At bygge et skjold

Julestemning i en (drømme)æblekage

img_2604img_0307

Som jeg fortalte for en måned siden, deltog jeg i efteråret i et bageværksted, som Sydhavnsmor havde sat op. Anledningen var hendes nye fantastiske, pæne og robotagtige dampovn fra Gram, som vi testede og udsatte for alt fra høns til crème brûlée.

Den absolutte topscorer var dog den æblekage, som vist blev serveret som en slags helt perfekt forret. Bunden var svampet, sød og nærmest drømmekage-agtig – og æblerne var på magisk vis både bløde og sprøde og søde og syrlige. Og jeg har sukket efter den lige siden.

Dem, der læser med hos May, ved, at hendes desserter altid er både sukker- og glutenfri – og den her æblekage var ingen undtagelse. Og jeg var skeptisk da jeg kom og overbevist da jeg gik. Men jeg havde nu alligevel lyst til at prøve at lave kagen på den helt syndige måde – med sukker og hvedemel. Og når nu vi skriver december, så valgte jeg at gøre den ekstra julet ved at tilføje lidt kanel og kardemomme til dejen.

Opskriften er som følger:

1 dl hvedemel
2 dl mandelmel
2 dl kokosmel
10 spsk sukker
2 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
150 g blødt smør
2 æg
1 dl skyr
3 æbler i både

Bland de tørre ingredienser, tilføj smør, derefter æg og så skyr og rør det godt sammen. Hæld dejen i en springform og læg æblebådene oven på. Jeg lægger dem på i to lag – og drysser med lidt ekstra kanel. Bag ved 175 grader i 35 minutter og server med skyr rørt med vanillesukker.

img_2605

Og hvad vinder så? Sukrin og kartoffelmel eller sukker og hvedemel? Jeg kunne ærligt talt ikke smage den store forskel, hvilket er meget tæt på at chokere mig. Til gengæld er jeg ikke i tvivl om, at Mays dampovn vinder med længder over min ganske almindelige – og drømmen om damp blev ikke mindre da min mor til Sias fødselsdag troppede op med de lækreste brød, som hun havde fremstillet i sin dampovn. Det kan altså noget.

Nedenfor kan I se eller gense den fine lille video, som nogle søde unge mænd skød ved føromtalte bageværksted.

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At bygge et skjold