Ugen der gik #132 (med kardemommesnurrer, Peter Frödin og en helt særlig invitation)

Det vigtigste i mine børns liv

img_3124

Reklame for Svanemærket

Da jeg som 21-årig blev mor, blev jeg virkelig MOR. Jeg er vist kommet ind på emnet en gang eller to. Hvordan jeg ikke måtte sætte en fod forkert, læste alle opdragelsesbøgerne, søgte nettet tyndt for retningslinjer, mosede grøntsager, stimulerede og interagerede. Jeg ville for guds skyld ikke forære nogen som helst chancen for at kunne sige, at jeg ikke havde styr på min nye rolle. At jeg ikke slog til. Eller allerværst – at jeg var for ung.

Mine egne behov var en by i Rusland. Og jeg har aldrig været i Rusland. Jeg lukkede ned for mine lyster, behov og i høj grad for mine følelser.

Og så fik jeg et til barn. Og så fik jeg et til barn. Og så kunne jeg ikke længere ignorere den stemme, der råbte på mig. Som var mig. Se mig! Hør mig! Husk mig! Lad mig! Råbte den om kap med dens alter ego – den dårlige samvittighed, der hev i min anden arm. Den stemme, der i ramme alvor ikke mente, at jeg kunne tillade mig at bruge tid eller energi på andet end mine børn. Den stemme, der skældte mig ud, hvis jeg hentede dem senere end 15, satte en lydbog på frem for at læse højt eller – og hold nu fast – tillod mig selv en aften ude. Tillod mig selv at være mig selv. At passe på mig selv.

Og nu skal det her ikke blive helligt, for jeg er langt fra i mål. De skændes stadig i mit indre – men jeg er nået langt. For jeg er den ene af de to vigtigste i mine børns liv. Og jeg er nødt til at huske mig selv, så jeg kan være noget for dem.

f2e9c38e-fcd4-4745-95ec-bd31e96ba883

Og det er netop det, som Svanemærket sætter fokus på i deres nye kampagne “Dit valg i dag betyder alverden i morgen“. Og da jeg så den film, de har lavet i forbindelse med kampagnen, var jeg ikke i tvivl om, at jeg var nødt til at støtte op om den. Både fordi den fik mig til at tude, satte ord på mine tanker og fordi vi i forvejen har et temmelig nært forhold til Svanemærket, som allerhelst skal pryde alt fra bleer til vaskepulver herhjemme. Fordi det også er en måde at passe på sig selv. Og sine børn og den her planet, i øvrigt.

Gør lige dig selv en tjeneste at se filmen herunder – for det fortjener den altså – og hop så ind og tjek de nye, afsindigt fine temasider ud. Der er en med fokus på, hvordan man som forældre kan passe godt på sig selv og en med fokus på børn og gravide.

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

1 kommentar

  • Jeg synes at det er sejt at du blev mor som 21-årig og virkelig tog ansvaret så seriøst (måske endda for seriøst..). Jeg er selv 22 år og kunne slet ikke forestille mig at være mor allerede.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik #132 (med kardemommesnurrer, Peter Frödin og en helt særlig invitation)