Ugen der gik #138 (med mislykket limbo, kalenderkoks og en smuttur til Paris)

Om fredagsslik og nødhjælp

img_9748

Annonce for UNICEF

Jeg mindes ikke, at der var noget, der hed fredagsslik i min barndom. Det havde i al fald også været en slags løgn, for der var både slik om fredagen og om lørdagen. Og på en hverdag her og dér – vist nok. Og så blev det er nyt årtusinde og så blev folk mere bevidste om, at raffineret sukker er noget skidt – og så fandt nogen det fornuftigt at indføre fredagsslikbegrebet. Så det gjorde vi også. Og vi forsøger at holde sukkerfesten til den ene gang om ugen.

Hver evig eneste fredag kan du altså finde os i den lokale blandselvbiks – sammen med hvad der føles som resten af Østerbro. I starten lod vi ungerne vælge ti stykker slik hver, men da især den store hurtigt gennemskuede, at antalbegrænsningen ikke satte nogen begrænsning for stykkernes størrelse, gik vi over til et max på hundrede gram. De udvælger omhyggeligt deres favoritter, vejer og tjekker og overvejer. Alt imens jeg kyler flere hundrede gram blandet alt muligt ned i en pose – til deling med min mand, bevares.

Fredag efter fredag. Efter fredag efter fredag.

Men ikke i morgen. I morgen gør vi noget andet. Vi sender de 48 kroner, vi ellers ville have investeret i slikbutikken, til UNICEF. Lige nu gør ekstrem tørke nemlig, at 3 millioner børn er i direkte livsfare på grund af sult. Derfor opfordrer UNICEF danskerne til at springe fredagsslikket over og i stedet hjælpe med at redde liv. En opfordring, jeg hjertens gerne vil hjælpe dem med at dele – og som jeg også tænker er en dejligt konkret måde at snakke med mine børn om et ellers svært begribeligt emne på.

Hvis du vil være med, så send en sms med teksten SLIK til 1900 – så donerer du de 48 kroner, som UNICEF har regnet ud, at en gennemsnitlig dansk familie bruger på fredagsslik. Du kan også dele et billede af et hjerte i en eller anden form på Instagram med hahtagget #hjertertilafrika – og du kan læse mere om kampagnen lige HER.

img_6773

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik #138 (med mislykket limbo, kalenderkoks og en smuttur til Paris)