#jordemødreforlivet - fødsel anno 1988 vs 2015

Gæsteblogger: min mor! Om at få at vide, at man skal være mormor som 42-årig

image

Mormor og Sia

Jeg har fundet på noget så moderne, som at invitere en gæsteblogger ind på domænet. I skal møde min mor. I indlæggene om vores historie har jeg beskrevet, hvordan hun reagerede, da hun fik at vide at jeg var gravid – som 21-årig og med en fyr, som hun havde mødt en enkelt gang. Her får I historien fra hendes perspektiv:

Der er en første gang for alting – og en af de vildeste, er den dag man finder ud af, at man skal være mormor.

Det var i forvejen en af årets bedste fredage. Fredagen før påske, hvor Niels og jeg altid tager på en 4-dages storbyferie uden børn. På vej til lufthavnen ringede Cecilie og sludrede lidt om sit nye hår og om at hun og hendes (ret nye!) kæreste Thor skulle i biografen om aftenen. I lufthavnen tjekker vi ind og går i Tax Free. Jeg skal have en ny parfume og står som altid og overvejer om den skal være stor eller lille, da Cecilie ringer igen.

”Er I fløjet?”

”Øh nej!? Skat, vi har ligesom lige talt sammen”, griner jeg. Pigen lyder underlig.

”Hvor er du?”

”I Tax Free, jeg ved ikke om jeg skal købe den her parfume i den lille eller…”

”Kan du gå udenfor? Der er noget jeg skal fortælle dig.”

”Jamen jeg står jo lige…”

”Jeg er gravid”

”Niller, tag lige kurven. Jeg skal lige tale.”

Jeg går gennem kasserne og ud på gangen. Min helt umiddelbare følelse er stor, stor lykke. Og overraskelse… Jeg spørger Cecilie, hvordan hun har det med det. Hun vil vide, hvordan JEG har det med det.

”Skat, det er slet ikke relevant, hvordan jeg har det med det. For jeg har det, som du har det. Hvis du er glad, er jeg glad.”

”Jeg ved det ikke…”

”Nej, det forstår jeg godt. Det er da også vildt. Jeg tænker bare, at du jo godt ved hvordan man IKKE bliver gravid, så når du er blevet det, har du jo et eller andet sted ladet skæbnen råde. Det siger mig jo..”

”Jeg tror vi gør det.”

”Det tror jeg også I gør.”

”Synes du det er helt sindssygt?”

”Næh. Ikke når det er Thor, du skal have barn med”

”Du må ikke sige det til nogen endnu!”

Og det løfte holdt jeg næsten. Men kun næsten. For da vi et øjeblik efter stod i kiosken, gik det pludselig op for mig. Og jeg råbte på tværs af butikken til Niels:

”Niller, så bliver jeg jo mormor!” Han flækkede af grin. Det gjorde flere andre også.

Jeg var kun 42 år. Mange spurgte mig, hvordan det var, at ens barn skulle være mor så ung. Jeg svarede, at det hang jeg mig ikke i. Jeg hang mig i, hvem hun havde valgt som far. Når folk så undrede sig over, at jeg kunne føle mig sikker på hendes valg, når de kun havde kendt hinanden i fire uger, ja så kunne jeg kun sige, at jeg forstod deres bekymring, men at de ville få at se. At Thor bare var helt fantastisk. Andre var ret medfølende i forhold til, at jeg blev mormor så ung. Hvad skulle barnet kalde mig? Mormor! Selvfølgelig!! Jeg følte udelukkende stolthed. Jeg er stolt over at være ung mormor og stolt af at kunne forveksles med at være barnets mor eller moster (det holder så nok ikke så meget længere efterhånden). Allermest er jeg dog stolt af min datters måde at være mor på.

Hvordan fortalte I jeres mødre, at I var gravide? Og hvordan reagerede hun? Kommentér gerne herunder!

Følg gerne bloggen:

Via Facebook Via Instagram Via Bloglovin

15 kommentarer

 • Carina

  Min mand og jeg fik også vores første barn efter ja, 10 mrd forhold, så vi valgte også barn til efter kort tid som kærester, hun er 14 og vi har en dreng på 9 og venter en rigtig efternøler, men et tegn på at det godt kan holde selvom det går stærkt. Min mand var 22 og jeg 26 da vi fik den første … Mine forældre var alleredet bedste forældre til min brors datter, og det var de blevet i en alder af 38 og 40 år det tog de også med oprejst pande begge to

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Det er fantastisk at have bedsteforældre der er unge – det har min søster og jeg nydt godt af. Og her som 27 årig har jeg stadig begge par bedsteforældre der nu også er blevet olde til min lille søn Det er så dejligt – især når de er friske nok til at opleve min søn på nært hold ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Det er nemlig fantastisk! Mine unger har også en ung oldemor, som er frisk og rask og kan hjælpe til – det er et ret smart koncept :wink: Tak fordi du læser med! :147:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Tak for et godt grin og et par glæde tårer. Jeg kan se min egen mor i de tanker “Så bliver jeg jo Mormor”.
  Vi fortalte det via en t-shirt min kæreste havde på. Ingen opdagede det de første par timer, pludselig skriger min mor og sp hyler hun. Resten af familien opdager det først et par minutter senere, da min kæreste bare griner og jeg hyler også. Det var ret rørende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Sikke en fin måde at fortælle det på! Din historie gav mig et sug i maven af glæde – det er det største at fortælle sådan en nyhed! :147: Tak fordi du læser med! :blush:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • mette

  Jeg fik lagt 2 æg op og 14 dage efter kl 02 vågnende jeg, og måtte bare teste…
  jeg nåede ikke engang at tælle til 10 så var testen totalt positiv.
  sendte et billede til min mor: af testen der lå på papiret og med hele to smile ansigter og en tekst: hej mormor vi ses til september;)
  Hun rinede kl 6.30 og var helt vild.
  Sa jeg så 14 dage efter blev scannet og vi så det var tvillinger ringede jeg til hende og sagde : hej mormor♥
  Hun stor lo♥
  Og da jeg så sagde vi ses ses til til september september hilsen blob og blyp så hylede hun;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Ååårh – jeg fik altså lidt tårer i øjnene imens jeg grinte da jeg læste din kommentar i går aftes! Hvor fantastisk med tvillinger – og sikke en heldig mormor! :147: Tak fordi du læser med! :blush:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Vil bare sige, at det er fantastisk at blive mormor i en ung alder. Idag er jeg 50 år, næsten færdig med mit studie, og mormor til 4 . Den ældste er 7, en 6 mdr senere og de to små bliver 3 år med fem dages mellemrun her i december ❤️. De er den mest fantastiske gave, jeg har kunnet ønske mig. At mine piger på 26 og 23 år har fået børn tidligt, har ikke hindret dem eller mig i noget. Tværtimod er begge piger igang med uddannelse nr to, samtidig med at de er de bedste mødre, med overskud og energi til deres lækre unger ❤️. Den stolteste mormor.dk ❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Kære Karen – hvor lyder det bare dejligt og hvor er du heldig! Jeg satser også stærkt på ikke at blive en alt for gammel bedstemor en dag – nu har jeg i hvert fald gjort mit :blush: Tak fordi du læser med! :147:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Altså mine forældre blev ret overraskede da jeg som 24årig blev gravid, men de blev glade da de lige have sundet sig. Til gengæld blev mine bedsteforældre overlykkelige over at blive older i en alder af 63 år :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Tak for din kommentar Pia! Min momor blev også oldemor i en alder af 63 – ret sejt! Tak fordi du læser med! :blush:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Kjeldgaard

  Jeg var 44 år da jeg blev mormor. Min datter var også 21 år,da hun blev mor. Vi har en efternøler på 9,og hun synes det var ret så sejt at blive moster. Vi fik selv børn tidligt, og derfor kom det ikke som nogen overraskelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Tak for din kommentar, Heidi! Min mor fik jo også mig tidligt, men derfor var hun vist alligevel noget overrasket, da ingen havde set det komme – men heldigvis meget støttende, som du kan læse! Jeg har også en lillebror, som blev onkel som 5-årig, hvilket han også fandt ret så sejt :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det en dejlig historie! Det kunne næsten have været min egen mor, der havde skrevet det. Godt nok var hun 46 år (og jeg 17), men hurra for optimistiske og støttende (mor)mødre! Bedsteforældre er altså den dejligste opfindelse :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Hvor dejligt at høre, at du fik samme støtte! Det er nemlig bare den bedste opfindelse :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#jordemødreforlivet - fødsel anno 1988 vs 2015