Ugen der gik #16 (juleedition)

“At dele eller ikke at dele” – en blogkrise…

Blogkrise. Det er åbenbart et anerkendt begreb i denne virtuelle verden. Efter mine kun ethundredeogelleve dage som blogger, er jeg allerede stødt på begrebet adskillige gange.

Og nu er jeg altså havnet der selv. I min første reelle blogkrise.

Krisen handler paradoksalt nok ikke om, at jeg ikke har lyst til at skrive eller dele. Den handler om at jeg ikke kan skrive og dele. Eller måske snarere at jeg ikke vil.

Sagen er nemlig den, at jeg tumler med noget i de her dage. Med nogen. Og deri ligger netop problemet. At der er en modpart. En modpart, der står mig meget nær – og som jeg ikke vil hænge ud til offentlig skue på det store vide internet. Fordi jeg – hvor vred og skuffet jeg så end er – stadig nærer respekt.

Havde der ikke været en modpart, havde der intet problem været. Ingen blogkrise. For jeg har sgu ikke noget problem med at hænge mig selv ud. I må meget gerne vide at jeg kan have dårlige dage. At alting ikke altid er perfekt her på matriklen. At vi er en familie med problemer, udfordringer, vasketøj og til tider umulige unger – ligesom alle andre. Jeg vil bare gerne holde mig på min egen banehalvdel. For det er sgu mig selv, der har valgt at blogge. Og det skal, så vidt som det overhovedet er muligt, ikke gå ud over nogen som helst andre end mig selv. Jeg kan sagtens tillade mig at skrive, at jeg har været en idiot overfor nogen. Men jeg kan ikke tillade mig at skrive, at nogen har været en idiot overfor mig. Det vil jeg i hvert fald ikke tillade mig.

Og så har vi krisen. For jeg kan simpelthen ikke svinge mig selv op til at skrive om gårsdagens hyggelige biograftur eller om den kommende nytårsfest, når det i virkeligheden er noget helt andet, der fylder allermest. Jeg vil ikke lade som om alt er godt på de dage, hvor meget er skidt. Jeg vil gerne være ærlig og give jer, der læser med, et reelt billede af mit liv. Det kan jeg bare ikke altid – for mit behov for ærlighed skal ikke gå ud over andre. Jeg indrømmer blankt at jeg elsker at læse med hos de meget ærlige bloggere, der skriver alt det, som jeg kun ville skrive i en aflåst dagbog. Jeg lapper det da i mig! Men jeg kommer ikke selv til at bidrage til festen. Egoistisk respekt eller respektfuld egoisme?

Og hvad er så meningen med bloggen? Er det overhovedet interessant for jer at læse med, når I ikke må få hele pakken? Når jeg kun vil dele en redigeret udgave af virkeligheden?

Fotografi den 29-12-15 kl. 10.39

13 kommentarer

 • Jeg forstår dig så fuldstændigt! Jeg stod selv i nøjagtig samme situation tilbage i marts ’15, tror jeg det var.

  Hele min liv, som jeg kendte det, gik mere eller mindre i stå i 2-3 uger pga. personlige omstændigheder med en af mine allernærmeste.

  Det der skete, optog det meste af min tid og alle mine tanker, så bloggen kunne pludselig ikke fyldes med indlæg om min datters 3-års fødselsdag og andre letbenede emner.

  Jeg havde lyst til at skrive om min rutsjebanetur. Virkelig. Ud med det! Men det var bare ikke min rutsjebanetur alene. Der stod en person ved min side, og som jeg skulle holde oven vande, og hvis rutsjebanetur havde langt større indgriben i hendes liv. Og der var børn involveret … og en masse andre.

  Så af respekt kunne jeg selvfølgelig ikke skrive om det. Kunne og ville ikke “udlevere” et andet menneske. Og fordi det fyldte alt i mit liv, kunne jeg heller ikke rigtig skrive om andet. Derfor blev til en pause fra bloggen på en 14 dages tid, tror jeg.

  Sådan måtte det være, og jeg synes også du gør det helt rigtige her med at holde dig på egen banehalvdel. Det var egentlig bare det jeg ville frem til :blush:

  Tak for en rigtig god og vedkommende blog! :smile:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Tusind tusind tak for en virkelig dejlig kommentar! :blush: Det betyder virkelig meget for mig med anerkendelse og forståelse fra en så garvet blogger – og sikke en dejlig blog du har! Tak fordi du læser med hos mig :147:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] sjove ting om parforholdet. (Kan varmt anbefales at læse med hos hende!). Hun skrev for nyligt det her indlæg hvor hun beskrev lidt om dét at være privat i det offentlige rum. Og det gav stof til eftertanke […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Først og fremmest: da jeg så overskriften, blev jeg helt vildt bange for at du ville lukke bloggen ned! Så nu er jeg bare lettet, over at det “kun” er en krise.
  Jeg kan godt lide at læse med hos bloggere, der viser at de er menneskelige ved at fortælle at de gik rundt med en kæmpe plet på skjorten hele dagen eller at de ikke kunne overskue at lave mad og derfor købte pizza. Men det er da i høj grad også menneskeligt at have respekt for andre og derfor vælger ikke at dele en konflikt som involverer dem! Så ja, det er sgu helt ok at du ikke deler alt, men som andre har foreslået, kan du måske finde et kompromis? Det vigtigste er, at du har dig selv med i det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Tusind tak for din søde kommentar. Bloggen lukker ikke ned. Konflikten satte bare gang i en masse tanker om hvordan og hvor meget jeg deler herinde :blush: Tak fordi du læser med! :147:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu har jeg selv blogget i cirka ligeså lang tid som dig, og har derfor også gjort mig nogle tanker om dette emne… Jeg er 100% enig med dig i, at det er det rigtige at gøre! Vi har selv valgt at blogge, at dele vores op- & nedture med resten af verden og at lade folk følge med i vores liv… Derfor mener jeg heller ikke at andre skal stå til ansvar for det eller kunne hænges ud på internettet;-) Jeg bruger ligesom du min blog til at vise, at alting ikke er perfekt, og det er en god ting! I dette indlæg gør du på den rigtige måde os opmærksom på, at nogen ikke har behandlet dig ordentligt, men uden at hænge personen ud!
  Jeg kan som en fast læser sige, at din blog på ingen måder bliver mindre spændende af et par hemmeligheder – tværtimod! Trods du er forholdsvis nyopstartet, er du gået hen og blevet en af mine foretrukne bloggere, netop fordi, at du er god til at finde balancen! Held og lykke til dig og rigtig godt nytår!
  Smil til dig!
  Laura // LMinside<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Kære Laura. Din kommentar var af en eller anden grund røget i spamfilteret, så jeg har først lige opdaget den nu. TUSIND tak for de fine ord! Jeg blev virkelig glad for dine tanker og forståelse! Jeg vil straks tjekke din blog ud – og tak fordi du læser med hos mig :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej!
  Faldt over dit indlæg på forsiden, så allerførste gang jeg læser din blog! :-)
  Men jeg synes da at det er helt fair at du ikke vil dele altid – men samtidig tænker jeg også at ens blog samme tider jo er ens måde at få ting ud af hovedet på i en hverdag med kaos!
  Så måske du kunne finde et kompromis?
  Skrive om episoden uden at skrive navne og lign?
  Og på den måde stadig få det ud?
  Nogle ting skal også siges – sandheden er ofte ilde hørt! :-)

  God dag til dig!

  // Inge-Lise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Jeg kan godt se hvad du mener, men jeg ville ikke kunne skrive om episoden/problemet uden at folk ville kunne regne ud hvem det handlede om og det har jeg ikke lyst til. Heldigvis er det hele ved at ordne sig, så det er ikke mere alvorligt end som sådan – det satte bare gang i en masse tanker omkring det at blogge og hvordan man kan være ærlig og respektfuld på samme tid. Tak for din kommentar – og tillykke med din nye blog! :blush:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg synes det er helt fair du ikke vil hænge nogle ud! Og respekt til dog for det! Fortsæt endelig med at skrive elsker din blog ❤️ Også selvom jeg er kamp nysgerrig g behøves vi jo ikke at vide alt vel?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Tusind tak! Og ha – jeg kan sgu godt forstå at du er nysgerrig – men jeg lover dig at det ikke engang er så skidespændende endda :wink: Tak fordi du læser med! :147:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Jeg sys at det er helt i orden:) nyder at læse dine indlægs og sys du deler rigtig meget ud af dit eget liv – så fortsat med det :) no hard feelings her! Håber du snart kommer i bedre humør igen :) godt nytår!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik #16 (juleedition)