Ugen der gik #87 (med børneklip, tvivl og livestream)

Kaotisk

Ind imellem synes jeg, at det meste sejler. Lige for tiden synes jeg det tit. At jeg ikke har styr på en skid af alt det, man skal have styr på, når man er voksen. At jeg er dårlig til at være voksen. At vi er dårlige til at være voksne. At der snart burde komme nogle rigtige voksne og få styr på det for os. Få gjort os mere organiserede, mere økonomisk bevidste, mere konsekvente, mere overbærende, mere rengørende, mere tøjvaskende, mere ordentlige. Mere voksne.

Følelsen kan som regel rationaliseres forholdsvist hurtigt væk. Men lige for tiden kommer den på besøg nærmest dagligt. Det er der sikkert mange årsager til. Vi er småpressede for tiden. En kombination af travlhed, eksamensstress, ikke-eksisterende kærestetid, en næsten to-årig, der er skiftevis verdens sødeste og verdens mest skrupumulige og en fem-årig, der netop er startet i SFO og er mere opmærksomhedssøgende og nærværsafhængig end nogensinde før.

Og forleden så jeg mig selv udefra. Jeg sad og fodrede min mindste med leverpostejsmadder med remoulade (!) imens han snakkede med et imaginært dyr på en iPad. Hold nu kæft, hvor er du faldet af på den, Cecilie. For fem år siden var det aldrig sket. Jeg havde sgu ret godt styr på det dér forældreskab engang. Jeg læste bøger og var overvejende konsekvent. Jeg var “pilot for mit eget barn”, som en af eksperterne fortalte mig, at jeg skulle være. Og så havde man pludselig tre. Og gemte bøgerne væk. Og skjulte sit manglende overskud bag et “jeg er bare så afslappet denne gang“.

Jeg er bare så afslappet denne gang. Det er det fedeste i verden at have tre børn. Det er det hårdeste i verden at have tre børn. Jeg er en god mor. Jeg er en slags voksen. Det er sommerferie om lidt. Det ordner sig. Det ved jeg.

img_7405

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

4 kommentarer

 • Michelle

  Jeg har 3 drenge. En på 6 (7 omlidt) en på 2 og en på 7 måneder. Går på barsel lige nu men har det præsis som dig. Skal begynde at læse efter sommer og er seriøst ved at skide grønne grise over hvordan det skal gå. I sær fordi den 2 årigede er en søvn/putte tyran og den lille stadig ammer en del. Men det skal nok gå. Vi får styr på det og tingende bliver forhåbentlig,og nemmere med tiden og forhåbenligt bliver den 2 årigede snart mindre far syg sådan at han kan lave andet end at have den 2 årigede på skødet når han er hjemme

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Er utrolig overrasket over at høre, at du finder der unormalt med remulade på sin leverpostejsmad? Det er bomben, forstår godt Hugo. Desuden også ret så normalt i Jylland, i hvert fald der hvor jeg kommer fra ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Hørt herfra. Tre børn på samme alder. Vores gulve er pt så klistrede at ens sokker sidder fast. Hver aften siger jeg til mig selv, at når ungerne sover, så giver jeg hytten en omgang. Hver aften falder jeg sammen i sofaen, når ungerne sover. Vi har fået pizza to gange indenfor den sidste uge. Godt de får grøntsager med i madpakken. Glæder mig til ferie. Over and out

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Det er forhåbentlig ikke den kommentar, du skrev et blogindlæg om, der også får lov til at puste liv i de tanker!
  Som jeg lærte i min klinik i psykiatrien på sygeplejestudiet: “Det er bare en tanke. Lad den flyve”. Nemmere sagt end gjort, jovist.
  På modul 12 tog jeg følgende med mig, fra en “kollega” som også havde været presset med stress: “85 % er okay”. Man behøver ikke, og kan ikke levere 100% på alle fronter. Det er svært at acceptere – det kan alle de andre på de sociale medier jo med deres perfekte overskudsliv. Men det er en illusion. 85 % er helt okay!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik #87 (med børneklip, tvivl og livestream)