Ugen der gik #111 (med Lola, sort samvittighed og forstadsflugt)

Korte dage og tungsind

img_0279

Det er aften. Jeg burde sove og det gør resten af hytten også – men jeg insisterer på at hive lidt mere ud af dagen. Fordi de er så korte for tiden. Dagene. Og fordi jeg har så lidt af den her tid. På min sofa. Med mit TV og mine tanker. Ser noget med Anders Agger og Lars Løkke. Imens klokken bliver mere og mere og i morgen rykker nærmere og nærmere.

Tilbage til de korte dage. Det er hårdt, synes jeg. At cykle afsted i mørket klokken 6:15 – og parkere cyklen derhjemme 10 timer senere. I mørket. Til sidste uges indlæg om min dårlige samvittighed, var der en skarp læser, der spurgte mig, om mit tungsind kunne hænge sammen med mørket. Og jeg tror, at hun havde fat i noget. For jeg har faktisk altid haft tendens til vintertristhed. Jeg er så afhængig af lys. Bliver fysisk dårlig af nedrullede gardiner. Og november gør mig sløv og træt og trist. Ikke hele tiden, men mere end jeg plejer. Så måske skulle jeg glo ind i noget terapilys.

Men måske skulle jeg også noget andet. Og det prøver jeg på. Noget så simpelt som at tænke positivt og noget så svært som at dræbe min dårlige samvittighed. Og det hjælper faktisk lidt. Jeg forsøger at snakke med mig selv om, at den dårlige samvittighed hverken gør noget godt for mig eller for nogen andre. At den er ukonstruktiv og ubruelig. Og at jeg jo for fanden gør det hele så godt, jeg kan. Og gør det meste godt nok.

Bloggen bliver syltet lidt. Fordi jeg har meget at arbejde med ude i virkeligheden – og i mig selv. Og jeg føler en trang til at levere – eller i det mindste undskylde mit fravær. Og på den anden side virker det så selvcentreret og åndssvagt – for mon ikke I alligevel har andet, at tage jer til – og mon ikke de færreste alligevel opdager, om der går to eller tre dage uden mit ævl? Jeg tror det. Men jeg er her.

Jeg ved ikke hvor meget mening alt det her giver. Men det var sådan et indlæg, der skrev sig selv på otte minutter. Fordi det bare er tanker, der flyder ud gennem mine fingre og ud i det uendelige.

Godnat.

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

6 kommentarer

 • Mia

  Jeg synes D-vitaminer hjælper på mit generelle humør – der skal på en måde mere til at få mig i det rigtige øv-humør(😫😖😞). Det hjalp også på min træthed. Min store D-vitamin (som i en 90-årig) mangel blev endda konstateret en sommerdag med akut blindtarmsbetændelse… Men jeg er også, som dig afhængig af dagslys. Bare et tip – giv D-vitaminerne et boost/tjek ☀️de hjælper også på optagelsen af andre vigtige vitaminer sagde min venlige sygeplejerske fra Bispebjerg

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Man kan få nogle høretelefonlignende små lamper, som man simpelthen putter i ørerne og på den måde får sin lysterapi. Vist 10-15 min om dagen og helst om morgenen når man lige er stået op. Det lyder helt tosset, men har hørt at det skulle virke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Du er simpelthen så sød Cecilie – du er nok en af de sødeste og naturligste bloggere. Ikke så meget overdreven reklame og halløjs på din blog, bare mere naturlighed og dine tanker – love it.

  Det er træls med vintertristhed – jeg lider også selv af det. Det der med at stå op i mørke og komme hjem i mørke – og man ser næsten ikke sine børns små ansigter i dagslys i hverdagene her i vinterperioden. Det er sgu deprimerende. Men den lyse tid kommer igen – og jeg prøver at holde humøret oppe ved at tænke på jul og glade børn! Og på den anden side af nytår kan man se frem til forår og lysere tider.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Stort kram til dig, Cecilie. Jeg kan anbefale lysterapi. Kh M

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Brit

  Det giver da så meget mening, at du lige skriver at du er lidt fraværende. For jeg synes du virker som det dejligste menneske, og den dejligste mor, og jeg tjekker hver dag om der er nyt fra dig :-)
  Men det er ok at trække sig lidt, og få styr på tankerne og livet.
  Jeg sender de allerbedste tanker, og masser af krammere afsted til dig.
  Jeg er selv småbørns mor med en på tre og to på to :-) Så jeg kender alt til for lidt tid, og kronisk dårlig samvittighed. Men smil til dig selv hver dag, for livet er jo egentligt meget fedt, og med masser at glæde sig over.
  Håber du får en rigtig dejlig dag, og får mange krammere af din familie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  En lys lampe kan jeg varmt anbefale! 😊 Bruger selv min her i dem mørke tid! 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik #111 (med Lola, sort samvittighed og forstadsflugt)