Ugen der gik #53 (med Torvehaller, skriblerier og noget bittersødt)

Mor, jeg har brug for en fridag

IMG_0503

Sådan lyder den ofte. Den første sætning, der kommer ud af Sias mund – når hun nødtvungent står op om morgenen.

Og jeg er som oftest benhård. Både fordi jeg ved, at hun bare lige skal i gang. Og at hun elsker sin skole når hun først befinder sig derovre. Og fordi jeg, som jeg ofte har skrevet før, har stor respekt for at hun faktisk går i skole. Og at der faktisk står en lærer. Med en plan. Og at man ikke bare holder fri. Og jeg ved udemærket også godt, at barnet er fuld af løgn – eller gode historier, om man vil – når hun stædigt påstår at alle de andre altid holder fri.

Derfor var min umiddelbare reaktion i morges også den sædvanlige. Du går i skole, Sia. Man holder fri når man er syg. Eller når man skal noget meget vigtigt.

Men jeg er hendes mor og jeg kunne godt fornemme, at noget var anderledes. Jeg vidste godt, at jeg havde lagt et lidt rigeligt hårdt program i weekenden og jeg vidste godt, at hendes far havde været nødt til at vække hende fem minutter inden hun stod dér. På badeværelset. Med halvlukkede øjne og alle argumenterne i orden. Jeg vidste godt, at hun faktisk havde brug for en fridag.

Så det fik hun. Og nu sidder hun i vores nye lyserøde sofa i mødelokalet i Andedammen. Med en iPad og ser Vild med dans. Hun er jo ikke mit barn for ingenting og hun bad selv om det.

4 kommentarer

 • Majr

  Jeg tillader mig altså lige at komme med et lille pip😉
  Helt sikkert vigtigt at lytte til sine børns signaler.. Men hvis det drejer sig om et overstimuleret barn er det efter min mening vores job som voksne at sørge for at vores børn er veloplagte og klar til skolen om mandagen( jeg har selvfølgelig selv erfaret at dette ikke altid er nemt i praksis og jeg læser også af dit indlæg at det er noget du er meget bevidst om ikke at gøre for ofte…) og lige præcis dette synes jeg er vigtigt for i en ideel verden ville jeg gerne lære mine børn at de ikke lige kan tage en OFF dag fordi de er lidt uoplagte.. Der er jo mange erhverv hvor man ikk lige kan tage en dag fri fordi man har brug for det.. Vi er jo mange psykologer, læger, sygeplejersker osv der ikke kan tage en dag fri fordi vi har brug for det.. Det ville jo gå ud over en hulens masse mennesker.. Jeg synes lidt det handler om at lære sine børn at der er visse forpligtelser og ansvar man er nødt til at leve op til..😉 det kan de sikkert også lære selv om de får en en dag fri en sjælden gang, især hvis man som dig, er meget bevidst om det og taler med dem om ansvar og forpligtigelser over for andre og sig selv😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Kære Eva. Mange tak for dit input, som absolut er velkomment! Jeg er fuldstændig enig med dig – og set i bagklogskabens klare lys, så skulle vi uden tvivl have meldt fra til en aftale eller to i weekenden. Det er dog meget usædvanligt, at vi har så travl en weekend, da vi netop plejer at bruge dem på at “lade op” :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror det er vigtigt at man lytter til dem. De har også et hårdt program. Jeg har også givet de dage indimellem. god dag til jer.
  Rikke // rikkes-planet

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Lige præcis – og man kender jo følelsen selv. God dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik #53 (med Torvehaller, skriblerier og noget bittersødt)