Svar på tiltale #2 (om børnenavne)

For seks år siden

17953_455403665472_4855263_n

Jeg er løbet tør for kærlighedhistorier. Derfor er kærlighedsfredag sat på pause.

Jeg er til gengæld ikke løbet tør for kærlighed.

Det mærkede jeg især lige før – da jeg loggede på facebook. Facebook fortalte mig, at det i dag er seks år siden jeg tog det billede, som I kan se ovenfor.

De dér facebookminder forundrer mig ofte. Hvor er tiden blevet af og alt det dér. Men det er sjældent, de giver mig sådan et sug i maven, som det her billede gjorde.

Det er Thor. Surprise. En meget ung Thor. 21 år gammel. Med Sia på armen. Næsten to måneder gammel. De sidder på børneortopædkirurgisk afdeling på Rigshospitalet. Her var vi i Sias første levemåneder til jævnlige tjek, da Sia var født med hofteskred og havde en skinne på, der holdt hendes hofter på plads, så der kunne dannes en ny hofteskål.

Det er i sig selv en lidt vild historie – det med hofteskreddet. Men det er ikke det, jeg tænker på når jeg ser billedet. Jeg tænker på, hvor latterligt heldig jeg var dengang. Og stadig er. At jeg fandt en dreng – en (fucking) 20-årig dreng, som på ingen tid blev til en mand. Til en voksen, ansvarlig og kærlig mand, som sidder dér. 21 år gammel på hospitalet med sin datter – imens alle hans venner højst sandsynligt ligger og sover. Det var tidligt nemlig.

Og han smiler. Til sin garanteret lidt sure kæreste. Det var tidligt nemlig.

Følg tre gode grunde: Via Facebook Via Instagram Via Bloglovin

4 kommentarer

 • Simone

  Min datter havde også hofteskred, så hun havde også den famøse skinne på. Og skreg konstant de første fire dage, hun havde den på. Men ok, hvem gider have fikseret skinkerne på den måde… Elliot og Hugo havde ikke samme problemer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Hej Simone. Elliot og Hugo fik begge scannet deres hofter, da de var et par uger gamle. Det er almindelig procedure når en søskende har haft hofteskred, men de blev begge frikendt. Det er vist også noget med, at 9 ud af 10 af dem, der rammes, er piger.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

   Især piger, der er født om efteråret, siger de kloge. Min datter har også haft skinne på. Jeg synes, du skal overveje at skrive et indlæg om det – både om det følelsesmæssige (at det faktisk bliver fint efter lidt tilvænning, for det tror man ikke på i situationen) og især om praktiske udfordringer ved det (hvis du kan huske det, ellers giver jeg gerne lidt input). Der mangler nemlig helt vildt informationer og mulighed for at udveksle erfaringer på området. Jeg googlede løs, men der kommer ikke noget op om, hvordan man bader, løfter eller især ammer sit barn med skinne på, eller hvordan de kan sidde i autostolen. Eller hvilket tøj man lige giver dem på (jeg blev anbefalet en sovepose fra IKEA!! Ellers tak til at min datter skulle være en trekant i sovepose). Bare en lille fredagsidé herfra

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Tusind tak for opfordringen. Jeg har tænkt meget over det og også talt med Thor om det. Jeg var i tvivl om, hvor meget jeg reelt kunne huske, da det jo efterhånden er lang tid siden – men vi kom frem til at vi jo i virkeligheden sagtens kan huske en hel masse – og jeg manglede også selv information dengang. Så det vil jeg gøre, når jeg lige finder tiden! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svar på tiltale #2 (om børnenavne)