Indlæg nr. 200 - og de 10 mest læste

Hvor tidligt kan man tidligst blive teenager?

image

Sia, som er sølle seks år gammel, er ofte lige lovligt pre-teen.

Hun har altid været “moden af sin alder” (egentlig et sygt irriterende udtryk, men det passer) – og det eskalerede for alvor da hun startede i skole. Pludselig var hun “for gammel til Ramasjang” og ville nu kun se Ultra. En kanal, der hurtigt fik lært hende at snakke ligeså møgirriterende som de synkroniserede teenagere i “Violetta” og “iCarly”. Og som fik lært hende, at hun er “besat af Citybois“. Hun siger pludselig ting som “ej what, hvor er du irriterende mor!” imens hun ruller med øjnene – og har så sent som i går aftes fundet på en sang, der handler om at hun “ikke kan beslutte hvem hun helst vil møde i virkeligheden – Rasmus Seebach, Justin Bieber eller Christopher?“…

Jesus krist…

I morges havde jeg, som den omsorgsfulde overskudsmor jeg er, spurgt hende om hun ville i SFO i dag – eller om jeg skulle hente hende tidligt. Jeg fik besked på at hente hende tidligt.

Så jeg kæmpede mig igennem regnen for at stå ude foran hendes klasseværelse kl. 13:30 sharp – fuld af forventning om at se hendes store blå øjne stråle af lykke, når hun fik øje på mig.

Og hvad fik jeg?

En dybt forarget 6-årig, der spærrede øjnene helt op og med m-e-g-e-t store bogstaver udbrød “Ej helt ærligt, mor! Jeg vil i SFO! Jeg skal lave et banner med Reem til X-factorfinalen på fredag!“. Og jo jo – som den X-factorfan jeg er, værdsætter jeg selvfølgelig hendes engagement – men for helvede altså. Der stod jeg – helt gennemblødt og stakåndet og fuld af forventning og kærlighed – og blev affejet…

Jeg holdt selvfølgelig fast i, at hun skulle med hjem – og at hun kunne lave banneret en af de kommende dage, hvor jeg nok skulle lade hende komme i SFO.

Og hun var ikke tilfreds. Mildest talt.

Lige inden vi nåede vores gade stoppede hun op, trampede i fortovet og råbte (følte jeg) “det er faktisk ikke særlig sjovt at have sådan en mor som dig! Jeg har brug for at lave det banner med Reem, så jeg kan gemme det – og så jeg kan huske, at der var en der hed Reem, når jeg bliver 17 år – så jeg kan fortælle det til mine børn!“.

Og jeg blev så forbavset over alle de utrolige ord, der kom ud af hendes lille mund, at mit bedste comeback endte med at blive:

Du har eddermame ikke nogle børn, når du bliver 17 år!“.

Med den fart hendes udvikling har på, bliver jeg muligvis tvunget til at æde de ord om 11 år…

Fortæl mig – please – at jeg ikke er den eneste, der har avlet et pigebarn med et overordentligt veludviklet drama-gen?

2 kommentarer

 • Vicki

  Jeg må trække på smilebåndet!!
  Selvom jeg kun har drenge, så kan både ham på 7 og ham på 5 give den pre-teen-gas! Hjemme hos os gider de dog ikke se ICarly, men alt, hvad der indeholde det mindste med Ronaldo og Neymar på youtube er et hit. De kan bruge lang tid foran spejlet på at lave Neymar-hår .. og NÆGTER at tage afsted, hvis det ikke sidder perfekt! De spørger jævnligt under seancerne foran spejlet, om de ikke ligner enten Neymar eller Ronaldo.. Julius har sågar ytret, at han gerne ville have farvet sit skønne mellemblone hår sort!! Christ!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Du er ikke den eneste, der har avlet et pigebarn med et overordentligt veludviklet drama-gen!

  Min efternøler til lillesøster på 8 år til maj er nogenlunde lige sådan. Til tider temmelig drama-queen og alt for meget pre-teen. Derfor trøster dit indlæg mig meget :D
  Min lillesøster kom alt for hurtigt over Bamse og Kylling og Kaj og Andrea… Og ser også Violetta, iCarly og synes at Harry fra Onedirection simpelthen er for lækker og nuttet… Hun elsker at lege med make-up og neglelak og lave videoer omkring det, ligesom dem der findes på Youtube. Hun græder, når vi går tomhændet ud af skobutikken, elsker at få tøj i julegave og har bestemt en holdning til, hvilket tøj hun skal have på om morgenen.
  Jeg synes, det går stærkt og at der er sket meget fra da jeg var barn, på trods af at der “kun” er 16 år imellem os :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Indlæg nr. 200 - og de 10 mest læste