Gu vil jeg så tage patienterne med hjem!

Forskellen på at få 1., 2. og 3. barn

IMG_6857Man er ikke den samme mor til henholdsvis første, andet og tredje barn. Meget ændres meget. Eksempelvis de her ting:

Barnets bog
1. barn: Barnets bog købes og udfyldes minutiøst. Vores første barnets bog indeholder oplysninger om hvilke gaver barnet fik af hvem på barselsgangen, hvilke datoer hun fik hvilke tænder og hvad en liter mælk kostede den dag, hun kom til verden. På de blanke sider har jeg klistret diverse minder ind – som en biografbillet fra den dag, jeg havde været til første lægebesøg (!!).
2. barn: Barnets bog købes. Barnets bog udfyldes ikke.
3. barn: Jeg aner ikke hvad du taler om. Barnets hvaffornoget?!

Regler for hvad man må trække ud i toilettet, når barnet sover
1. barn:
 INTET trækkes ud i toilettet, når barnet sover. Jeg tror faktisk at hun kan høre det, hvis du bare tænker på at trække noget ud i toilettet imens hun sover!
2. barn: Hvis du har været rigtigt på toilettet, trækkes det ud når barnet sover. Alt andet kan vente.
3. barn: ALT trækkes ud i toilettet, når barnet sover. Ikke at trække ud er da decideret ulækkert!?

Antallet af ting, man går til med sit barn
1. barn:
 Vores første barn gik til babysvømning, tumlastik (ja), far/barn-rytmik og kraniosakralterapi. Og i legestue. Det er faktisk ret vigtigt at man stimulerer sin baby på diverse måder.
2. barn: Vores andet barn gik til rytmik og i legestue. Det er faktisk forholdsvist vigtigt at man stimulerer sin baby.
3. barn: Nej. Niks. Nada. Nul. Det er faktisk pisseligegyldigt, om man stimulerer sin baby på nogen som helst måde.

Graden af sikkerhed i hjemmet
1. barn: 
Skuffespærrer, skabsspærrer, dørstoppere, stikkontaktbeskyttere, bademåtter, ingen små dimser eller ledninger i børnehøjde og konstant tændte og opladte babyalarmer.
2. barn: De skuffespærrer, der ikke er knækket, virker stadig fint og babyalarmen er stort set altid tændt. Små dimser giver man op på, da første barns legetøj hovedsageligt består af – ja, små dimser.
3. barn: Er det en ledning, du tygger på? Er det en toiletbørste, du leger med? Og er det et glasskår, du har i munden? Hvem fanden smadrer også en ølflaske på en legeplads?! Og så håber jeg virkelig at du sov i den time, hvor jeg havde glemt at tænde babyalarmen.

Hvilken alder barnet skal have før det må blive passet
1. barn: Lola Jensen siger, at et barn må sove ude lige så mange nætter, som det er år gammelt. Et 1-årigt barn må sove ude i en nat, et 2-årigt barn i to nætter og så fremdeles. Den regel overholder du – selvfølgelig. Et barn har ingen tidsfornemmelse.
2. barn: Lola Jensen siger, at et barn må sove ude lige så mange nætter, som det er år gammelt. Men hun siger ikke noget om, hvad man skal gøre hvis man har to. Så vi tager gennemsnittet. Et 2-årigt barn og et 4-årigt barn må sammen sove ude i 3 nætter. Det er vel kun fair?
3. barn: Lola Jensen siger ikke en skid. Lola Jensen siger alt for meget. Et barn må sove ude ligeså mange nætter og ligeså tidligt, som dets mor har brug for det. Et barn har ingen tidsfornemmelse, siger jeg jo.

 

Følg bloggen: på Instagram / på Facebook / på Bloglovin’

16 kommentarer

 • Anette

  Og når de store så bliver teenagere, skal de nok sørge for at påpege forskellene, (som jo ALTID er til lillesøsters fordel) – dagligt!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  Ha ha ha 😂 Hvor er det rigtigt, kan tilføje at det at huske pusletasker 😜 -den kunne vil aldrig forlade hjemmet uden, nu smutter den ind i mellem, så der er godt mormor har lidt liggende😉 Og sove/ sengetider🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne

   Ja sovetider, det er så rigtigt. Den ældste fik lov at sove lige så længe han kunne, nummer to fik en lur ca. til middag og så længe som det nu kunne lade sig gøre. Nummer tre blev slæbt med på storbyferie og måtte sove til middag i bæresele og på skødet som det nu lige passede ind i dagsprogrammet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Jeg har så af samme årsag ikke lavet barnets bog til min datter. Jeg ved nemlig godt at jeg ikke får lavet en til de andre børn jeg (forhåbentlig) får. (Og hvis jeg havde købt den havde jeg sikkert ikke fået lavet den alligevel. Sådan er jeg bare 😄)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Jeg frabad mig barnets bog. Svigermor købte den alligevel. Jeg sagde vi ikke skulle beholde den. Kæresten insisterede of lovede ar udfylde den. Det gjorde han så dw første 3-4 måneder. Derefter hat den hægt på mig.

   Dobbelt dumt!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Kunne man dog bare have opdraget barn nummer 1, som vi har opdraget vores nummer 3 og 4:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Skidesjovt! Men som barn nr. 3 bliver jeg også helt trist af at læse det…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Åh nej, det skal du ikke blive. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg på mange måder er en langt bedre mor i dag, end jeg var da jeg fik mit første barn. Omend noget mere afslappet – grænsende til det kiksede :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] jeg det her indlæg hos min […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Åhhh gud hvor er det sjovt!!!! Især den med barnets bog går lige i hjertet :-). Første barns bog indeholder endda små hårtotter fra de første to år, hvor jeg gemte dem i små poser, hver gang han blev klippet.
  2. barn… Semi-udfyldt.
  3. barn er nu 4 måneder og jeg minder ofte mig selv på, at jeg snart skal have købt en bog… Hvilket så nok sker, når hun bliver 14!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Haha – hvor er jeg glad for at jeg ikke er den eneste. Jeg må give min ældste hendes barnets bog i dybeste hemmelighed, så hendes brødre ikke opdager at de er blevet snydt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh Gud!!!! DET ER VIRKELIG SJOVT!!!!! Vi er så sprunget barn nr. 2 over og er gået direkte til 3’eren😜😂😂😂😂😂😂😂👏👏👏👏

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Haha – Det kan man ligeså godt! Det er også meget sjovere på den måde!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er eddermanme humor på højt plan! Skide godt indlæg… Det var bare det – hej 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thomas

  Hej cecilie
  Laver du stadig Q and As? Jeg vil nemlig rigtig gerne vide lidt om dit og Thors bryllup?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gu vil jeg så tage patienterne med hjem!