Fugtet toiletpapir og andre uundværligheder

For otte år siden

image

I går mindede min mor mig om, at det var den tredje april. Det vidste jeg jo godt, at det var – og jeg havde flere gange tænkt, at det var min lillesøsters storebrors fødselsdag. Men den tredje april er meget mere end min lillesøsters storebrors fødselsdag. Den tredje april er en helt særlig dato for mig – og det havde jeg af en eller anden grund slet ikke skænket en tanke, før jeg blev mindet om det.

Den tredje april var den dag, jeg fandt ud af, at jeg skulle være mor. For otte år siden. Den dag, hvor jeg med hjertet oppe i halsen gik ind i Matas og købte en graviditetstest. En graviditetstest, som jeg udemærket godt vidste, hvad ville vise. Og da de to streger tonede frem, ændrede hele min verden sig på et splitsekund. Jeg kan huske, at jeg kiggede mig selv i spejlet imens jeg holdt mig for munden. Stod der og gloede på mig selv. Og jeg har nok lignet en, der panikkede og min puls var uden tvivl forfærdeligt høj. Men jeg var faktisk helt rolig. Så rolig, at jeg dagen efter – den fjerde april – for præcis otte år siden i dag, lå på et tæppe i Kongens Have med en navnebog og en kommende far. For solen skinnede, ligesom den gør det i dag. Og vi vidste hvad vi ville.

Og det kan synes så sindssygt i retrospektiv – for vi var jo på sin vis bare børn og vi anede ikke, hvad vi gik ind til. Og gudskelov for det. Gudskelov for vores naivitet og mod og tro på hinanden. For hvis vi ikke havde haft den – eller hvis bare en af os havde manglet bare lidt af den, så havde jeg ikke siddet her. I vores lejlighed. Med udsigt til overfyldte vasketøjstativer.

Jeg aner ikke hvor jeg ville have siddet i stedet – og jeg er også fuldstændig ligeglad. For jeg er lige hvor jeg skal være.

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

2 kommentarer

 • Pernille

  Snart 5 år siden (faktisk i næste uge) stod jeg lige så chokeret på et badeværelse med en spire i maven. 19 år gammel. Gudskelov for naivitet og ungdommelig kærlighed. Kæresten er nu min mand, og spiren er sidenhen blevet storebror <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Fantastisk! Tillykke med det hele – og ja, hurra for det smånaive mod! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fugtet toiletpapir og andre uundværligheder