Tanker fra 3A

Immunforsvar og tarme

img_0237img_0241

Da det var forår og håbet om en lang og varm sommer levede i bedste velgående, var jeg inviteret til en bogreception på et forlag inde i byen. Bogen, der var eftermiddagsarrangementets omdrejningspunkt, var skrevet af to svenske kvinder – og temaet var overraskende og interessant. Tarmflora. De to kvinder havde haft meget sygdom i deres familie – og havde sat sig for at undersøge, hvordan man passede bedst på sig selv og sit immunforsvar. De havde opsøgt en professor, som havde fortalt dem, at langt over halvdelen af kroppens immunforsvar var knyttet til tarmen.

Den nye viden havde udmøntet sig i en blog med fokus på “antiinflammatorisk mad”, som nu havde kastet en bog af sig. Til arrangementet fik vi serveret smoothies af grønne bananer, gurkemejeshots og mel- og sukkerfri muffins – og med os hjem fik vi den afsindigt smukke bog – og et lille brev med mælkesyrebakterier.

img_8103

Jeg har tænkt en del på alt det her med tarmflora og mælkesyrebakterier siden. Og jeg har haft lyst til at supplere min daglige multivitamin med noget, der er godt for min mave. Men jeg har ikke fået gjort noget ved det. Jeg plejer i øvrigt at være ret flittig til at spise syrnede mælkeprodukter som skyr og A38, men da vi henover det sidste stykke tid har forsøgt at skære så mange mælkeprodukter som muligt fra, er der ikke nogen tvivl om, at jeg i dag indtager færre af de her bakterier, end jeg gjorde inden sommerferien.

Derfor passede det mig afsindigt godt, da Renew Life spurgte mig, om jeg ikke kunne tænke mig at teste deres mælkesyrebakterier – og det skal jeg altså i gang med nu. Jeg har fået tilsendt et glas specielt til kvinder – “Pure Biotic Kvinde”, som udover tarmen skulle kunne hjælpe med at holde urinveje og underliv i balance. Og derudover har jeg modtaget et glas “Pure Biotic Premium”, som Thor skal indtage. Han er nemlig – med stor entusiasme – hoppet med på vognen. Thors foretrukne shoppingsted, er vores lokale helsekostbiks – så jeg var ikke overrasket, da han straks sagde ja til at deltage i mit lille eksperiment.

Jeg er spændt på at se, om jeg kommer til at kunne mærke en forskel. Jeg håber på, at mælkesyrebakterierne kan hjælpe på den oppustethed, jeg ofte føler – og så håber jeg, at de kan gøre noget godt for mit immunforsvar og allerhelst skåne mig for den bihulebetændelse, jeg stort set altid render ind i på den her tid af året.

Jeg vender tilbage med en update om et par uger, hvor jeg også har en konkurrence i ærmet.

God onsdag!

img_0238

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

3 kommentarer

 • Josefine

  Hej Cecilie
  Jeg faldt lige over at du plejer at døje med bihulebetændelse i efteråret/vinteren – det har jeg også været uheldig med mange gang, og har døjet med det mange uger af gangen – indtil jeg fandt ud af at min læge har en sygeplejeske ansat, som kan give akupunktur for bihulebetændelse – og det virker bare pisse-godt! Så kan næstespray og diverse godt gå hjem og lægge sig – 10 min med 8-10 nåle i ansigtet, og så er der atter hul igennem – husk dog lommetørklæder, hvis du prøver det, for næsen begynder at løsne op og løbe næsten med det samme!
  …bare et lille tip, hvis bihulebetændelsen fanger dig her til efteråret på trods af dine nye kosttilskud :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Tusind tak for tip! Hvis jeg ikke var bange for at få så mange nåle på en gang, så havde jeg prøvet det! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Agnete

  Er meget spændt på at høre om hvordan det er gået

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tanker fra 3A