Hormonspiral, panik før lukketid og unødvendig nervøsitet

De leger. Sammen. Alle tre!

IMG_7170

Inde bag den dør er vores legeværelse. Et stort værelse fyldt med legetøj og med Hugos tremmeseng. Inde bag den dør leger mine børn. Sammen. Alle tre!

Jeg er alene hjemme med dem og har lige været ude og tisse. Undervejs sneg de sig ind på legeværelset og lukkede døren. Da jeg kom ud fra toilettet gik jeg per automatik direkte derhen og tog fat i dørhåndtaget. Drejede det ned og gik i stå. Gik i stå, da det gik op for mig, at jeg ikke behøvede at gå derind. At de legede sammen. Uden mig. At jeg for første gang i 11 måneder, 2 uger og 3 dage var overflødig.

Jeg drejede håndtaget op på plads igen og gav slip. Satte mig over i min lænestol og fandt computeren frem. Og forfattede nærværende indlæg. Imens mine børn legede. Sammen. Alle tre! Imens jeg følte en befriende fornemmelse af, at være kommet ud på den anden side. Af at være nået derhen, hvor jeg gennem de sidste 11 måneder, 2 uger og 3 dage jævnligt har drømt mig tilbage til. Dér, hvor der ikke konstant er mindst et af mine børn, der har brug for mig. Dér, hvor de kan underholde hinanden. Og dér, hvor jeg bare glimtvis kan få lov til at føle mig unødvendig. En følelse, der i det sekund man bliver mor, pludselig bliver lig med en følelse af frihed.

De leger stadig. Sammen. Alle tre. Der er gået 10 minutter siden jeg slap dørhåndtaget og de har endnu ikke haft brug for mig.

…-og nu kalder Hugo på mig. Træerne vokser jo heller ikke ind i himlen på sådan en helt almindelig tirsdag aften, vel?

2 kommentarer

  • Hanne

    Og det er en af fordelen ved at have tre, så underholder de store den lille og leger alt det som mor eller far ikke gider. Her har jeg to storebrødre der elsker at bygge lego og lege gemmeleg og bygge huler sammen med lillesøster på snart 3. Så kan man få op til en time, hvor det eneste man skal ifht. børnene er at tage stilling til om bumpet fra førstesalen lød som “vi har det sjovt” eller som “av”.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er DEN bedste følelse! Jeg har ofte overvejet at få sat en dør ind med glaspartier, så jeg kan holde øje med dem alligevel ;-) Men så går ideen nok lidt af det.
    Det er bare imponerende meget ballade en 2 årig og en 5 årig kan finde på sammen!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hormonspiral, panik før lukketid og unødvendig nervøsitet