Ugen der gik #58 (med sukkerstrejkestop, Sverige og Falster)

Den gamle kælling oppe på første

image

Der bor en sur gammel dame i mit hoved. Hun kritiserer mig og mine evner som mor. Når jeg ikke selv synes, at jeg gør det godt nok. Engang fyldte hun det meste. Kværnede løs. Kritiserede selv de mindste ting. I dag fylder hun ikke så meget. Mest fordi jeg ikke tager hende så alvorligt længere. Og fordi jeg har fundet ud af hvem hun er.

Hun er mig.

Hun er alle mine skyhøje forventninger til mig selv. Og til mit moderskab. Alle de sindssyge krav til min nye rolle, som jeg opfandt som førstegangsmor. 21 år gammel og dybt usikker. Og som jeg egentlig synes, at jeg er lykkedes ret fint med at nedjustere til et passende niveau. Et niveau, hvor jeg stadig sætter barren højt. Men hvor jeg kan være med. Og hvor jeg også giver plads til mig selv og til de fejl, man begår. Som mor. Fordi man trods alt kun er et menneske.

Men selvom vi har fået et nogenlunde tåleligt forhold til hinanden – den sure gamle dame og jeg – så kan hun satme stadig være en kælling engang imellem, når jeg er allermest sårbar. Når mit humør – som i dag – i forvejen er helt til grin. Ødelagt af regnvejr, momsregnskab og den latterligt lave erstatning, vi får for vores stjålne ladcykel. Så slår hun til.

Så hun slog til. Da jeg hentede mine drenge i deres institution klokken 16. Klokken 16! Oh ve og rædsel. Klokken 16! Hvad fanden tænker du på, Cecilie? At hente dine stakkels børn så sent? Er du godt klar over, at de har været afsted i tæt på otte timer, når du henter dem? Er du godt klar over, hvor overstimulerede og trætte de må være? Er du godt klar over, at de ikke har haft en chance for at tilpasse sig vintertiden – og at klokken dermed i virkeligheden er fem? Og er du godt klar over, at de kun når at få tre timer sammen med deres primære omsorgspersoner, før de skal i seng? Hun kørte løs. Jeg kørte løs. På min cykel og på mig selv. Gennem støvregnen.

Og gæt hvad? De havde haft det fint. Mine drenge. Og de var glade og tilgav mig øjeblikkeligt. Uden at ane det. Sjovt fucking nok.

Hun skal holde sin kæft, den gamle kælling oppe på første. Jeg skal holde min kæft.

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

12 kommentarer

 • Det der, det er som taget ud af mit hoved.
  Jeg får også så så dårlig samvittighed hvis jeg henter sent – altså kl. 16 – hvem har i øvrigt besluttet at det er det nye sent? Da jeg var barn blev jeg sjældent hentet før kl. 17.
  MEN, min datter går i den vildeste spelt-vuggestue. Ingen bliver afleveret før tidligst 8.30 og ingen bliver hentet efter kl. 16 – gad godt vide hvordan alle får det til at løbe rundt?

  P.s. Jeg er fuldstændig overbevist om at du er skide god mor. Så ssshh dumme gamle dame :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Jeg forstår heller ikke hvordan 16 blev så forfærdeligt – men for mig har klokken 15 altid været grænsen. Totalt åndssvag regel… Tak for dine søde ord! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg er sikker på, at du er en helt fantastisk mor. Det lyser ud af alle dine skriverier om dine børn og jeres familie. Men jeg kender godt følelsen – vi må altså være noget bedre ved os selv! Ps. Jeg nåede lige at tro, at du ville give din overbo en ordentlig sviner for at larme eller trampe eller sådan noget :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Tusind, tusind tak. Hvor er du sød! HAHA – nej, jeg har et nogenlunde fredeligt forhold til min overbo ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Fuck sure kællinger. Dem er der alligevel ingen som gider høre på. Hun bor også hos mig – både i forhold til børn, parforhold og husholdning. Jeg øver mig i at få lukket munden på hende, men der er dage hvor det lykkes bedre end andre.
  PS. Jeg kender dig ikke sådan helt, men ud fra indholdet på bloggen her, så skal den sure kælling som bor hos dig bare lukke røven. Helt fuldstændig og aldeles.!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er vild med det her indlæg. Hun bor jo i os alle! Og hun er pisse nedern.
  God beskrivelse af en følelse jeg tror mange kan genkende :-)

  Gode mandagsvipes din retning // Louise – sludrechatol.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Tusind tak. Hvor er jeg glad for, at hun ikke kun bor hos mig! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Du er en skide god mor. Og jeg har en Christianiacykel billigt til salg. Har ikke så skide meget brug for den i mine nye landlige omgivelser. Måske også fordi den er flad. Men den er billig, og den kan godt leveres til Ø bro?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Du er sød, Mille. Og det kunne sagtens være relevant med den cykel. Lige nu prøver vi at se hvor meget vi savner den og overvejer om vi skal købe brugt eller ny igen (hvis vi tør…) <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Hun bor også i mit hoved – og hun skal slappe af. Nu. Altså – så nu er hun (jeg) taget på ferie i to dage, væk fra børnene. Og hun har ikke sagt en skid. Håber hun bliver i Sverige, når jeg tager hjem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Tak for din kommentar – og jeg håber hun blev i Sverige! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik #58 (med sukkerstrejkestop, Sverige og Falster)