21 spørgsmål om kærlighed (Fyrsten og Fruen)

Akut hjemve og at være brugt op

image

Jeg sidder i min sofa. Hjemme på Østerbro. Hvor jeg ikke har siddet i 28 dage.

Vi tog toget hjem fra Falster i formiddags. Efter en helt vidunderlig uge i sommerhus. Hjem til min mors hus, som vi havde planlagt at spendere vores sidste ferieuge i. Men pludselig blev børnene ramt. Af akut hjemve. De saaavnede deres lejlighed og deres legetøj og deres køjeseng. Og de holdt stædigt fast. De ville hjem.

Og pludselig kunne jeg også selv mærke den. Trangen til at sove i min egen seng, bade i mit eget bad og smide mig i min egen sofa. Til at være tæt på vores venner og vores legepladser og på Tivoli. Så vi foretog en lynændring af planerne og drønede hjem.

Og det er skønt at være hjemme. Det er det. Hvad der til gengæld ikke er så skønt, er mit niveau af overskud i dag. Pyha, man. Det kan eddermame ligge på et meget lille sted. Jeg føler mig brugt op. Fyldt op. Løbet tør. Jeg kan næsten ikke rumme det, når Hugo ikke vil sove. Og jeg kan næsten ikke rumme det, når den ene store skubber den anden store. Og når den anden store driller den ene store. Jeg har ikke meget tilbage at give af.

Pis.

Fem ugers ferie med tre unger. Intensivt samvær. Jeg er ikke meget for at indrømme det, men det er fandeme lige i overkanten. Og jeg er slet ikke meget for at indrømme, at jeg ville ønske at jeg kunne skippe dem i børnehave og SFO på mandag. Men det ville jeg altså, lige nu. Jeg elsker dem og de er søde og sjove og det bedste i mit liv. Men de er fandeme også mange og krævende og 1, 4 og 6 år gamle.

Hugo sover. Og når de store er puttet, vil jeg skænke mig verdens største glas vin. Og så vil jeg gå i seng og håbe, at jeg er en federe mor i morgen end jeg har været i dag.

Mon ikke?

   

8 kommentarer

 • line

  Hvor er det befriende at du siger det så mange af os (tror jeg) mener. Børn er jo et valg og derfor er det lidt skamfuldt at indrømme at man ikke er ovenud lykkelig over at bruge sin tid på dem 24/7 356 dage om året. Men sådan er det for de fleste tror jeg, altså at man kan være helt brugt op efter en ferie med sine (højt elskede ) børn

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Lige præcis – det skal man sgu ikke skamme sig over, selvom man let kommer til det! Tak fordi du læser med :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pyha, min den store går i institution blot 9 timer om ugen, men der er sommerlukket og jeg savner altså også hverdagen! Intet under du er træt :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Vi bor i Italien og her har børnene næsten 3 MÅNEDERS Sommerferie. Børnehaven lukker simpelthen- så der skal nogle gevaldige ja-hatte til og en del vin før man ikke bliver til en sur mor i 38 graders varme😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Shiiiit – jeg ville dø. Det ville jeg altså. Respekt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Helt 100! Og det ER ok at indrømme, at man er til hverdagen. Jeg savner den i hvert fald. Hverdagens rutiner.
  Kh. Tine

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

21 spørgsmål om kærlighed (Fyrsten og Fruen)