Tillykke, mand.

Kan man fejre et 4-tal?

fullsizerender-47

Jeg kæmpede med min eye liner i morges. Det plejer ellers at ligge i hånden efter at have været en del af min morgenrutine i ualmindeligt mange år – men i morges ville min hånd ikke som jeg. Den rystede. Jeg var nervøs.

Skulle til eksamen. Modul 10, som jeg har frygtet i årevis. Jeg vidste godt, at det var studiets hårdeste og tungeste modul – og jeg vidste godt, at jeg skulle stramme op fra start, som var i slutningen af April. Og pludselig var månederne gået – med alt for mange barn-sygedage, Sias operation og dertilhørende komplikationer, SFO-start, alt for meget arbejde, en Londontur og jeg skal komme efter dig. Jo, jeg mødte op til al det undervisning, jeg kunne – men læsningen blev nedprioriteret i alt det andet, der var – imens jeg nærmest fysisk kunne mærke hvordan jeg sakkede længere og længere bagud.

Så på trods af to ugers intens forsøgen på indhente det tabte, var ambitionerne altså ikke verdens højeste, da jeg i morges indfandt mig på professionshøjskolen. Og efter jeg i forgårs fik min case og min meget naturvidenskabelige eksaminator, var de sådan set bare at bestå. I guder, hvor ville jeg gerne bare bestå, så jeg kunne komme videre. Så jeg ikke skulle igennem 48 timers dyb frustration igen – på den anden side af sommerferien.

Det gik ikke skidegodt. Det ville være synd at sige. Det kørte ellers ret godt i mit 10 minutter lange oplæg, hvor jeg selv satte dagsordenen, skød løs på latin og gestikulerede vildt og voldsomt. Og så var det eksaminators tur og han skød løs med spørgsmål, jeg ikke kunne svare på. Og jeg kan ikke engang skyde skylden på en klap, der gik ned. Jeg var ganske enkelt bare ikke godt nok inde i stoffet – og min taktik med at holde mine foretrukne fag ude af mit oplæg og satse på at blive spurgt ind til dem efterfølgende, mislykkedes. Og så blev jeg sendt ud og så voterede de i hvad der føltes som en evighed og faktisk også varede ti minutter. Og så kaldte de mig tilbage – med et tillykke og et 4-tal og en pointering af alle de ting, jeg godt vidste, at jeg ikke vidste.

Og kan man fejre et 4-tal? Når man aldrig har stiftet bekendtskab med sådan et – og når det egentlig ser lidt grimt ud blandt alle de tocifrede præstationer? I aften gør jeg det i al fald. På langs i min sofa – med min mand, en bøtte is og et eller andet mousserende. Fejrer at vi kom igennem det her sindssyge forår uden at dumpe hverken det ene eller det andet sted. Fejrer at vi er færdiguddannede inden vi ser os om. Og at vi har sommerferie i en uendelighed.

Man kan godt fejre et 4-tal, når det føles som tre gange så meget.

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

17 kommentarer

 • Anne

  Selvfølgelig!

  Jeg priser mig lykkelig for, at jeg er så gammel, at jeg ikke har været en del af alt det karakterræs. Om du kan fejre et 4-tal ved siden af dine andre to-cifrede karakterer? Selvfølgelig! Dine to-cifrede karakterer og 4-tallet skal forhåbentlig ikke dømme dig som sygeplejerske. Det skal din personlighed <3 Som aldrig kan måles i tal. Husk altid på det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Selvfølgelig skal det fejres ! Benhårdt modul og vildt meget læsning 😳Det er så trættende at alle opslag i de sociale medier altid handler om perfektion i karaktererne – vi deler næsten aldrig den beståede præstation – som ovenpå et langt forår kan være mindst lige så fantastisk at fejre ☀️God sommer Cecilie 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Selvfølgelig skal og kan det firetal fejres! Det er da superflot… Man skal ikke tænke på det i forhold til karakterskalaen eller andres karakterer, men man skal tænke på ens udgangspunkt og situation! Selvom du måske plejer at få tocifrede karakterer, var situationen denne gang en anden;-) Det virker som om, at du ved, at du ikke havde forberedt dig helt så meget som ønsket, og det virker også som om, at det er grunden til firetallet – og med det udgangspunkt er det da godt nok også flot! Tolv eller fire, du er bestået – og tillykke med det;-)
  Smil til dig!
  Laura // LMinside<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der er nogen, der siger at alt over 2 er spild :-) Du skal i den grad fejre det, for virkeligheden er jo, at man ikke altid kan give den hele armen, og ingen spørger efter den eksamen, når du søger arbejde.
  Da min søn læste til lærer og gik op til en stor eksamen over flere dage efter det mest tumultagtige forår, så blev han så glad over hans forældres svar, da han skrev at han havde fået 2. Og han sagde til en studiekammerat, hvor er jeg glad for at mine forældre ikke går op i tallet, men mere ser på, at jeg har bestået og kan komme videre.
  Du er en skøn mor og jeg vil til enhver tid byde dig velkommen som sygeplejerske på min afdeling (nu kommer du nok desværre ikke til Nordjylland) :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Selvfølgelig kan du fejre et 4 tal. Nogle gange er fagene bare så svære at det er en sejr bare at bestå. Tillykke med det. Godt gået. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lou

  Ja dét kan man bestemt, så stort tillykke!
  Kan huske engang jeg fik 7 (gammel skala) og jeg var ovenud lykkelig, da det var i et fag jeg havde svært ved. Jeg jublede henrykt over det i telefonen til en veninde, og kunne høre veninden jeg var sammen med sige til hendes søster i baggrunden “Hold da op, vildt man kan blive SÅ glad for et 7-tal” Det var eddermanme råddent sagt! Så skidt pyt hvad andre måske siger – 4 er superflot 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidse

  Tillykke, det kan og skal du fejre! Det der er kæmpet mest med eller har været svært er jo tit den største sejer!
  Min bedste karakter til dato er 2 i anatomi (på medicin) som krævede så mange tårer og så meget energi at det at komme igennem var fantastisk, og det er forøvrig også den laveste jeg nogensinde har fået, men det er slet ikke vigtigt! Nyd din velfortjente sommerferie…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Ja sku!!!! I min verden handler det om at bestå. Har aldrig brudt mig om at blive vurderet på karakter. Så stort tillykke med at du er bestået 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Det kan man i hvert fald – og tillykke med at du bestod :-) Som en der er med til at ansætte medarbejdere på Uni kan jeg sige at der IKKE bliver skelet til karakterer, men derimod hvordan man er som person til samtalen, om man vil passe godt ind samt evt. udtalelser fra tidligere arbejdsgivere. Det handler om personen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ninna

  Min største karakter sejr nogensinde var et 2-tal. Jeg har fået 10’ere og 12’ere. Men det ene 2-tal blev fejret mere end nogen anden karakter.
  Så: ja-for-helvede! Tillykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Et stort tillykke. Jeg lover dig, at ingen ude i den store hvide verden nogensinde vil kigge på dine karakterer. Så nyd du har ferie. Du skal fejre hvilket fantastisk væsen du er. Du bliver en sej nurse, jeg ville aldrig være nervøs hvis du skulle pleje og behandle mig ❤️.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • DorteS

  Ja, man kan så! Fuldstændig ligesom at man kan blive ked af et 10-tal. Stort tillykke! Det er dælme sejt gået – især når man tænker på, hvilket forår du har haft.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  For nylig så jeg en bekendts lillesøster skrive ‘yes jeg fik 02, jeg klarede den’ på Facebook. Det var simpelthen den bedste opdatering. For SELVFØLGELIG kan man fejre at man bestod en eksamen. End kørekort gælder jo også lige fint om man havde nul eller fem fejl i teoriprøven.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Du kan tro at man godt kan fejre et 4-tal.
  Jeg er sygeplejerske og fra den første årgang af bachelorer. Jeg kan godt huske hvordan det var, at skulle få studie, arbejde og familieliv til at gå op i en højere enhed.
  Kæmpe stort tillykke til dig :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • TILLYKKE, KVINDE. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Jeg fejrede mit 4-tal i sidste uge. Også kæmpet frem blandt min og min studiekammerats børns sygedage, opgivenhed osv. Så stort tillykke og nyd sommeren- det sejt at studerer med børn og kræver altså bare lige lidt mere end det gør for andre :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Kære Cecilie,
  Kæmpe stort tillykke med det <3 Håber I alle 5 får en fantastisk sommer og en spændende rejse til Kina.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tillykke, mand.