Ugen der gik #91 (med iskold kaffe, smørrebrød og cykelbåd)

Om mælk [ˈmœsjk]

img_0002
fullsizeoutput_29

Hugo snakker ikke specielt meget. Eller jo, han snakker meget – bare ikke meget forståeligt. Hans ordforråd er rimeligt begrænset og tæller udover “mor”, “far”, “Sjia” og “Bobsi” (Hugosk for Elliot – don’t ask why) ikke ret mange andre ord end “mælk”. Eller altså, “mæsjk”. Det er han til gengæld gavmild med – det ord. For stod det til Hugo, så er jeg ikke i tvivl om, at han med lethed kunne omsætte et par liter dagligt. Hugo elsker mælk.

Jeg elsker også mælk. Det har jeg skrevet om før – og det har ikke ændret sig siden. Selvom jeg gennem de seneste år har flirtet en del med forskellige former for plantemælk, så vender jeg altid tilbage til den gode, gammeldags komælk – som smager, som mælk skal smage og som mine børn er vokset op med. Til gengæld er det noget af det, som jeg konsekvent køber i økologisk form, da det er en af de ting, man selv som studerende kan tillade sig at betale de ekstra penge for – til gengæld for en ren samvittighed og en, synes jeg, højere kvalitet.

img_0007

img_0008

Mælk er en del af vores faste morgenrutine herhjemme. Jeg føler mig forpligtet til at indrømme, at alle vores morgener ikke ser ud som på billederne. Der er ikke altid jordbær, blåbær og kokosmel på spisebordet. Men der er altid mælk. På havregryn, i havregrød, i syrnet form, på diverse morgenmadsprodukter og selvfølgelig i min kaffe.

img_0001

img_0003

img_0004

Jeg kender – både som mor og som studerende på en sundhedsfaglig uddannelse – til mælkens betydning for mine børns udvikling og jeg føler, at jeg giver dem en god start på dagen, når jeg får hældt noget mælk på dem. Og de er heldigvis enige.

img_0006

img_0005

Følg Mejeriforeningens facebookside “Mælk er for livet

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik #91 (med iskold kaffe, smørrebrød og cykelbåd)