Hvorfor #6

“Det er en meget mild narkose”

img_5199

Det er alt for tidligt og jeg har ondt i maven. Jeg ligger i min seng – og inde i stuen er Thor ved at lokke mad i Hugo. Det er aldrig svært.

Vi har vækket ham. Han skal nemlig faste – fra om ti minutter. Klokken 12:10 skal jeg holde ham, imens jeg lader en fremmed bedøve ham.

Fuck.

Han skal have lagt dræn. Det bliver godt og jeg forstår ikke, hvorfor jeg oprindeligt var i tvivl. Hans trommehinde er sprunget noget med fem gange i hans korte liv, han har konstant væske på ørerne, sover dårligt om natten, har smerter og udtaler ord rimelig skævt. Så selvfølgelig skal han have lagt dræn. Selvfølgelig.

Og jeg har egentlig ikke været så nervøs for den narkose. Har spillet cool tredjegangsmor og bildt mig selv ind, at det var ingenting. Sagt til folk, at det jo er en “meget mild narkose”. Faktisk messet ørelægens “meget milde narkose” – og fortalt, at vi også lagde Sia i narkose, da hun var halvandet og brækkede armen. Og så bare undladt at fortælle, at jeg vendte om så snart jeg fik øje på masken – og lod Thor gøre det alene. Og aldrig tilgav mig selv. Bildt mig ind, at det handlede om at jeg var højgravid – og ikke, at det bare er pisseubehageligt at skulle se sit lille barn forsvinde hen.

Og hvad fanden er en mild narkose?! Kan en mor kende forskel når det gælder?

Thor er cool. Så cool, at han tager på arbejde og lader mig tage den med min mor. Og det skal jo nok gå. Jeg glæder mig til, at han bliver smertefri og til, at han kan høre hvad vi siger. Glæder mig til at se, om hjulene på bussen begynder at dreje mere rundt, rundt, rundt end lå, lå, lå. Og om sure frøken Madsen bliver mere tydelig i sit “hold så op” end Hugos “ot, ot, OT”.

Det bliver fint. Det er det rigtige. Det er bare dræn. Hey, mave, du skal ikke gøre så ondt. Hey, voksne menneske, du skal ikke tude.

Han kalder på mig.

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

26 kommentarer

 • Marie Cecilie

  Jeg ved hvordan du har det! Inden for den sidste måned har jeg været nødtil at se min yngste på 8 mdr blive lagt i fuld narkose 2 gange, da hun er blevet opereret i hjertet… det ER så hårdt!!!
  Hilsen jyden som”boede” 7 uger på Riget imens det stod på 😶

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Åh altså, så giver det sgu alligevel mening, at de kalder det for en mild narkose og en lille operation. Hvor må det være forfærdeligt med så lille et barn og så stor en operation og hvor er I stærke. Men det er man jo, når man skal være det <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine K

   Min datter blev også hjerteopereret 2 gange med 10 dages mellemrum – da hun var 2½ måned…. vi boede på Riget i 3 uger – og måtte ikke forlade afdelingen (kunne ikke engang gå i kiosken på Riget) fordi hun havde overvågning på ….
   Det er en mild omgang med sådan et dræn :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Kære cecilie.
  Som tidligere ørebarn (dræn 1 gang årligt de første 12 år af mit liv), så kan jeg garantere dig for at han ikke lider overlast, tværtimod. Jeg kan stadig huske den enorme lettelse ved at trykket falder i ørerne og hørelsen kommer igen. Det er den dejligste følelse i verden at få fjernet smerter i ørerne.
  Ja det var lidt træls at blive holdt fast mens de bedøvede mig og jeg kastede desværre altid op bagefter, fordi jeg ikke tålte narkosen så godt, men det kommer man over og jeg lover dig han vil takke dig senere for at du var sej og tog den rigtige beslutning på hans vegne.
  En masse ❤ i din retning. Jeg håber det gik gnidningsfrit.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   TUSIND tak for din kommentar. Det betyder fandeme meget, at høre sådan fra en, der om nogen ved hvad hun taler om! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena

  Min datter har fået dræn flere gange – første gang som 16 mdr. På det tidspunkt kunne hun ikke gå, da hun ikke kunne finde ud af at holde balancen med to fyldte ører… En uge efter løb hun rundt! Så det gør godt, selvom de skal i narkose.
  Min datter har dog ikke været fan af enten narkosen, eller det at vågne op og pludselig kunne høre alt tydeligt. Så hun har skreget og hylet fra hun slog øjnene op til hun 1-1,5 time efter kolapsede af træthed igen. Så hvis han ikke er smilende og glad sekundet efter han vågner, så er det ikke unormalt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Tusind tak for din kommentar <3 Vi kan faktisk allerede mærke en stor forskel, så der er ingen tvivl om, at det var den rigtige beslutning! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sofie

  Dine ord fik mig til at græde ❤ Fordi, jeg forstår der helt ind i hjertet og ned i maven.
  Det skal nok gå. Om lidt er der overstået, og alt bliver så fint. Kram og karma sendes din vej

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla F

  Sender masser af positive tanker, er sikker på at positive tanker fra fremmede har mega stor værdi❤.
  Har selv prøvet det med min søn da han var halvandet og husker hvordan mit beroligende smil til ham lynhurtigt blev forvandlet da han faldt i søvn. Men jeg nåede ikke engang at sætte min numse på venteværelsets hårde sæde før den søde sygeplejerske kom med et smil og forttalte at det var vel overstået – og sikke en kæmpe effekt drænet havde.
  Så masser af kærlige tanker til jer idag❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Det er så skide ubehageligt, og det bliver aldrig fedt! Har gjort det 3 gange med min datter i forbindelse med operation. Du er skide sej for at gøre det! Og Hugo elsker dig <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Kender der så godt… Min halvandet årige har fået lagt dræn 2 gange. Og det er altså ikke rart. Heldigvis går det hurtigt.
  Kram og tanker til dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Hej Cecilie – jeg var igennem det samme med min datter for 1 mdr siden, Og jeg frygtede det, jeg sov dårligt var ked af det og havde virkelig lyst til at droppe det.
  Men det var jo for hendes bedste og hell no det var ikke sjovt, men mindre end 1 time efter, sad hun helt glad hjemme i stuen med et stykkebrød med tandsmør og helt frisk og glad.
  :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Årh, tusind tak, Helle! Den historie havde jeg brug for 🙏🏼❤

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

   Og forresten, så skulle hun lige have lidt smertestillende om aftenen både den aften og aftenen efter drænet var lagt – det var der ingen der havde fortalt mig… Så giv ham det og jeg er sikker på han sover godt :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Tusind tak, Helle. Vi gav ham panodil efter operationen og til natten :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • F

  Min datter på knap 11 måneder skal igennem det samme mandag morgen 😁 men tror jeg er okay med det. Gjorde det også med nr 1 og det er hurtigt og stille og roligt. Dejligt for Hugo at blive smertefri og kunne høre igen! 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Tak! Dejligt at høre andres erfaringer – og at man gør det med endnu mindre børn, selvom jeg synes at Hugo er lillebitte.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Laurits har fået lagt dræn tre gange og du kan tage det helt roligt. Det er meget stille og roligt og processen tager maks 10 minutter. Jeg har det egentlig fint med at få ham lagt i narkose, men min mand synes det var dybt ubehageligt sådan at “lægge ham væk”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Tak, Henriette! Jeg håber, at jeg er ligeså cool som dig. Noget siger mig bare, at det er jeg ikke…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Hej, jeg kan godt sætte mig ind i din nervøsitet, men synes det ville være mere synd for ham, hvis ikke han fik dræn. Jeg har selv været ‘ørebarn’ og har ikke tal på hvor mange gange mine trommehinder er sprunget. Jeg fik lagt dræn første gang som 3-årig, hvilket betød, at jeg igennem mine 3 første leveår nærmest var døv… Det betød jeg kom meget sent i gang med at tale og generelt kom bagud med indlæring, så det blev rigtig hårdt da jeg endelig kom i skole. Mumlede fordi jeg ikke ville udtale ordene forkert, blev drillet og fik generelt et dårligt selvbillede. Alt er godt i dag og har både gennemført folkeskole, gymnasiet og en 5 årig kandidatuddannelse.. Men når jeg ser tilbage har det ikke været sjovt at være sat tilbage rent sprogmæssigt. Det skal nok gå rigtig godt – det er en lille narkose. Men du gør det helt rigtige og han er hurtigt ovenpå igen. Det er en lille narkose. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Du har fuldstændig ret. Tak for din historie! 🙏🏼❤

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Kan kun sige, jeg kender det alt for godt. Min store dreng har fået lagt dræn er par gange indtil videre, og det er ALDRIG rart. Jeg tudede som pisket begge gange, og stoppede først da han vågnede igen og havde det helt fint. Det er som med så meget andet, når det kommer til vores unger; det er så meget værre for os end for dem. Han klarede det i stiv arm, og det samme ville skønne Hugo også. Pøj pøj med det hele. Det kommer til at gå så fint det hele. Knus og kram til jer 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Åh altså. Tak for din kommentar – og ja, det skal jo nok gå! ❤

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor #6