Ugen der gik #61 (med stolthed, tabte tænder og en spontan weekendtur)

En halv grad for varm

Da jeg tog Hugo ind fra bilen i går eftermiddags, vidste jeg det med det samme. Min trænede hånd kunne på et splitsekund mærke, at drengen var en halv grad for varm. Og det var han. Præcis en halv grad. Og selvom han egentlig var glad og frisk resten af dagen, så vidste jeg, at han ville være syg i dag.

Min kollega har lært mig, at det hedder “morsansen”. Den dér udefinerbare intuition, der gør, at man bare ved det. Det er lidt som om, at det er dyret i en, der kommer i spil. Menneskedyret, der kan fornemme sit barn. Måske fordi man har båret det barn i sin mave og næret det barn og mærket det barn og elsket det barn – så intenst og som man kun får lov til som mor til det barn.

Han ligger ved siden af mig nu. Og sover. Brændvarm – imens han trækker vejret tungt og hurtigt på samme tid. Og jeg skulle have været ude og spise burgere med resten af kontoret i skrivende stund. Og det er ligemeget – for selvom jeg virkelig godt kunne køre en burger ned og selvom det er synd for Hugo – så ville jeg meget hellere være lige her. Tæt på ham og med alle mine morsanser i spil. Som de kommer, når ens børn er syge. Hvor man for alvor får lov til at være der. Hvor de godt gider at kramme og putte og hænge.

Det er synd for ham og jeg håber, at han bliver rask om lidt. Men det er altså også hyggeligt – og jeg nyder det lige så længe det varer.

img_2187

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik #61 (med stolthed, tabte tænder og en spontan weekendtur)