Hvad foregår der på Paradise?

Opskrift: Dahl (indisk linsesuppe)

img_5339

Dahl er blevet en af vores (og børnenes – efter et par øverunder) absolutte favoritter. Den er nem, billig og sund – og så er der fuld knald på smagen.

Dahl er en indisk linsesuppe, som mætter helt vildt godt. Jeg tilføjer kartofler i tern, for at gøre den endnu mere fyldig og aftensmadsagtig – men de kan sagtens udelades, ligesom man kan lege med andre grøntsager (squash er eksempelvis virkelig lækkert i!).

Ingredienser

  • Olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 spsk. karry
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. chiliflager
  • 200 g. røde linser
  • 2 dåser hakket tomat
  • 1 dåse tomatpuré
  • 6 dl. bouillon
  • 2 bagekartofler i tern
  • Tilbehør: Naanbrød, creme fraiche og evt. persille/koriander

 

Fremgangsmåde:

  • Varm godt med olivenolie op i en gryde
  • Svits finthakket løg og presset hvidløg i et minuts tid
  • Skru ned for varmen og tilsæt krydderierne og rør rundt i yderligere et minut
  • Tilsæt linser, hakket tomat, tomatpuré og bouillon og lad det komme op og koge
  • Tilsæt kartoffeltern og evt. andre grøntsager og lad det simre i 20-30 minutter
  • Tilsæt mere væske, hvis suppen bliver for tør – men husk, at det er en tyk suppe
  • Smag til med salt og peber – og servér med naanbrød og top med kold creme fraiche og evt. friske kryddeurter (vi plejer derudover at tilsætte lidt stærk chilisauce til voksenportionerne)

 

Velbekomme – og god weekend!

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad foregår der på Paradise?