sms'er fra et ægteskab #28

Pondus er kommet hjem

img_7220

fullsizeoutput_7

 

For nogle og tyve år siden, fik jeg en bankbog og en sparebøsse. Min mor og min stedfar var kunder i Danske Bank – og bankbogen var et lille hæfte i et plastiketui, som bankdamen noterede i, når der gik penge ind eller ud af min beskedne konto. Sparebøssen forestillede en pingvin med et rødt halstørklæde. Og pingvinen hed Pondus.

Jeg husker tydeligt følelsen af at lade en mønt falde ned i Pondus – og af at ryste ham og fornemme tyngden af min lille formue. Og pludselig gik tiden og jeg skulle forestille at blive voksen og Pondus forsvandt ud af mit liv. Måske ligger han et sted – i en flyttekasse eller på et loft. Men nu har han fundet hjem.

For nogle uger siden blev jeg nemlig spurgt, om jeg ville være med til at gøre opmærksom på, at min gamle ven fylder 50. Og 50 er der jo så mange, der fylder – og det er heller ikke det, der er det særlige. Det særlige er den måde, som Danske Bank har valgt at fejre Pondus’ fødselsdag på. De vil nemlig gerne give noget tilbage til alle de børn (seks millioner, for at det ikke skal være løgn…), der gennem årene har passet på ham og fyldt ham med formuer.

Derfor har de fået Adam Hansel til at designe en sindssygt fin plakat, som kan købes i Danske Bank for bare 25 kroner, hvoraf hver eneste øre går til Børnefonden og Unicef. Dét er eddermame en fin tanke – om man så er kunde i den ene eller den anden bank.

img_7221

Forleden dag hev jeg Sia med forbi vores lokale filial på Østerbrogade. Det var eftermiddag, døren var låst og regnen væltede ned. En sød dame forbarmede sig over os og lukkede os ind. Da jeg fortalte, at jeg skulle købe en Pondusplakat, begyndte en anden bankdame at snakke om Pondus. Hun var så ked af, at mange børn ikke længere vidste, hvem pingvinen var – og at nogle af hendes yngre kunder kaldte ham for Pingu. Vi fik en god snak om hvad Pondus havde betydet for mig – og om, at det jo nok var en naturlig udvikling, at børn ikke længere får kontanter som lommepenge i samme grad som for tyve år siden. Og så tog hun Sia i hånden og tog hende med ned i kælderen, hvorfra mit barn stolt kom op med sin helt egen Pondus. Han var blevet lidt blødere i formerne – men han var stadig den samme. Sia fortalte om sine brødre – og fik også en sparebøsse med hjem til Elliot – og en Pondusbamse til Hugo.

img_7218

img_7217

Så nu er Pondus kommet hjem. Den oprindelige plan var at hænge plakaten ind i børneværelset – men nu har de jo fået deres sparebøsser og bamser – og jeg er ærligt talt blevet ret glad for at have min gamle ven hængende i stuen. Så indtil videre bliver han bare dér.

Hvis du selv vil købe en Pondusplakat og støtte et godt formål – så find din nærmeste filial HER, hvor du også kan læse mere om kampagnen.

God aften!

img_7219

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

2 kommentarer

 • Emma

  Nej hvor er den altså fin! Min kæreste elsker pingviner, så jeg skal vist forbi en Danske Bank 😄 Jeg tænker at den sagtens kan hænge i et voksenhjem 😆

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Den er nemlig SÅ fin og kan sagtens blende ind i et voksenhjem :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

sms'er fra et ægteskab #28