Ja, selvfølgelig.

Boligdrømme og bankrådgivere

img_6707fullsizerender-48

For et par uger siden skrev jeg, at jeg havde testet Alm. Brands nye online værktøj “Pengeliv“. Her luftede jeg desuden vores planer om at rykke i en større lejlighed indenfor et par år – og jeg skrev, at jeg havde planlagt et møde med en rådgiver fra Alm. Brand.

Sagen er den, at der med høj sandsynlighed åbner sig en mulighed for, at vi kan flytte i en større lejlighed internt i vores andelsforening – måske allerede næste år. Vi ville få to ekstra værelser, to altaner og meget mere lys – og efter 7 år i stueetagen er det ærligt talt noget, jeg hungrer virkelig meget efter. Derfor var jeg afsindigt spændt på hvad Gurjap, bankrådgiveren, ville sige til vores økonomi og vores boligdrømme. Ville det overhovedet kunne gå op?

Jeg tog bussen ind mod Rådhuspladsen mandag morgen – og fandt filialen. Jeg havde et væld af sommerfugle i maven og var ret nervøs. Som jeg også skrev sidst, så får ord som økonomi og budgetter mig til at føle mig enormt lille og enormt utjekket.

Gurjap tog imod mig i døren og smilede stort. Jeg følte mig øjeblikkeligt godt tilpas i hans selskab – og han viste mig op til et mødelokale og fiksede mig en kop kaffe. Og så gik vi igang med at snakke om min familie og se på vores økonomi. Han var ret velinformeret på forhånd, da han havde tjekket min blog ud – og vi jokede med, at det ville være ganske praktisk, hvis alle hans kunder var bloggere.

Vi kom omkring vores ikke-eksisterende pensionsopsparinger – og det gav mig virkelig meget ro i maven, da han sagde, at det var helt forståeligt, at vi ikke var kommet igang med den del endnu – som studerende med tre børn. Til gengæld foreslog han os at tegne en såkaldt krydslivsforsikring, der ville sikre Thor eller jeg økonomisk i tilfælde af, at en af os pludselig skulle dø. Det er helt sikkert noget, vi skal have kigget på – for selvom det ikke er en rar tanke, så ville det uden tvivl give en ro i maven at vide, at den anden ville kunne blive boende og klare sig. Og det kan åbenbart gøres så billigt, at det ville være smådumt at lade være.

Og så kom vi til det. Boligdrømmen. Gurjap snakkede om lån og renter og afdrag og renters rente – og til min egen store forbløffelse, forstod jeg faktisk det meste. Han virkede umiddelbart positiv – især fordi vi begge er færdiguddannede næste sommer. Han ville sende mig et budget, hvor han legede, at vi boede i den store lejlighed og arbejdede som sygeplejerske og lærer.

Jeg gik glad derfra. Jeg følte mig forstået, respekteret og godt behandlet. Og ret voksen, faktisk. Og bare halvanden time senere, fik jeg en mail med et budget fra Gurjap. Og det så fornuftigt ud. Rigtig fornuftigt, endda. Helt vildt meget juhu! Er du gal, hvor jeg glæder mig til fremtiden nu!

Hop selv ind på Pengeliv og prøv de forskellige moduler – og book eventuelt et møde med en af rådgiverne. Det gør faktisk slet ikke ondt.

 

img_6708

img_6705

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ja, selvfølgelig.