Ugen der gik #117 (med kursus, kakao og Greys Anatomy)

Juleferie og juleplaner

Det er fredag morgen. Solen er ikke engang i nærheden af at være stået op endnu – og på gulvet ligger alle mine unger og streamer den ene julekalender efter den anden. Jeg sidder ved vores spisebord, som er et kaos af gavepapir, pakker, bobleplast, legetøj, glas og en buket visne grene med indtørrede røde bær. Og nu fyldes rummet af introsangen til Ramajetternes jul. Og mine børns skønsang…

Vi er med andre ord gået på juleferie. I går var første dag, hvor ungerne lige skulle akklimatiseres og ned i tempo – men der skulle vist ikke mere til end en enkelt dag. De virker i hvert fald ganske afslappede nu. Og nu kommer Hugo trissende hen og minder mig om, at han slog sin fod i går. Hvis jeg skulle have glemt det. “Hugo slå fod”, “lige dér”, “Hugo meget ke’ a’ det!”.

Og nu ruller det. Båndet af juleplaner og bedsteforældre. I eftermiddag skal vi hjem til min far og spise frokostagtig aftensmad og udveksle gaver. I morgen er det min svigerfar, der har inviteret på nogenlunde samme arrangement – og så bliver det juleaften. Juleaften, som vi skal holde hos min mor. I hendes nye hus med hendes gigantiske juletræ. Og med mine søstre, min lillebror og min onkel med familie. Jeg glæder mig som et lille barn. Til Disney, kirkebesøg, and, rødkål, risalamande, gaver, konfekt, rødvin og forventningsfulde, funklende barneøjne. Og til at sove i min mors hus og vågne op til d. 25. december, hvor vi endnu engang har insisteret på ingen planer at have. Så vi kan lege med det nye legetøj, blive i vores nattøj, spise rester og trække vejret. Inden det bliver d. 26., hvor min mor afholder sit traditionsrige hummergilde med (ja) hummere, cognacsovs, iskold hvidvin og altid overordentlig god stemning. Den 27. slapper vi af herhjemme og den 28. sætter vi kurs mod Aarhus, hvor vi deltager i den ene side af Thors families julefrokost, inden vi kører hele vejen til Falster, hvor vi trækker stikket. Sluk! Brændeovn, tid, gåture, strand, vind, diverse “året der gik”-programmer og ro. Lige indtil nytårsaftens dag, hvor Cecilie og hendes dejlige familie slutter sig til os og fejrer nytår. Med cofocomenu til de voksne, et eller andet børneagtigt men stadig festligt til børnene, champagne, hjemmelavet (gisp!) kransekage, champagne, vær velkommen og hoppen ned fra stole.

Og nu holdt roen ikke længere. So much for akklimatisering. Den mellemste losser en fodbold rundt i stuen, imens den største smådriller den mindste. Så jeg vil klappe computeren sammen og gøre et eller andet. Måske endda vække min sovende mand…

Rigtig glædelig jul!

img_2665-2

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

2 kommentarer

 • Maria

  Det lyder så hyggeligt! Rigtig god jul til dig og din familie. Tak fordi vi får lov til at følge dig – jeg elsker din blog :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Berit Filstrup

  Tak, og rigtig glædelig jul til dig og dine.
  Tak for så helt utrolig fine skriv fra dig.
  Jeg håber, du stadig kan finde tid og ro til at indvie os i dine fine betragtninger og refleksioner.
  Kærlig hilsen fra Fyn

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik #117 (med kursus, kakao og Greys Anatomy)