Så slap dog af...

Jeg har hypnotiseret mine børn

image

Her til eftermiddag tog jeg min 4- og 5-årige med til et bloggerevent på børnebogsforlaget Alvilda i Bredgade. En festlig affære med kage, sodavand og frugt en masse.

Anledningen var udgivelsen af den verdenskendte bog “Kaninen der så gerne ville sove”. Bogen er skrevet af en svensk adfærdsforsker og forfatter og kan efter sigende få børn til at falde i søvn og sove bedre.

Vi fik et eksemplar med hjem og jeg må indrømme, at jeg var noget skeptisk. Mine børn har ikke svært ved at falde i søvn, men de deler værelse og køjeseng og kan sagtens ligge og sludre og forstyrre hinanden i et godt stykke tid efter putningen.

Men jeg gav det et forsøg. Fik dem lagt i deres senge – stadig pænt høje på sukker efter at have indtaget urimelige mængder lagkage til arrangementet. Og så gik jeg i gang med at læse. Historien handler om en kanin, der ikke kan falde i søvn og som får hjælp af en snegl, en ugle og en troldmand. Man skal som fortæller betone udvalgte ord og læse nogle af passagerne langsommere end andre. Historien indeholder en række afslapningsteknikker – og bestemte ord gentages mange gange.

Ungerne kartede rundt til at begynde med – og på et tidspunkt fik jeg på meget upædagogisk vis, truet dem med at stoppe fortællingen hvis de ikke lagde sig ned. Omkring halvvejs i historien var der ro i nederste køje. Elliot kæmpede med at holde øjnene åbne og da der var en enkelt side tilbage havde han overgivet sig. Han sov sgu.
Sia havde jeg derimod ikke snydt. Det var hun ikke særligt tilfreds med, så jeg gav hende en chance til og læste hele historien igen. Da jeg var færdig var der stille. Jeg turde næsten ikke rejse mig op og se om hun sov. Jeg blev siddende lidt, rejste mig ligeså forsigtigt og lænede mig ind over overkøjen. Sia vendte sig og kiggede helt søvndrukken på mig og sagde “godnat mor”.

Holy moly – jeg har sgu hypnotiseret mine børn!

Resultatet...

Resultatet…

Bogen udkommer d. 8. Oktober

Følg gerne bloggen:

Via Facebook

Via Instagram

Via Bloglovin

2 kommentarer

 • Maiken

  Og hvor kommer jeg den bog? (Hellige sammenklappende hænder)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Hej Maiken. Bogen udkommer den 8. Oktober :blush:

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så slap dog af...