Postkort fra hverdagen

Klar til første skoledag?

img_0018 img_0017

Om fem dage er det den 14. August 2017 og dermed Elliots allerførste skoledag – og jeg fatter det – helt klichéfyldt – overhovedet ikke! Det er en kæmpestor dag og jeg har allerede sommerfugle i maven – både på mit barns og mine egne vegne. Det er jo for pokker en af de dér dage, man aldrig glemmer. En af de dér dage, der bliver fotograferet og dokumenteret og fortalt om og husket på – altid.

Og netop fordi det med garanti bliver en ganske veldokumenteret dag, skal barnet selvfølgelig være pænt klædt på. Hvis det stod til Elliot, ville han aldrig iføre sig andet end fodboldtøj – og langt størstedelen af tiden lader jeg ham få sin vilje. Bestemt ikke fordi jeg synes, at fodboldtrøjer og dertilhørende shorts er specielt flatterende – men fordi jeg øver mig på at være lidt ligeglad, så længe drengen er glad og ikke fryser. Men der er dog grænser – og en af dem går i allerhøjeste grad ved første skoledag. Han må tage alle de fodboldtrøjer på, han vil – på tirsdag og på onsdag og på torsdag og på fredag – men på mandag må han overleve at blive proppet i en skjorte – og den er han gudskelov totalt med på!

Så vi har shoppet. Eller, jeg har shoppet. Barnet er nemlig vokset ud af alle sine skjorter – og alle de pæne bukser, jeg har købt til ham, har hullede knæ. Det sker nemlig, når en fem-årig spiller fodbold på asfalt, har jeg lært. Jeg har klikket nyt tøj hjem fra Ellos egen børnekollektion. Og det er lidt sjovt med Ellos og mig – for jeg husker så tydeligt de Elloskataloger, min mor fik hjem i postkassen, da jeg var barn. Og hvordan jeg fik lov til at bladre det igennem og vælge de ting, jeg ønskede mig – og som min mor så kunne bestille hjem ved at skrive nogle forfærdeligt lange koder på den medfølgende blanket. I dag foregår det hele gudskelov lidt mere fikst og digitalt – men det er altså stadig ret hyggeligt – og for mig en smule nostalgisk.

Til Elliot har jeg købt en pæn lyseblå skjorte, et par pæne shorts (og et par bukser i samme model – hvis vejret ikke arter sig) – og en armygrøn hættetrøje, han kan bruge som en slags jakke, hvis det bliver nødvendigt.

Til Sia, som jo starter i 2. klasse, har jeg købt to sæt – og så tænker jeg, at vejret får lov til at afgøre hvilket af dem, der bliver taget i brug. Hvis solen skinner, får hun en t-shirt på og en kjole udover – og hvis det bliver køligt, får hun et par pæne jeggings og en bluse med en fin blonde på.

img_0002

img_0005

Skjorte til 199 kr. HER – Shorts til 149 kr. HER
Hættetrøje til 179 kr. HER – Chinos til 199 kr. HER

img_0004

img_0016

img_0006

Sæt med kjole og top til 179 kr. HER
Jeggings til 179 kr. HER – Bluse til 149 kr. HER

 

Nu er tøjet i al fald på plads. Og madkassen og drikkedunken og vist nok også størstedelen af penalhuset. Så mangler vi bare at få styr på sommerfuglene i maven – og at få ladt kamerabatteriet op…

Er der nogle af jer, der har børn, der starter i skole i år? Og er I klar?

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

   

12 kommentarer

 • Lisa

  Vores ældste datter starter i skole på tirsdag og jeg tror, jeg er mindst lige så spændt på det som hun er! Det er virkelig en særlig stor dag, for det er jo der hun skal tilbringe de næste 10 år af sit liv.
  Vores datter har fået en fin nederdel, T-shirt og cardigan (udsalg) – for mig betyder det noget at hun føler sig lidt fin og selvfølgelig i blødt tøj som hun kan bevæge sig i!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Det lyder dejligt! Held og lykke på mandag – jeg er sikker på at I får den bedste dag! ❤

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Min den yngste startede i går og havde sin elskede FCK trøje op og han må have den på HVER dag, I could not care less.. Så længe han er glad og har tøj på han føler sig tilpas i (som er rent) så er jeg glad også selvom dagen bliver dokumenteret på alle måder. Men jeg har selvfølgelig heller ikke et samarbejde med Ellos, jeg skal have til at gå op ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Dejligt for jer. Jeg vil gerne have, at mine børn har pænt tøj på, når der er fødselsdag og ved andre festlige begivenheder, som eksempelvis på første skoledag. Jeg synes, at vi har fundet en fin balance og mine børn må gerne lære, at der er forskel på hverdag og fest – også på tøjfronten. Det ser jeg faktisk som en del af deres opdragelse – og det handler sådan set hverken om hvor mange billeder, der bliver taget eller hvilke samarbejder, jeg har med hvem ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann

   Det var da en pæn måde at sige på jeg ikke opdrager mine børn ordentligt – tak for det og rigtig god weekend 👍🏻

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Jeg synes nu ikke at jeg kritiserer din opdragelse mere, end du kritiserer min. Jeg forbeholder mig sådan set bare retten til at forsvare mit valg – når du nu stiller spørgsmålstegn ved det. Jeg fortæller, havd der er det rigtige for os – og vi vi er heldigvis allesammen forskellige.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Jeg har også idag været afsted med mine ikke længere små tvillingepiger, som her til morgen startede i 0. C. Og det var naturligvis også i nyindkøbt tøj, skoletasker og rottehaler – der var ikke et øje tørt:-) Og det var lidt med vemod vi forældre gik derfra, og de så bare skulle være selv i skolen, men er sikker på de stolte kommer hjem i eftermiddag og fortæller om dagen. Tak for iøvrigt en god blog, jeg følger dagligt med:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Wow – det må være ekstrastort, når man har to, der starter samtidig! Jeg håber, at de havde en fantastisk dag :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Glæder mig til at se Sia vinde Danmarks Næste Topmodel 2027 😝❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Hahaha – jeps, hun ved hvad hun laver! 🙈😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hvor er Sia bare en SÅ smuk pige og så fin at se på 😍😍

  Ej at forglemme Hugo og Elliot, men det slog mig bare lige da jeg så de her billeder af hende. Held og lykke på mandag

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Hvor er du sød! Og jeg er sjovt nok enig 🙈 Tusind tak – og god dag til dig ❤

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Postkort fra hverdagen