Om vores jul

Juleferie part II

img_2986

Og så er anden del af vores juleferie skudt i gang. Det blev den for sådan cirka en halv time siden, da jeg groggy og lyssky stavrede ud af soveværelset, hvor jeg i en halv time havde ligget med armen rundt om min 2-årige – og skiftevis med ord og kropssprog forsøgt at forklare ham, at han skulle sove. Sove! Ikke lege med hverken Bamse, Ælling, Sofus, Lily eller Hr. Skæg. Hugos nytårsfortsæt må helt klart blive noget med at skære ned sit sovedyrsforbrug.

Det gav mening, at han ikke var træt nok til at lade sovedyr være netop det. Vi har nemlig brugt størstedelen af vores vågne timer i en bil i dag. Klokken 9 forlod vi København og satte kurs mod Aarhus, hvor vi ankom klokken 12 – til julefrokost med Thors familie. Og efter fire timers tapas, pakkeleg og roulade med flødeskum (jeg tror, at det er en jysk ting – og det holder) kørte vi mod min mors sommerhus på Falster, hvor vi landede klokken nogenlunde 20:15. Og hvor jeg nu sidder i sofaen – med den dåseøl, som Thor stak i hånden på mig, da jeg vendte tilbage ud fra Hugo og alle hans venner. Og med ild i pejsen og Anders Aggers fortælling om Tina Dickow på skærmen, som er skyld i, at det her indlæg tager en evighed at skrive. Fordi min opmærksomhed og mit blik konstant flakker mellem den ene og den anden skærm. Det ville sikkert være sundere for mig at glo ind i brændeovnen. Det gør jeg måske når dokumentaren er slut og mine ord sendt afsted.

Og så skal jeg i seng. Grave min vej ind til Hugo og hans vidunderlige snorken – og sove så tungt og godt, som jeg kun gør her. I roen og mørket. Og så skal jeg nyde fem dage hernede. Med brætspil, fjernsyn, pandekager, gåture til vandet, fodboldkampe i haven, joggingbukser og uldsweatre. Og nytår med gode venner – med pænt tøj, røde læber, kransekage, cocktails og tusind børn. Med garanti kaotisk. Med garanti på den helt perfekte måde.

Og når vi kører tilbage til vores by, er 2017 blevet til 2018. Det bliver et vildt år, tror jeg. Men mere om det en af de kommende dage. Nu er dokumentaren slut – og jeg vil glo ind i den dér brændeovn, inden ilden brænder ud.

Eller. Måske går jeg bare i seng.

Jeg går helt sikkert bare i seng.

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om vores jul