Ugen der gik #18 (med fugl, fester og fastelavnsboller)

Legetøjsfavoritter

Legetøj. Himmel og helvede, altså. Kilde til timevis af sjov, læring og fællesskab. Men til ligeså meget rod, skænderier og frustrationer.

I fredags holdt jeg fri med Elliot. Da hans lillebror sov – og jeg endelig fik taget mig sammen til tage iPad’en fra ham, fandt vi mit yndlingslegetøj frem. Som heldigvis også er en af drengens favoritter. Og imens vi sad og hamrede, kom jeg til at tænke på, at jeg godt kunne have brugt en guide engang. En liste over godt legetøj. Det kunne have sparet os for mange skjulte ture til genbrugspladsen med ubrugelige og larmende plastikdimser. Og fungeret som kilde til inspiration til de fødselsdage, hvor man ikke aner hvad der skal på ønskelisten.

Så vær’så’god. Her får I mine (og til dels mine børns) legetøjsfavoritter:

Hammermosaik – min vinder. Det er så hyggeligt at sidde og hamre og banke og være kreativ med sine unger. Og jeg tager mig selv i at ville bruge hammeren, selvom jeg sagtens kan presse sømmet i brættet med mine fingre.

Hammermosaik_-_rumskibeDJ06643-pdj06640-p

Rumskibe – 239 kr. – Have – 239 kr. – Monstre – 239 kr.

 

Puslespil – i alle afskygninger. Men helst med solide træbrækker, der ikke knækker eller bøjes. Mine børn elsker det – især når vi gider være med!

5809-barbapapa-puslespil-pdjo1801-pDJ07254-p

Barbapapa – 159,95 kr. – Puslespil med tal – 159,95 kr. – Prinsessekaret – 99 kr. –

 

Bobles – er dyrt, men hver en krone værd. Vi har samlet siden Sia var helt ny og har i dag  et godt udvalg, som børnene bruger stort set dagligt. Til “jorden er giftig”, til at bygge huler med, som skamler og så videre – og så videre.

elefant-bla-multi-pdonut_brigthpink-pgreen_multicolor_gulv-p

Elefant – 969 kr. – Donut – 399 kr. – Tumlegulv – 499 kr.

 

Spil – har vi seriøst mange af. Altså virkelig virkelig mange. Og der er kæmpe forskel på kvalitet, sværhedsgrad og grad af sjov for forældrene. Mange af de spil, som vi har haft, er endt med at være spredt ud over det hele – eller kun været brugt en enkelt gang. Med nedenstående er vores favoritter.

2169800.jpg    2    1305014725_swscan00005

Vildkatten – 249,95 kr. – Skæg med bogstaver – 249,95 – Hvem er hvem – 249,95 kr.

 

LEGO – bliver Thor og jeg ligeså lykkelige over som børnene. Vi har to store kasser Duplo, som Elliot stadig gider – hvorimod Sia er gået over til “det rigtige” LEGO nu. Megawin, for det er ligeså sjovt som at samle IKEA-møbler – bare lidt mindre irriterende.

lego-duplo-startklodser-deluxe-80-dele     lego-friends-heartlake-varmluftballon     lego-star-wars-carbon-freezing-chamber

Duplo startklodser 199 kr. – LEGO Friends – 249 kr. – LEGO Star Wars – 249 kr.

 

Krea – det var det fedeste, da mine børn endelig blev store nok til at sidde og tegne, lave perleplader og modellervoks. I starten kun i et par minutter ad gangen – men efterhånden en god rum tid. For den enes vedkommende i hvert fald.

Tuscher_i_traeklods__24_farver    Djeco_modellervoks    Hama_Midi_perler_i_boette__pastel_-_10000_stk

Gode tuscher – 99,95 kr. – Modellervoks – 99,95 kr. – Perler – 129,95

 

Bristle blocks – måtte jeg forleden have instagrams hjælp til at finde ud af, hvad hed. Jeg fandt et par stykker til en forældrefest og blev helt nostalgisk. Værterne kunne dog ikke huske navnet på dem, så fik lov at tage dem med hjem og undersøge deres oprindelse. Bristle blocks, sgu. Jeg har lige puttet en spand i min virtuelle varekurv – og jeg kan ikke helt finde ud af, hvem de er til…

Bristle_Blocks_samleklodser_-_50_stk_i_spand

Bristle Blocks – 139,95 kr.

Hvad er jeres – og jeres børns – yndlingslegetøj?

Indlægget indeholder affiliatelinks

 

3 kommentarer

 • Sine

  Tjek “magnetic building toys” på eBay

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene

  Udover LEGO, lægesæt, Kreating og dukke Maja, så har vi og de brugt timer på at lege med Magnatiles – sådan nogen magnetpladet man kan sætte sammen og skille af uendeligt. De er møgdyre og jeg købte “kun” 100 stk dengang fordi jeg synes det var rigeligt at give 1000kr for det. Min pædagog veninde som var hende der kendte dem, sagde man skulle have mindst 200 stk og jeg må give hende ret. Så nu er det en gave fra de lillebror til de to store, den dag han skal døbe. Dyre men alle pengene værd

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Åh Magnatiles – det er også et af mine allerstørste legetøjsønsker. Elliot leger med dem i børnehaven i timevis. Men ja, de er virkelig dyre, men uden tvivl investeringen værd :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik #18 (med fugl, fester og fastelavnsboller)