Men til sommer bliver vi voksne

Lav sol

75be7285-6fd9-492a-9ccf-710acc6e69e4

Over Aarhus. Min nye forelskelse. Danmarks næststørste by, som jeg hidtil kun er kørt igennem. Og som jeg i dag besøgte – for at sige farvel.

Jeg sidder på en kold bænk på dækket. På færgen, som skøjter hen over vandet. Hjem. Luften er overraskende lun og lyset er guddommeligt. Sådan har det været hele dagen.

I dag har vi taget afsked med Thors farbror. Han forlod verden i sidste uge. Alt for tidligt og alt for pludseligt. Og jeg gruede for dagen i dag, for jeg føler alting stærkt. En terapeut har engang sagt, at jeg har et vibrerende nervesystem. Og det har jeg ved gud.

Men selvom kirken var fyldt med sorg – så var det på den fineste og roligste måde, jeg har oplevet. Solen insisterede på at trænge ind gennem vinduerne. Præstens prædiken var den smukkeste, jeg har hørt. Og jeg kan huske så lidt af den, men jeg ved, at jeg forstod den – og at jeg tager de ord, jeg har glemt, med mig videre. De sidder i mig. Noget med kærlighed og noget med at stå midt i sin glæde. Som han gjorde, da han tog afsted.

Folk var kede af det, men jeg kunne ikke lade være med at tænke, at det var godt. At det betød, at det hele havde betydet noget. At der havde været kærlighed. Folk må gerne græde, når jeg tager herfra.

Der står en sten på hver grav. Det kan jeg huske, at han sagde. Men selv den tungeste sten, kan bæres af kærlighed.

Lav sol over Aarhus. Lav sol over København.

Og tak for alt det, du forlod mig med.

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

2 kommentarer

  • Birgit

    Åh Cecilie. Det er så smukt. Du skriver med dit smukke hjerte. ❤️❤️❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Men til sommer bliver vi voksne