Imens resten af verden sov

Elliot. For fanden.

img_0827

Det er din fødselsdag. En time endnu. Jeg sidder i sofaen – med udsigt til flag, gaver, balloner og stearinlys, der blafrer i vinden fra det åbne vindue. Din far render rundt og ordner. Bærer lænestolen tilbage på dens plads. Tømmer opvaskemaskinen. Hans telefon spiller musik fra hans lomme – og om lidt pakker han sikkert flagene væk og lægger dine gaver andre steder hen. Og så er din fødselsdag slut.

Det er den jo allerede for dig. Men ikke for mig. I de her sidste timer, føler jeg nok i virkeligheden allermest og allerstærkest, at det er din fødselsdag. Nu, hvor gæsterne er gået hjem og kagerne er spist. Hvor sangene er sunget og krammene er givet. Nu, hvor jeg bare har minderne om i dag, der blander sig med minderne fra de sidste seks år af mit liv. Med dig.

Minderne om den dag, jeg blev din mor. Efter den fineste fødsel. Så smertefuld, men så god og så fin og præcis som den skulle være. Og jeg fik dig op til mig og jeg brød sammen og kaldte dig for den smukkeste dreng, jeg nogensinde havde set. Og det var du og det er du. Du er det fineste lille menneske, Elliot. Og du gør mig så stolt, så glad og så taknemmelig.

Dit seneste år har været vildt. Det er gået op for mig i løbet af de sidste dage. De dér dage op til din fødselsdag, hvor jeg går og kæmper med at forstå, at mit lillebitte barn pludselig ikke er det. Og hvor jeg går og kigger frem og tilbage. Du har udviklet dig så sindssygt meget i løbet af de seneste 365 dage. Da du fyldte fem, havde du aldrig været til fodbold før. Og kort tid senere, begyndte du i B93, hvor du fandt en passion, jeg sjældent har set mage. Pludselig var fodbold det meste af din verden. Og sådan er det stadig. Hvis du ikke spiller fodbold – i fodboldklubben, i SFO’en, i gården, på værelset, i parken eller i gangen – så snakker du om fodbold. Og lærer dig selv om fodbold. Du kender størstedelen af de europæiske ligaer udenad – og du ved hvilke hold, der har hvilke point, hvem de skal møde næste gang og hvem de mødte sidst. Hvor mange mål de scorede og hvor de ligger i udebanestatistikken. Og du forventer, at jeg har en holdning til eller en idé omkring hvornår Liverpool skal møde Chelsea, hvilken spiller, jeg tror scorer det første mål. Hvilken plads, Liverpool kommer op på, hvis de vinder – og hvad det vil betyde for deres placering i hjemmebanehierakiet. Da du kunne stave til alle lydrette ord som 3-årig, spurgte folk os, om vi havde pacet dig. Det havde vi ikke. Du interesserede dig bare helt enormt meget for bogstaver. Og nu interesserer du dig helt enormt meget for fodbold. Og jeg ved, at din kompromisløshed en dag bliver din bedste ven.

Det er ikke det vigtigste. Det vigtigste er, at du er et fint menneske. Du er så samvittighedsfuld og så opmærksom. Du kunne næsten ikke bære, at du ikke havde købt gaver til dine søskende – så de også fik noget på din fødselsdag – og du vil dem så gerne, selvom de langt fra altid gengælder din kærlighed udadtil. Al den kærlighed du har i din krop – og som du ikke altid aner, hvor du skal gøre af. Du må altid give den til mig. Du tonser rundt på fodboldbanen og påtager dig den anførerrolle, der ikke eksisterer endnu – og du overvældes af for høje lyde og indtryk og siger fra, når verden bliver for meget. Du går i Parken, fordi du elsker at se FCK. Og du holder dig for ørerne i alle 90 minutter for at skærme dig selv – imens dine øjne koncentreret iagttager hver eneste tackling. Du er så kompleks og så autentisk. Og du tør at være det hele.

Elliot. For fanden. Tak fordi du blev min. Jeg håber, at du altid vil være det.

Og jeg elsker dig.

img_0823

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

9 kommentarer

 • Steffi

  Gang på gang, skriver du simpelthen de smukkeste indlæg!
  Sidder her med tårer i øjnene, kun 24 år og uden børn!
  Hvor må det være rart at se tilbage på sådan et fint skriv, både for dig og for ham når han bliver ældre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Jeg er så rørende enig! Er også 24 år, uden børn og med tårer i øjnene..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kæmpe tillykke med ham – sikke en fin livsfortælling (:

  -A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Det er det smukkeste du nogen sinde har skrevet!❤
  Tak fordi jeg måtte læse med..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Hold da op, sikke en skøn læsning, ja faktisk sidder jeg nu her på mit arbejde med tårer i øjnene og håber ikke mine kollegaer opdager mit tudefjæs:-) Tillykke med sønnen, mine tvillinger bliver også 6 år om et par måneder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jasper

  Stort tillykke med Elliott! Jeg husker stadig tydeligt den lille vuggestuedreng der tog mig med på rejse til Roma med sin farmor, i en sandkasse i institutionen, Hans fantastiske kærlighed til ord, bogstaver og alt hvad Hr. Skæg kunne finde på! Han er virkelig en helt særlig dreng, med et følelsesregister der spænder over HELE paletten! Jeg er glad for at jeg har lært ham at kende, og at jeg måtte være med til at guide ham igennem en brøkdel af hans liv! Stort tillykke til den nu 6 årige dreng
  Mvh
  Jasper

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melissa

  Så sad man lige i bussen og var ved at fælde en tårer. Han er fandme en smuk, og lader til at være den skønneste lille dreng Elliot. Og du skriver så fandens smukt. Hvor glæder jeg mig til at få en lille en dag. Kæmpe tillykke med ham!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • PF

  ❤️😘🇩🇰

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Du skriver så fantastisk smukt ❤
  Tillykke med Elliot ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Imens resten af verden sov