Blogbefalinger #3 (ikke-mommyblogs)

I byen med min mormor

image

Jeg ligger oppe under loftet i et rækkehus i Herlev. Min mormors rækkehus. Ved siden af mig ligger mine søstre, som jeg er kommet til at vække. Det var ikke med vilje. Men vi ligger meget tæt og min evne til at sove længere end til kvart over otte, er ikke-eksisterende. Åbenbart.

I går var vi i byen med vores mormor. Inde i byen altså. Ikke i byen-byen. Giver det mening?

Baggrundsinfo: da vi var børn (altså lige forleden) gav vores mormor os altid en bytur i fødselsdagsgave. En fredag, hvor man blev hentet i skolen og blev sat ind på forsædet af hendes Skoda. Og fik stukket et krak-kort i hånden. Værsgo’! Find vej til hovedstaden. I et fucking krak-kort! Kombinationen af min mormors manglende stedsans og det faktum, at man kun stiftede bekendtskab med et krak-kort den ene gang om året, gjorde det altid til en lettere nervepirrende start på det, som ellers var årets højdepunkt. Byturen! Shopping på strøget. Strøget! I København! Wow. Og belgiske vafler med softice og chokoladesovs. Og at sove hjemme hos sin mormor. Det var fantastisk.

Så da vores mormor fyldte 70 i sidste måned, besluttede vi os for at betale tilbage. Vi gav hende et kilo slik, et gavekort til Magasin og et krak-kort.

Og så mødtes vi på Kongens Nytorv i går eftermiddags. Drak kaffe på Joe and the juice, hvor min mormor “altså ikke havde bestilt musikken” og shoppede. Prøvede alt muligt i “venindeprøverummet”. Og min mormor var lykkelig og slæbte en kæmpe Magasinpose med videre på Wokshop, hvor vi spiste aftensmad. Og så kørte vi hjem til Herlev, hvor vi spiste slik, drak rødvin og så X Factor. Havde en fest og drillede vores mormor præcis som vi plejer. Især da hun kom til at sige, at den rødvin, som hun serverede for os, næsten var en Amarone. Jo jo, den hed godt nok “Amicone”, men alligevel.

Nu vil jeg bevæge mig ned fra loftet og spise ymer med puddersukkerdrys. Præcis som i gamle dage.

Jeg håber, at I får en fantastisk lørdag. Solen skinner!

image

image

image

image

image

image

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blogbefalinger #3 (ikke-mommyblogs)