækkede så meget genklang i mig, at jeg cyklede langs motorvejen med tårer løbende ukontrolleret ned ad kinderne.

 

30-årskrisen

img_3283-jpg

Jeg elsker den her podcast. De to værter inviterer i hvert afsnit en gæst ind, som aldersmæssigt ligger omkring de 30 – til en snak om voksenlivet. Det er – for en, der fylder 30 om meget få uger – selvfølgelig enormt genkendeligt og sjovt – og værterne er afsindigt dygtige til at interviewe deres gæster.

Start med at høre: Jeg er helt vild med afsnittet med Natasha Al-Hariri. Jeg kender Natasha fra gymnasiet og synes, at hun er et af de sejeste mennesker i verden – og hun er simpelthen så knivskarp og sjov i det her interview. I skal også lytte til afsnittet med Sofie Linde. Bare fordi hun er fantastisk.

 

Fjernsyn for mig

img_3284-png

I den her podcast snakker Dan Andersen og Morten Routh Sørensen om aktuelle fjernsynsprogrammer. Jeg er jo en sucker for det meste TV og måske en endnu større sucker for tv- og radioprogrammer, der handler om TV. Så det var lidt som juleaften, da jeg opdagede, at den her podcast findes. Den er sjov, men ikke latterliggørende. Værterne tager programmerne alvorligt og det kan jeg rigtig godt lide.

Start med at høre: Afsnittet om Vild med dans-finalen. Fordi. Vild med dans.


Til sidst vil jeg selvfølgelig benytte muligheden for at reklamere lidt for min egen podcast Hej mor, som jeg laver sammen med min mor. Vi snakker om vores liv år for år – og det er simpelthen en fornøjelse at lave og at opleve folks reaktioner på.

Hvilke podcasts lytter I til?

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

10 kommentarer

 • Anne-Sofie

  Vil bare lige anbefale dig podcasten ‘Forældreintra’- lidt mere i den seriøse og alvorlige gade, men absolut være at lytte til, særligt som mor!
  Og TUSIND TAK for jeres utrolig fine podcast- jeg elsker den og genkender mig selv og min egen opvækst i rigtig meget af det, også som 84’er 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Tusind tak for anbefalingen. den vil jeg tjekke ud! Og tak for de pæne ord <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Jeg lytter til mange af de podcast som du anbefaler, men har netop opdaget Det Næste Kapitel (lastmover). Ikke desto mindre er jeg ret vild med formen på det – dybe samtaler mellem intervieweren og den som interviewes af to timers varighed. Jeg har specielt nydt afsnittene med Leonora Christina Skov og Maren Uthaug.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Linea

  Jeg lytter til: Voksen ABC, Farmænd, Mads&monopolet og selvfølgelig jeres sindsyge hyggelige Hej mor. Jeg er vild med dem alle sammen! I gør det alle SÅ godt! 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natassia

  Jeg hører Voksenvenner, Farmænd, Binge, Serierådet, 17 (Signe Amtoft taler med mennesker om dengang de var 17 år), bucketlist, Her går det godt, Anders & Anders. Og mange af dem på din liste, selvfølgelig inkl. Hej Mor <3
  Podcast er blevet min nye måde at koble af på, og jeg nyder virkelig at blive klogere på mennesker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Her går det godt, med Esben Bjerre og Peter falckentoft er 👍 og så hører jeg også hej mor😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  Hører en del programmer fra radio 24/7 og bliver samtidig opdateret på aktuelle emner og nyheder OG klogere på en helt masse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Dorte

  Jeg er voldsomt afhængig af den grå side! Det er så sjovt så jeg tuder af grin hver gang…
  Ellers lytter jeg til Hva så med Christian Fuhlendorff og det er både sjovt og tankevækkende at følge de samtaler han har med meget forskellige mennesker.
  Voksen venner er også noget jeg vender tilbage til. Og så er jeg helt med på 30-årskrisen…
  Og da det endelig lykkedes mig at finde Hej mor blev jeg også virkelig glad for at høre jeres samtaler – året hvor i taler om dine forældres skilsmisse satte gang i nogle fine samtaler i min egen familie…

  Jeg elsker podcast som medie og prøve lytter de fleste nye jeg falder over…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg hører slet ikke podcasts overhovedet. Men det har jeg fået lyst til nu!
  Jeg har hidtil forestillet mig, at det er lidt som at høre en lydbog, hvilket jeg slet ikke er til. Jeg vil gerne se ordene for mig og læse i mit eget tempo. Har slet ikke tålmodighed til lydbøger. Men det her er nok alligevel anderledes, ikke?
  Særligt har jeg fået lyst til at høre det anbefalede afsnit af Voksen ABC. Jeg mistede min far sidste år, og det var det frygteligste nogensinde. Jeg bliver ALDRIG den samme igen, og livet føles ofte gråt uden ham i min verden. Måske det ville gøre mig godt at høre kloge ord fra en, der har oplevet det samme?
  Tak for fine anbefalinger ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Hej Nadja. Du må give det en chance. Se på det som radioprogrammer, du selv vælger til og fra. Og der er ingen tvivl om at Rachels ord i det pågældende afsnit vil røre dig! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg springer over