Ugen der gik #128 (med sygdom, app-meditation og nyt arbejde)

Jeg kan ikke følge med

Forleden fødte jeg en baby. I morgen har han sidste dag i vuggestuen. Lederen fortalte mig det med stor entusiasme for en måned siden. At Hugo havde fået plads på samme børnehavestue, som Sia og Elliot har gået på – og at han skulle starte 1. april. Og jeg forsøgte ikke engang at virke begejstret og det ville også have været decideret umuligt. For jeg kunne og kan næsten ikke bære det i mit hjerte. Min lillebitte Hugo. Som går med ble og sover til middag og som taler, så kun hans allernærmeste fatter et pløk. Som nægter at forlade sin tremmeseng til fordel for underkøjen. Og lillebitte Hugo, som ejer Troldestuen og som trives i uhyggeligt stor stil og som hver morgen finder sine støvler frem en time før afgang.

Folk omkring mig påstår, at sådan havde jeg det også med de store. At det altid er svært. Men det er faktisk løgn. Det er det. De store måtte gerne blive store. Det kunne faktisk næsten ikke gå hurtigt nok. Men Hugo. Mit sidste barn. Min sidste baby. Han har virkelig fået lov til at blive i babyrollen – sikkert også længere end hvad godt er. Han bliver båret rundt og jeg korrigerer ikke hans babysprog. Og jeg bilder mig ind, at han ikke er klar til det her skift. Til store børn og få voksne.

Men der er ingen vej udenom. Så i morgen har han jordbær med og så siger han farvel. Farvel til hans venner og til de voksne, der har passet så godt på ham, at jeg kunne tude. Som har krammet og støttet og udviklet ham. Grinet af og med ham. Set ham og uden tvivl helt oprigtigt holdt virkelig meget af ham. Som jeg skylder hele verden.

Og så går vi på påskeferie og så tager vi hul på næste kapitel. “Mig stor børnehavedreng” sagde han til mig i dag. Og det er han måske.

Men jeg kan ikke følge med.

img_3124

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

5 kommentarer

 • Jane

  Hvordan gik det med den der natur-børnehave i var på besøg i? Jeg kan gætte mig til at det ikke blev den, men hvorfor?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Ejjj jeg tuder. Jeg har det på samme måde selvom min dreng er mit første barn 😔 Han stopper også i vuggestuen i morgen, og jeg kan næsten ikke have det i min krop! Stop tiden!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Min baby starter i SFO 1. maj. Kan slet ikke bære det. I dag fik vi programmet for den sidste dag i børnehaven. Jeg fik tårer i øjnene. Over et program! Hvordan bliver det så ikke den 30. april? Så jeg kender godt følelsen… det er vildt! Knus til Hugo og dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Imorgen sir min yngste dreng farvel til sin fantastiske børnehave.. og efter påske begynder han i førskole…..!😱😱😱
  Han er bare SÅ klar – mig.. not so much!😢😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eyglo

  Ej nu tuder jeg bare, jeg kender det godt og føler med dig og det er bare helt ok at have den følelse, den er sådan en stor del af at være mor <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik #128 (med sygdom, app-meditation og nyt arbejde)