Der kommer aldrig to dårlige dage i træk

Fredagstanker

img_0302

Sidder på Laundromat på Nørrebro med Thor. De spiller smørmusik – og vi har proppet os med omeletter og pandekager. Han læser den bog, jeg gav ham for et par uger siden – og jeg rydder op i min indbakke og skriver tanker ned.

Børnene er afleveret – og i eftermiddag bliver de hentet af deres farmor. Efter sommerferien indgik vi den fremragende aftale med hende, at hun henter dem en fredag hver måned – og tager dem med hjem på overnatning. Jeg har altid en lille smule dårlig samvittighed over det, men det er noget forbandet vrøvl. De synes, at det er en fest – og det giver mig og Thor mulighed for et pusterum og noget alenetid. Og det er nok egentlig det, jeg har dårlig samvittighed over. At jeg har brug for et pusterum fra de små mennesker, jeg i forvejen synes, at jeg ser for lidt.

I aften skal vi hver vores ting. Jeg skal ud og spise middag med en veninde – og Thor skal til fest på sit arbejde. Så vi dater mens solen står højt på himlen. Bag skyerne. Sidder her. Sammen og i hver vores verden. Og om lidt cykler vi ind mod Dagmar, hvor vi slår os ned i den store sal og ser “Mens vi lever”. Igen, for mit vedkommende. For første gang for Thors. Og jeg kan virkelig godt tåle at se den igen. Virkelig godt.

Kunstpause. På mange minutter.

Mit hoved er tomt og fyldt med tanker. Jeg er træt. Det har været nogle hårde dage på hospitalet. Har for første gang i min tid på onkologisk passet nogen, jeg kunne identificere mig med. Det er fandeme svært og meningsløst, når der er små børn inde i billedet. Jeg bliver så tung om hjertet. Tung tung tung. Og det er nu, jeg skal forsøge at lægge det på en hylde i mit hoved. Tror hellere jeg vil finde en hylde i mit hjerte. Så højt oppe som muligt, så det ikke tynger for meget. Men så det stadig fylder. Det må gerne fylde.

God weekend!

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

3 kommentarer

 • amelia

  Jeg får kuldegysninger, du skriver så smukt. tak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Enig med Hanne. Du har så fin en måde at få sat ord på, som på samme tid både er enkel og skaber genklang og refleksion. Tak fordi du skriver! God weekend.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Du er så god, Cecilie. Har skrevet det før og det kan godt skrives igen – du formår på den fineste måde at skrible ordene ned så man virkelig mærker dem. Tak for det :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Der kommer aldrig to dårlige dage i træk