Kære lille mormor

En lovlig ulovlig fridag

image

Det der med, at man ikke bare sådan lige kan holde en fridag her og en fridag der, når man har fået et skolebarn. Det skal jeg lige vænne mig til. Vi har nemlig altid dyrket de spontane fridage i ganske høj grad. Et af privilegierne ved at være studerende forældre.

Jeg insisterer på stadig at give Elliot hyppige fridage. Jeg er på barsel og det skal han mærke. Selvom det er hårdt når Sia bliver misundelig og ked af det. Og selvom jeg i princippet kunne give Sia det samme – hun går “kun” i børnehaveklasse og hun er mit barn. Jeg har bare ret stor respekt for, at hun er en del af et fællesskab – og at der står en lærer med en plan. Derudover har vi en ambition om ikke at køre milimeterdemokrati herhjemme. Der må gerne være både fordele og ulemper ved at være henholdsvis stor og lille – også selvom der kun er 21 måneders forskel.

Men i morges, da Sia brød totalt sammen over noget, som jeg allerede har glemt hvad var, kunne jeg mærke helt ned i maven, at min unge havde brug for en fridag. Og hendes spontane, lykkelige smil da jeg spurgte hende om jeg ikke havde ret, var hele den formiddagslur jeg ellers havde planlagt, værd.

Jeg tog kanelsnegle med hjem fra bageren, da jeg havde afleveret Elliot. Da de var konsumeret, tog vi christianiacyklen ind til Magasin, hvor jeg skulle finde nogle sko til den gallafest, som Bloggers Delight holder på lørdag. Det lykkedes – og som belønning for Sias store tålmodighed og entusiasme (på trods af at jeg ikke valgte de glimmersko, som hun havde udpeget) fik hun en jordbærmilkshake på “John-ana-juice”. Nogle udtalefejl er bare for søde til at blive rettet til.

Efterfølgende ville vi egentlig have været på museum (jeg ville i hvert fald…), men himlen var blå og det føltes næsten som forår – så vi tog på legeplads i Østedsparken i stedet.

Nu sidder vi i hver vores ende af sofaen. Hugo sover og Thor er taget til møde. Jeg har mit nyerhvervede fodtøj på – for de skal nok liiige gåes lidt til. Der er 90210 på min tv-skærm og et eller andet spil, hvor man er en ged (!?) på Sias iPad.

Alt er godt.

image

image

Følg tre gode grunde: Via Facebook Via Instagram Via Bloglovin

2 kommentarer

 • Nina Schive

  Åh. Du lyder virkelig som den skønneste mor i verden, Cecilie! Alle dine børn er privilegerede over at have dig (og Thor selvfølgelig!) som deres forældre!

  Hav en skøn torsdag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Åh altså Nina, du forstår slet ikke hvor stort et kompliment det er! TAK!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kære lille mormor