Underskud, smugtuderi og kaffe med procenter

Prioriteringer, fortravlede morgenrutiner og ubarberede ben

img_0003 fullsizeoutput_27

Når man pludselig har flere børn, end man har arme (ja og også når man har halvt så mange og når antallet matcher, for den sags skyld…), så ændrer ens prioriteter sig. Det har jeg skrevet om utallige gange. Døgnet har kun 24 timer og der er ikke ret mange af dem tilbage, når man har ageret serviceorgan og omsorgsperson i en god del af dem. Og det er okay. Det er mere end okay – det har bare konsekvenser.

En af de ting, jeg begyndte at nedprioritere så snart jeg blev nogens mor, var at barbere ben. Jo, jeg svinger skraberen lynhurtigt når jeg ved, at jeg skal lufte stængerne. Men derudover – hvilket betyder langt størstedelen af årets 365 dage – er de altså ganske behårede. Fordi jeg ganske enkelt ikke prioriterer at bruge ekstra tid af min i forvejen lettere fortravlede morgenrutine på noget, ingen alligevel kan se. Jeg prioriterer make up frem for barbering. Præcis ligesom jeg prioriterer støvsugning frem for sortering af rodeskuffen i køkkenet. Det synlige forfordeles.

Problemet er bare, at jeg jo godt ved, at skuffen i køkkenet roder, selvom jeg ikke kan se det. Ligesom jeg jo godt ved, at mine ben er i en aldeles usexet tilstand, selvom ingen andre ved det. Og det skal da på ingen måde være nogen hemmelighed, at jeg elsker følelsen af nybarberede ben – også selvom jeg pakker dem ind. Det ændrer bare ikke på, at min morgen er for kort – og at jeg ikke elsker følelsen af nybarberede ben mere end jeg elsker følelsen af at sove fem minutter længere.

Men nu er svaret landet i mit (rodede) badeværelsesskab. Svaret hedder Philips Lumea IPL. Lysbaseret hårfjerning! Min nye ven er en hårtørrerlignende genstand, der fungerer ved at sende lyspulser ned i hårsækken og derved bringe den i en hvilefase. Håret falder ud og genvækst forhindres. Behandlingen skal gentages hver anden uge 4-5 gange, hvorefter man kan nøjes med at efterbehandle med 4 til 8 ugers mellemrum. Den kan både bruges på ansigtet, under armene, i bikinilinjen og på benene.

img_0006

img_0005

Jeg har testet den i et par uger nu – og har netop været igennem min anden behandling. Og jeg er både overrasket og begejstret for resultatet, som er, at jeg har betydeligt mindre hårvækst end før. Samtidig er det altså en ret nem behandling at udføre – og så kan den snildt kombineres med en serie påTV’et, imens ungerne sover om aftenen. Optimal tidsudnyttelse, hvis du spørger mig.

Maskinen har fem forskellige lysintensiteter – og ved at holde den mod huden og først klikke på det lille forstørrelsesglas, kan den udføre en lynhurtig scanning af ens hud og derefter foreslå den korrekte styrke. Ved et klik på bekræftelsesknappen vælges den foreslåede intensitet – og så kan man ellers gå i gang. Jeg havde frygtet, at behandlingen ville gøre ondt, men jeg følte ikke andet end en lillesmule varme, på trods af at jeg kørte på højeste lysintensitet. Vi har selvfølgelig forskellige smertetærskler – og Philips anbefaler derfor at man først tester hvordan det føles med den laveste lysintensitet – og når man føler sig tilpas, kan man udføre scanningen, som forklaret ovenfor.

img_0001

Maskinen er en anelse pebret, men i forhold til voksbehandling og andre mere eller mindre permanente hårfjerningsbehandlinger, tænker jeg altså at den ret hurtigt er tjent ind. Og så er det bare virkelig rart at kunne foretage behandlingen derhjemme – lige når det passer allerbedst.

Læs mere om Lumea HER – ellers hop ind og bedøm den på Philips.dk eller Pricerunner.dk, hvis du kender den i forvejen!

Følg mig her:

tgg-ig tgg-fb tgg-bl

   

1 kommentar

  • Karine

    Åh sådan en gad jeg godt at eje, da jeg har det lige som dig med hår på benene medmindre jeg skal noget :) Jeg har desværre ikke råd pt.til sådan en vidundermaskine, da min mand er arbejdsløs. Kan du ikke spørge Phillips, om du kan få en til at udlodde i en konkurrence? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Underskud, smugtuderi og kaffe med procenter