21 spørgsmål om kærlighed (Frederikke Egel)

En gammel ven og en flaske rødvin

img_2298

I går fik jeg besøg af en gammel ven.

“Tak for sidst!” sagde han, da han smed skoene i min entre. Og jeg grinede og spurgte ham hvornår sidst egentlig var. Og så regnede vi tilbage til 2004. Tak for tolv år siden!

Vi gik nemlig i folkeskole sammen – ham og jeg. Faktisk kun i ottende og niende – hvor vi startede i samme nyoprettede klasse på en privatskole i Hellerup. Og vi var gode venner, selvom vi var vidt forskellige. Vi havde det så sjovt sammen – og han var den mest trofaste og hengivne 15-årige nord for København. Og så kom gymnasiet. Jeg fulgte med strømmen og valgte Øregård som alle de andre. Og han søgte væk fra reservatet og valgte et lille privatgymnasium i byen. Og så var det dét.

Indtil han stod i min entré i går aftes. Med en flaske vin i hånden. Pludselig tæt på tredive. Voksen. Med kone og børn. Kandidatgrad og ejerlejlighed.

Og han er ikke en af dem, der som visse andre (ahem…) lægger store dele af sit liv til offentlig skue på de sociale medier – så det var sgu ret vildt at blive opdateret på tolv år. Han havde giftet sig med sin gymnasiekæreste og hans små søskende var også blevet voksne. Han var voksen og en anden – og samtidig præcis den samme. Med den samme tørre humor.

Og han kunne huske hvad min hund hed og at mit lykketal var 4.

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

21 spørgsmål om kærlighed (Frederikke Egel)