Stolthed

Fire gode grunde?

Jeg har ikke tal på hvor mange gange, jeg efterhånden har ræsonneret mig frem til, at vi selvfølgelig ikke skal have flere børn. Men af en eller anden grund, så fylder spørgsmålet afsindigt meget i bøtten på mig for tiden. Og jeg aner ikke hvorfor.

Der løj jeg. Jeg aner udemærket godt hvad det handler om. Det handler om, at Thor og jeg er rørende enige om, at hvis det skal være – så skal det være nu. Som i lige nu. Som i hellere i sidste ægløsning end i næste. Fordi vi syntes, at aldersforskellen mellem Sia og Elliot var og er optimal – og det er sgu allerede for sent at matche den. Og fordi, at fidusen ved at være unge forældre lidt forsvinder, hvis man bare bliver ved med at lave børn.

Jeg er ikke skruk. Det er jeg seriøst ikke. Men jeg har virkelig svært ved at sige til mig selv og til min mand, at jeg aldrig skal have flere børn. Jeg har virkelig svært ved at sige til mig selv og til min mand, at jeg aldrig skal være gravid igen. Aldrig skal mærke spark og kvalme. Aldrig skal føde. Aldrig skal opleve den dér helt latterligt komprimerede lykke, når man får sådan en varm og blød klump af kærlighed op i armene. Aldrig skal have en baby. Være på barsel. Amme. Opleve symbiosen og at være uundværlig på den dér helt biologiske måde.

Men mon det ville blive anderledes efter en 4’er? Hvis jeg ikke er mæt af baby efter tre styks – hvornår er jeg så? Mon ikke det bare er pissesvært at vedtage, at man er færdig med at gøre det, som har været det største og vildeste i ens liv – når man i princippet bare kunne gøre det igen?

Jeg ved det ikke. Men jeg tror det. Jeg tror at overvejelserne handler om, at det er svært at sige endegyldigt stop. Jeg tror ikke, at de handler om, at jeg reelt gerne vil have en baby mere. Jeg er lykkelig for dem jeg har – og jeg synes i forvejen, at det er svært at nå hele vejen rundt.

Så vi stopper her.

Næsten basta!

img_1769

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

11 kommentarer

 • KR

  Jeg er den ældste af 4 søskende. Mine forældre fik mig og min søster med 2,5 års mellemrum, og vi har altid haft meget gavn af hinanden. Mine forældre ville gerne have en mere, men han lod vente på sig, og derfor var jeg 8 og min søster 6, da min ældste lillebror blev født. Det var egentlig meningen, at vi ikke skulle have haft flere søskende, men 16 måneder efter den ældste bror blev født, fik vi en lillebror mere. Dengang synes jeg måske nok, at 4 børn var for meget. Men i dag, synes jeg, at det at have 3 yngre søskende er den største gave, mine forældre kunne have givet mig. Især for min ældste lillebrors skyld. Der er jo kun 16 måneder imellem de to yngste, og de har altid været hinandens bedste venner. I dag er de 14 og lige knap 13, og det gør mig så glad, at de har hinanden, selv den dag i dag. Jeg tror, det nogen gange havde været ensomt for min ældste lillebror at være “påhæng” på min søster og jeg, hvis den yngste ikke var kommet. Det er ikke fordi jeg tror, han ikke havde været et glad barn, hvis ikke han havde fået en lillebror, jeg tror bare det havde været svært at finde fælles interesser for et par teenagepiger og deres noget yngre lillebror. Så på den front, vil jeg helt klart anbefale det. Det er så sjovt for mig, at jeg kan følge med i deres opvækst, og se dem blive store. Mine forældre var selvfølgelig også heldige, at vi kom i par af ens køn, men det tror jeg ærligtalt ikke, havde den store betydning. Jeg var så glad for at have en søskende at vokse op med, og det tror jeg også gør sig gældende for mine brødre.
  Når så alt det er sagt, vil jeg sige, at jeg også har synes det har været svært i forhold til mine forældre nogen gange. Jeg synes måske godt, især da jeg er blevet ældre, at mine forældre har kunne mangle overskud til os alle 4 altid. De har været fantastiske forældre, men når man er 4, så er der bare flere at kæmpe med om opmærksomheden. Især da jeg er flyttet hjemmefra, føler jeg nogen gange, at det er tydeligt at der stadig er meget at tage sig af derhjemme, og at jeg måske ikke får helt den samme opmærksomhed fra mine forældre, som min kæreste får af sine forældre, hvor han er den yngste, og også sidste til at flytte ud. Om dette skyldes nummeret i søskenderækken, eller antallet af børn, det er jo svært at sige. Det er ikke fordi mine forældre har glemt mig, eller jeg føler mig forladt af dem, overhovedet, men derfor kan det jo være værd at have in mente. Jeg tror selvfølgelig på, at vores forældre elsker os alle lige højt, og jeg ved, at jeg er savnet derhjemme. Jeg ville ikke have byttet mine tre søskende væk for noget som helst i verden, og jeg ELSKER at have en stor familie!
  Jeg håber det kan give lidt perspektiv at få det fra “børnenes side” som supplement til forældrenes side.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Vi kunne fint have fire også tror jeg – vi har tre med samme aldersforskel som jeres og vi er lige så unge som jer:) jeg er megaglad for at have fået børnene som ung og mens vi stadig læste osv., jeg synes også at aldersforskellene er perfekte og alt det der. Blev jeg gravid i morgen ville vi også sige ja tak. Jeg er også lidt ‘evigskruk’; ikke så det river, men uden sammenligning har jeg jo lavet de tre bedste børn i verden så det skulle da være forbandet hvis man ikke skulle udnytte den superkraft lidt mere. Men- selvom jeg synes det er hyggeligt at være gravid osv., så er det jo en ret lille del af det samlede liv, og jo flere rødder man får jo mindre tid bliver der lidt til at nyde den der nytilkomne klump. Jeg har en søster der er 12 år yngre – mine forældre valgte at få en efternøler efter de første af os. De var 40 da hun kom, så de var jo bestemt ikke unge forældre- omvendt så er hun nu med til at holde dem unge (hun er 17 nu). Så en efternøler om 8-10 år måske – selvom livet så er et andet der, så vil jeg nyde alle de ting vi ikke har haft med de tre første; økonomisk overskud fx haha:) og så er det vel ligesom at få sit første barn igen når man slet ikke skal tage sig af andet småkravl og de kan samtidig hjælpe med at skifte bleer osv: luksusbaby:-P

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina maria

   Kan så absolut anbefale en efternøler 😍 Også selvom man er blevet FYRRE år ung👍

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Irene

  Jeg har tre og jeg er helt sikker på jeg er færdig. Når jeg ser en gravid kvinde tænker jeg “godt det ikke er mig” og får lidt ondt i maven på den gravides vegne! Så Cecilie – jeg tror ikke du er helt færdig endnu!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise

  Jeg synes, at FEM gode grunde har en god klang ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg forstår det så godt, det er jo noget af det man er god til (forhåbentlig) hvis man har 3 børn, at tage sig af et lille barn. og det mirakel det er at se det blive til et lille menneske, det findes da ikke større :-) Jeg vil bare godt lige minde om at der også kan være fordele ved en efternøler, vores den 3. er en efternøler, og jeg har helt vildt optur over det for tiden. De to store tager selv tøj på, kan selv smøre madpakker (hvis det brænder på) og tager selv i skole (med s-tog OG metro)og så er de faktisk en hjælp med den lille, i dag skiftede storesøster sin lillesøster for første gang – se det er da smart ;-) Så selv om det er hårdt med en baby igen nu hvor jeg er i midten af 30’erne og lige havde vennet mig til at mine børn ikke var så afhængie af mig mere, så er det også mega fantastisk at opleve det igen og så sammen med mine to store børn som også får lov at få en baby. Så måske det kan give lidt ro at tænke på det som noget der ikke endegyldigt skal besluttes nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Aida

  Jeg har 4 styk og det er absolut fantastisk!!! Meeeen jeg elsker babyer, og selvom min sunde fornuft (og min mands sterilisations) siger helt stop, så går jeg allerede og glæder mig til jeg en dag skal være Mormor 😂😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  I’m sooo with you!!! 3. mand herhjemme er 10 mdr. Ældste er 10 år. Det ER slut.. men for fanden… aldrig mere.? Kunne man da bare få det første år igen og igen. Men for satan det trækker tænder ud at have pre-teens – dem skal jeg IKKE ha flere af.. (ej heller flere madpakker, negle der skal klippes, ditto hår, værelser der skal støvsuges, fødselsdage der skal holdes osv osv) SLUT blev der sagt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecillie

  Gør det, gør det, gør det!!! Med det samme. Det er da det mest vidunderlige, hvis du blev gravid igen. En lille baby til. Bare en mere. Til den fantastiske familie på Østerbro.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har to børn nu og vi er enige om en treer om nogle år. Men for min skyld kunne vi også lave en fire… Tror aldrig jeg kommer til at kunne sige stop. Ikke før den dag det bliver fysisk umuligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina maria

  Jeg forstår dig så godt … har det på præcis samme måde… et pt på barsel med vores 3. Men jeg er ikke længere ung mor, der er masssnge år mellem vores 3… de første to er der 5 år mellem og så henholdsvis 10 og 15 år mellem dem og lillesøster .. og nu tænker jeg at vi så meget burde nå en mere liiiiiige på falderebet😍

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stolthed