Fødselsdagsforberedelser - cheesecake og verdens bedste gave

Kære Sia

image

Kære Sia

I dag fylder du seks år. Det er seks år siden jeg fødte dig – og jeg har i seks år haft den ufatteligt store ære, at være din mor.

At blive mor til dig er bedste, der er sket i mit liv. Mit livs højdepunkt, vendepunkt og et mirakel, som aldrig vil kunne udkonkurreres.

Du har gjort mig til et bedre menneske. Til den bedste udgave af mig selv. Med den gave, som var dig, var jeg tvunget til at blive voksen på et splitsekund. Tvunget til at tage mig selv alvorligt og til at give dig alt det, som du fortjener.

Og du fortjener hele verden. Du er det mest fantastiske og enestående lille menneske. Du indeholder så meget – og jeg forundres hver eneste dag. Du er genert, men sindssygt modig. Følsom, men ufatteligt sej. Forsigtig, men vildt nysgerrig. Du er så empatisk og har så stor en forståelse for andre mennesker og for stemninger, at jeg ikke kan begribe det.

Du har også gjort mig bange. Med dig fik jeg en uendelig strøm af bekymringer. For med dig fik livet en helt ny værdi. Jeg har en instinktiv lyst til at skærme og beskytte dig fra alt det svære – samtidig med at jeg ved, at du skal igennem det hele. Og at du kan klare det dobbelte.

Vi går ofte igennem kirkegården, når jeg har hentet dig i skolen. Og du spørger mig, hvornår jeg skal dø. Jeg svarer, at det skal jeg først når jeg er meget gammel. Du spørger mig, hvem der så skal passe på dig – og jeg forsøger at forklare dig, at du vil være voksen og kan passe på dig selv. At du ikke vil have brug for mig. Det forstår du ikke. Og det håber jeg aldrig, at du vil forstå.

Tillykke min skat – og tak.

Mor

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdagsforberedelser - cheesecake og verdens bedste gave