Ugen der gik #24 (med mundorgasme, bryllupsdag og Gummi-Tarzan)

Få (SERIØST) barn nr. 3, hvis…

image

I sidste uge udgav jeg 10 gode grunde til at få barn nr. 3. De bar nok en anelse præg af, at jeg på den pågældende dag havde en 4-årig, der havde kastet op hele natten, en 0-årig, der var stået op 04:47 (jeps) og en 6-årig, der græd over at hendes ansigtsmaling blev ødelagt – når hun græd…

Indlægget er blevet læst lige godt 10.000 gange og folk synes, at det er sjovt. Gudskelov. Der er dog også nogle, der skriver at de nu er overbevist om at de ikke skal have barn nr. 3. Og det kan jeg simpelthen ikke have siddende på mig.

Derfor har jeg redigeret lidt i det oprindelige indlæg. Det er nemlig endnu en ting, man bliver rigtig ferm til som mor til 3. At se det positive. I langt det meste.

Få – seriøst – barn nr. 3:

1. Hvis du er helt vild med din partner. Sådan forever-vild. I er stuck med hinanden efter barn nr. 3! Du er ikke en særligt attraktiv pakke på datingmarkedet nu. Hvis du gerne vil holde på din partner. Nu behøver du aldrig bekymre dig om hvorvidt han/hun smutter. Han/hun har ikke noget at smutte hen til!

2. Hvis du ikke har behov for nogensinde at se bunden af din vasketøjskurv igen. Det var en udfordring med et barn og svært med to børn. Det er umuligt med tre børn! Hvis du vil have fjernet det pres fra dine skuldre, der hedder “hvornår når jeg nogensinde til bunds i min vasketøjskurv?”. Let it go! Pyt!

3. Hvis du elsker at bruge halve weekender på at sende dit barn til børnefødselsdag. Tre gange femogtyve elever giver femoghalvfjers. Pr. år! Hvilket er mere end én pr. weekend. Bare sælg dit sommerhus – eller sig efter mig: kvar-tals-fød-sels-dage. Det er en ting – som du skal RÅBE højt til forældremødet! Hvis du aldrig igen vil bekymre dig om, hvad I skal bruge jeres weekender på. Eller hvis du faktisk gerne vil have noget konkret at bidrage med til forældremødet. Det har man så sjældent. Igen – sig efter mig: kvar-tals-fød-sels-dage!

4. Hvis tanken om at have færre arme end du har børn ikke skræmmer dig. Og det burde den. Hvis du dagligt vil overdynges med kram fra seks små varme arme. Og have seks varme hænder til at tage sig af dig når du bliver gammel.

5. Hvis du vil betale 625 kr. for en tur i Zoo, 420 kr. for en tur i biografen eller bare 1.300 kr. for en tur i Tivoli. Og så er der hverken købt is, popcorn eller candyfloss. (Don’t get me started on nye sko og ferier!). Hvis du – endelig – vil blive sådan en økonomisk bevidst type, der er knivskarp til at prioritere.

6. Hvis du aldrig vil ud af døren til tiden igen. Jeg gentager: en udfordring med et barn og svært med to børn. Umuligt med tre børn! Hvis du vil have fjernet det pres fra dine skuldre, der hedder “hvornår kommer vi nogensinde ud af døren til tiden igen?”. Jeg gentager: Let it go! P.y.t!

7. Hvis du ikke føler dig som en dårlig mor, når du overvejer hvilket af dine vidundere, du bedst kunne undvære. Du mener det jo ikke. Hvis du gang på gang vil mindes om, at du på ingen måde kan undvære et eneste af dine vidundere.

8. Hvis det dér med at sove alligevel ikke er din ting. Hvis du ikke vil sove hele livet væk. Hey – du kan sove når du bliver gammel! Og spise og feste og tage i biffen for 85 kr.

9. Hvis du har en meget forstående arbejdsgiver, der accepterer at “barnets første sygedag” jævnligt bliver til “børnenes ottende sygedag”. Et barn har gennemsnitligt 12 sygedage om året. Og af uransagelige årsager ligger søskendes sygedage altid i forlængelse af hinanden, frem for samtidig. Tre gange tolv. Hverdage. Du gør matematikken! Hvis du vil have en masse afslappende hjemmearbejdsdage. Med dine bedste venner: Ramasjang og Panodil.

10. Hvis du ikke producerer de skarpeste børn i verden. De skal helst ikke opdage, at I er i mindretal! Hvis du vil forklare dine børn, at der er en rigtig god grund til at man ikke har stemmeret før man fylder 18. Mom for president!

Og: hvis du vil have børn, der “lærer at passe på hinanden og hjælpe” (citat: Lola Jensen!), hvis du vil have en følelse af, at din familie er fuldendt (hvis du altså ikke havde den i forvejen) og hvis du dagligt vil være ved af sprænges af kærlighed og stolthed. Du er fucking sej, hvis du får barn nr. 3. I would know!

Følg bloggen: Via Facebook / Via Instagram / Via Bloglovin’

10 kommentarer

 • Trine

  Jeg vil gerne følge dig på Instagram – men kan simpelthen ikke finde dig :(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Hvor underligt. Jeg hedder tregodegrunde.dk derinde :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Din indlæg er virkelig sjove! Og selvfølgelig elsker man at være mor til tre, det bedste ❤️
  Hilsen hende der fik tre på fire år og overvejer den sidste 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for denne – er selv mor til 3 på 1, knap 4 og 6 1/2 og selvstændig og smilede mig igennem <3 <3 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Hi hi 😂 Det er sgu sjovt! hilsen fra en mor på 33 med tre skønne unger som alle kom på tre år 💪✌️😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Vil du ikke skrive lidt mere om kvartalsfødselsdage? :) Jeg har godt hørt om det, men har ikke selv prøvet det. Min umiddelbare tanke er, at jeg ikke er fan, men prøv at overbevis mig ;) Fordele/ulemper? Hvordan tager børnene det? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg skal SÅ meget ha’ barn nummer tre (også efter kun at have læst første udgave af indlægget) :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   SÅDAN! :) det glæder jeg mig til at følge med i!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik #24 (med mundorgasme, bryllupsdag og Gummi-Tarzan)