Hvorfor?

For syv år siden

img_2414

For syv år siden var der Robinsonfinale. Jeg så den hjemme hos min mor – og jeg er ikke sikker på, at jeg opdagede hvem vinderen blev. Mine tanker var nemlig et helt andet sted.

Jeg var højgravid. 38 plus 3 for at være helt eksakt. Og for en førstegangsfødende, er det som regel ikke ensbetydende med lige op over – men jeg havde alligevel en idé om, at der ikke var så langt igen. For der havde været nogle tegn. Lad os bare kalde det for det. Ikke veer eller vand, men alligevel. Arh okay – så lad os da bare kalde en slimprop for en slimprop. Og nogle tiltagende plukveer for nogle plukveer, der nev.

Thor var på arbejde på caféen – og jeg kunne ikke overskue at sidde alene i vores 2-værelses, hvis nu. Så min mor havde hentet mig. Fuld af forventninger og forhåbninger, som hun uden ret meget succes, forsøgte at lægge låg på. For der kunne jo i teorien være flere uger igen. Det var bare som om vi begge to vidste, at det var der ikke. Uden vi behøvede at sætte ord på eller hidse hinanden op, havde vi vist en form for indforståethed omkring, at der snart ville ske noget helt vildt. Sindssygt og fantastisk. Skræmmende og stort. Skræmmende stort.

Og vi fik ret. For da en eller anden udsultet dansker havde løftet Robinsontrofæet på TV3, gik der noget i nærheden af lige præcis 24 timer og 8 minutter, før jeg havde min datter i armene. Rystende, chokeret, overvældet og helt vildt lykkelig. Skræmt fra vid og sans. 21 (fucking) år gammel.

Og nu sidder jeg her. Tæt på de dér 30. Drengen, som var min kæreste og som blev hendes far, er en mand og han er stadig min. Han spiller FIFA lige nu. Real Madrid mod FC Barcelona. Og over vores spisebord hænger et 7-tal. ET 7-TAL!! I folie fra Søstrene Grene, som jeg lige har besøgt med hendes forventningsfulde lillebror. Ja altså den ene af dem!

Jeg fatter ingenting, men det passer. Hvor er jeg dog latterligt taknemmelig for, at det passer. At jeg om to timer er mor til den smukkeste, sjoveste, strideste og klogeste syv-årige i hele hovedstaden. Min Sia.

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

2 kommentarer

 • M

  Tillykke med din pige. Det er ret vildt at hun har fødselsdag samme dag som mig. Jeg håber vi begge får en helt fantastisk dag i morgen. Jeg fylder nemlig selv et kvart århundrede. 😂🍾🇩🇰

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Ej hvor er det skægt. Så blev hun simpelthen født på din 18-års fødselsdag! Jeg håber at du har haft den dejligste dag – tillykke! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor?