Ugen der gik #113 (med rosenbrød, bytur og søndagsagtig søndag)

Er det så jul nu?

img_2452-2 img_2452

Er det bare mig, eller er vi tyvstartet i år? Julelysene over Store Kongensgade, Købmagergade og Ndr. Frihavnsgade har været tændt i dagevis – og er det bare mig, eller var det sådan noget, der plejede at ske den første december?

Jeg tænkte først, at det var snyd. At man ikke sådan bare kunne tage glæderne på forskud, at man ville nå at blive træt og mæt af juleri – og at det var så stort, i gamle dage, når vi endelig ramte årets tolvte måned og juletræet på Gladsaxe Rådhus blev lyst op i samme sekund som de utallige granbesatte lyskæder over Søborg Hovedgade.

Det tænkte jeg først. Som en sur, gammel dame. Mæt på forhånd. Indtil jeg kom i tanke om, at jeg selvfølgelig var galt på den. For giv mig én god grund til, at vi ikke skulle tyvstarte. Giv mig én god grund til, at november, som er så mørk, ikke skal lyses op. At november, som er så kold, ikke skal varmes op. Og giv mig én god grund til, at november, som er så lang, ikke skal forkortes. Af tusinde lys. Af tusinde lys. Af tusinde lys.

Jeg tror, at det er lige præcis det, vi har brug for. Det er det i hvert fald for mig. Jeg har brug for lys og varme. For at vi rykker os tættere sammen. Jeg har brug for risengrød og bjældeklang. For Justin Biebers julesange – kun afbrudt af Micheal Bublés ditto. Jeg har brug for gran og julete og appelsiner med nelliker. For julekalendre og nedtællinger og ønsker. Så jeg har overgivet mig. Købt grene med røde bær, honninghjerter og grødris.

Er det så jul nu? Ja, ja, ja!

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

2 kommentarer

 • Er jeg en sur gammel dame, når jeg siger nej, det er ikke jul nu? For jeg mener det samme som dig, jeg hygger mig med julemusik på vej på de mørke landeveje til arbejdet. Jeg køber klejner, som vi nyder til eftermiddagsteen efter arbejde. Jeg drikker gløgg om aftenen i stedet for min te. Og jeg har planer om, at gården skal pyntes med lys i morgen, inden min datter kommer hjem fra hovedstaden til det nordjyske og vi skal på julemarked på Børglum kloster. Men det er ikke jul, det er den søde, skønne ventetid på julen. Det er adventstid, og jeg elsker den. Julen er for mig fra d. 24/12 og 12 dage frem. Så lang tid står mit juletræ pyntet i stuen, så lang tid er der julepynt i huset, så lang tid lyser julestjernen i mit vindue.
  Rigtig god adventstid til dig og dine, Cecilie :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Julen med hvad der dertil hører af lys og varme kan ikke starte for tidligt! I modsætning til mange andre synes jeg at det hele er lidt lang tid om at komme i gang i år 😆
  Det er sgu for sløjt at der ikke er ordentligt gang i julelysene ned af villavejen endnu. Og min lokale brugs sætte først julestandene op i går!😱

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik #113 (med rosenbrød, bytur og søndagsagtig søndag)