Nem, billig og pæn skabsløsning

Kærestebrev til min by

Kære K

Vi har været sammen i 7 år og vi har fået 3 børn.

Det er mange år og mange børn – og engang imellem kan jeg godt komme til at glemme, hvor god du er for mig. Hvor heldig jeg er.

Mange dage går jeg jo bare rundt i min lejlighed og passer børnene. Glemmer hvor jeg er. Og hvad du kan.

Og jeg har drømt om andre end dig. Jeg indrømmer det. Om forstæder og landsbyer. Gentofte og Hornbæk. Ja endda om Jylland i et flygtigt øjeblik. Men det er vel hvad der sker efter så mange år. Jeg har glemt at se dig – at sætte pris på dig for hvad du er.

Men i dag gik det op for mig. Elliot havde plaget om at komme i Rundetårn i flere uger. Så vi cyklede derind. På ladcyklen. Forbi søen, hvor solen spejlede sig i vandet. Og igennem Kongens Have, hvor jeg fik den samme sol i øjnene og blev mindet om, at det bliver forår igen. Og jeg kom til at tænke på alle de sommerdage, som jeg har tilbragt på dine græsplæner netop dér. Du er så smuk. Ligeså smuk som for 7 år siden.

Foran Netto lige ved Rundetårn stod en mand. Han havde en øl i hånden og en ghettoblaster på jorden, som spillede høj musik. Det var vist GNAGS. Og han smilede til mig og ønskede mig en god søndag. Og jeg sagde i lige måde og tak for musikken. Vi parkerede cyklen foran Trinitatis kirken og kunne høre orgelmusik, som blandede sig med det, som vist var GNAGS. Og jeg kom i tanke om endnu en af grundene til, at jeg faldt for dig dengang. Din mangfoldighed. Jeg blev som forelsket på ny – og jeg tog et billede, hvor man både kunne se kirken og Netto. For at huske øjeblikket, så jeg ikke glemmer at sætte pris på dig igen. Elliot spurgte mig, hvad jeg tog et billede af. Jeg vidste ikke hvad jeg skulle svare.

“København” sagde jeg.

Kære København. Smukke, grimme, rolige, larmende, kolde og varme by. Jeg er lige hvor jeg skal være – og aldrig igen vil jeg drømme om andre end dig. Da slet ikke Jylland.

Jeg elsker dig.

image

Følg bloggen: Via Facebook / Via Instagram / Via Bloglovin’

11 kommentarer

 • Uh. Så fint indlæg. Jeg har også et halvfærdigt indlæg liggende om at være Københavner. Jeg elsker min by og ved heller ikke om jeg nogensinde bliver klar til at forlade den :D

  For nylig skrev jeg om at være mor til en pige (og ikke en dreng).. Noget jeg tænkte at du må vide noget om – tænker du at den forskel der er på dine børn har noget med deres køn at gøre? (Undskyld, det var sidespor – men du har bare både og, så derfor er det interessant :D)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  Jylland er nu ellers også pænt okay ❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Det tænker jeg faktisk også hver gang jeg er der – læs selv her :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh hvor jeg kender det – splittelsen. Men København er der intet der kan måle sig med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Sikke et fint indlæg! Det får mig virkelig til at glæde mig endnu mere til at jeg flytter til København om et lille halvt års tid! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Tusind tak – og hvor kan jeg godt forstå dig. Jeg var i USA i et år da jeg var blevet student og jeg savnede København helt vanvittigt! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Åh, hvor jeg savner København lige nu!! Det er bare verdens bedste by! Jeg er pt. bosat i Skotland med kæreste og barn, og vi planlægger at flytte (tilbage for mit vedkommende) til København om et par år, når jeg er færdig med mit studie her.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Det kan jeg virkelig godt forstå! Hvor i byen tænker I at flytte hen? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Egentlig drømmer jeg om en lejlighed på Nørrebro, men efter jeg er blevet mor, er et hus med have i forstæderne/på landet (gys!) også begyndt at gøre sig til. Jeg håber nok, jeg er så meget københavner, at storbypigen vinder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Jeg kan virkelig godt forstå dig. Men her ER bare fantastisk – især med børn faktisk!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem, billig og pæn skabsløsning