Det jeg sagde - alene med 3 børn

Om en tur på skadestuen – og at føle sig som en lortemor

Jeg har – siden jeg startede bloggen – troligt udgivet “ugen der gik“-indlæg hver eneste søndag. Det gjorde jeg ikke i går. Jeg havde ellers sat mig til rette i sofaen – og var i gang med at finde billeder fra ugens løb frem. Men så lød der et ordentligt bump, der blev afløst af et skrig og et “jeg faldt ned!”. Elliot var styrtet ned fra øverste etage af køjesengen. Pis.

Han plejer at sove i den nederste. Selvfølgelig gør han det. Og selvfølgelig skal en 4-årig ikke have lov at sove i den øverste. Men Sia var syg og skulle sove i vores seng – og Thor ville dele køjesengen med Elliot. Som for en gangs skyld fik lov til at indtage overkøjen. Og som havde prøvet at læne sig hen til døren for at åbne den. Imens han havde holdt fast i en hylde over sengen. En hylde, der røg ned. Ligesom Elliot. To meter ned på gulvet – hvor han tog fra med ansigtet.

Det blødte vikelig meget fra hans læbe og da han var faldet lidt til ro, tjekkede jeg hans tænder. De sad løs. Fire af hans små fine mælketænder var slået løs. Ringede 1813 og blev sendt på Bispebjerg, hvor en sød og pæn læge undersøgte Elliot og fortalte os, at vi skulle tage til tandlægen næste morgen. Som var i dag. Tandlægen har nu set på Elliots nyerhvervede rokketænder og beordret blød kost i nogle uger. Og så vil de forhåbentlig sætte sig fast af sig selv.

Argh altså. Når sådan noget sker, føler man sig bare som en megalortemor! Jeg gør i hvert fald. Jeg ved sgu da godt at 4-årige ikke har noget at gøre i en overkøje. Og jeg er skidegod til at bebrejde mig selv – for hvem skulle jeg ellers bebrejde? Det er mig, der er den voksne og mig, der har ansvaret for at mine børn ikke kommer til skade.

Det eneste positive er, at vi har fået en rigtig god undskyldning for at spise risengrød i Januar!

Følg tre gode grunde: Via Facebook Via Instagram Via Bloglovin

9 kommentarer

 • Annette

  Jeg tror da umiddelbart også, at jeg ville lade min 4-årige sove i øverste køje. Det havde jeg da faktisk overvejet snart skulle ske… Men tænk – han KUNNE jo også være faldet ned fra et klatrestativ i børnehaven eller på legeplads og slået sig. Børn VIL bare komme til skade desværre. Nogle gange er de bare uheldige.
  Krydser fingre for, at det går bedre med bisserne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Min 4 årige tog den på hovedet ned af overkøjen da han legede deroppe. Jeg stod lige en halv meter for langt væk til at kunne gribe ham. Så nåede bare at tænke “nu dør han” inden han ramte gulvet. Heldigvis gik det ikke så galt og han slap med en stor bule.
  Til gengæld har storebroren slået sin ene fortand helt op i gummen igen da han var 2 år (heldigvis i vuggestuen, så det er pædagogernes ansvar og ikke lortelove her) men den voksede faktisk ud igen i løbet af et halvt år. Så håber I er lige så heldige:0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Arh jeg får helt ondt i maven – men jeg har det også meget svært med rokketænder og tandlæger i forvejen :flushed: Håber vi er ligeså heldige og at Elliots tænder sætter sig fast igen :blush:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Er der noget galt i at have en 4 årig i overkøjen? Ups, så er jeg vidst en dårlig Mor. Her har begge mine de ældste sover øverst fra 4 års alderen..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Mener bare at jeg læste mig frem til at de skal være ældre, dengang vi fik køjesengen. Men det stunt, som han lavede, kunne en 6-årig sikkert ligeså godt have fundet på :wink:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Vær nu ikke for hård ved dig selv ! Jeg ser intet problem i at en 4-årig sover i den øverste køje – min søn på snart 8 år har sovet i den øverste køje siden han var 4 år, og det er altså gået fint.
  Uheld kan ske, og det skal man ikke bebrejde sig selv :)

  God bedring til knægten – jeg er sikker på at han kommer sig hurtigt med så gode og omsorgsfulde forældre og søskende omkring sig <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Nå nå, det er sket for mange børn før. Min søster mistede nogle tænder da hun faldt forover i et sofabord som 2 årig, de kom aldrig. Hun faldt også ud af køjesengen på en spejderlejr, og i åen da vi var til spejder. Og verdens smukkeste søster er her endnu.
  Du er en helt normal mor som skal følge din bandit gennem mange års små og store ulykker, som vi alle kommer igennem men ikke kan undgå. Kan han nu have god bedring, men sin kærlige mor som self passer sin syge dreng :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Tusind tak for din søde kommentar Tine! Elliot har også allerede været på skadestuen en del gange i sit korte liv – og med min fornuft ved jeg jo godt at jeg ikke kan skærme ham fra alle ulykker, men jeg får alligevel et stik i hjertet når det sker! :confused:

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det jeg sagde - alene med 3 børn